ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 22:25

ΒΑΡΗ

Αποκλειστικό: Ο Π. Καμμένος χρησιμοποιεί στρατιωτικό ελικόπτερο για τη μετακίνησή του (φώτο)

10 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015, 20:32

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Βάρης κοντά στη Σχολή Ευελπίδων καθώς τον τελευταίο καιρό, καθημερινά βλέπουν στρατιωτικά ελικόπτερα να προσγειώνονται και να απογειώνονται από την Σχολή Ευλεπίδων.

Η Σχολή Ευελπίδων που εκπαιδεύονται οι μελλοντικοί αξιωματικοί του στρατού ξηράς, βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βάρης - Κορωπίου, δίπλα στον οικιστικό ιστό της πόλης και διαθέτει ελικοδρόμιο. 

Το ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού S-70B Aegean Hack που έχει ως αποστολή να κυνηγάει εχθρικά υποβρύχια και πλοία στο Αιγαίο, "ξύνει" καθημερινά σχεδόν τις στέγες των κατοικιών της Βάρης, κατευθυνόμενο στο ελικοδρόμιο της Σχολής Ευελπίδων.Αρχικά οι κάτοικοι της περιοχής υπέθεταν ότι οι πτήσεις του ελικοπτέρου γίνονται στο πλαίσιο προγραμματισμένων ασκήσεων. Όμως οι πιο υποψιασμένοι άρχισαν να υποπτεύονται ότι κάτι άλλο συμβαίνει, διότι το ελικόπτερο σχεδόν καθημερινά, ακολουθεί το ίδιο δρομολόγιο. Δηλαδή, προσγειώνεται και απογειώνεται σχεδόν αμέσως, δύο φορές την ημέρα. Μία το πρωϊ μεταξύ 07:00 και 07:15 και άλλη μία το απόγευμα μεταξύ 15:30 και 17:00.Πολλοί κάτοικοι στην περιοχή οι οποίοι πλέον έχουν στρατιωτικό εγερτήριο, λόγω θορύβου, αναρωτιούνται εάν στην περιοχή της Βάρης κυκλοφορούν εχθρικά υποβρύχια. Μάλιστα οι καθημερινές σχεδόν πτήσεις του στρατιωτικού ελικοπτέρου έχουν γίνει σημείο αναφοράς και συζήτησης για τους κατοίκους της.

Αμέσως μετά την απομάκρυνση του ελικοπτέρου, η αυτοκινητοπομπή του κ. Καμμένου εξέρχεται από τη σχολή Ευελπίδων. 

Αρκετοί περίοικοι έχουν παρατηρήσει ότι με την άφιξη του ελικοπτέρου, εμφανίζονται κρατικά αυτοκίνητα με ισχυρή συνοδεία, ενώ το απόγευμα τα ίδια αυτοκίνητα εξέρχονται της κεντρικής πύλης του στρατοπέδου επί της Βάρης - Κορωπίου, με κατεύθυνση την περιοχή της Βουλιαγμένης.

Τελικά ο μυστηριώδης επιβάτης του στρατιωτικού ελικοπτέρου φαίνεται πως είναι ο υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος, σύμφωνα και με το φωτογραφικό υλικό. Ο υπουργός Άμυνας και σύμφωνα με όσα μαρτυρούν οι κάτοικοι της Βάρης, φέρεται να χρησιμοποιεί  ελικόπτερο για τις μετακινήσεις του. 

Σχετική αναφορά έκανε  πριν από δύο μέρες και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ο οποίος είπε ότι πρόκειται για υπουργό της κυβέρνησης. 


Η κεντρική είσοδος για επισήμους της Σχολής Ευελπίδων

Να σημειώσουμε ότι την ημέρα που ελήφθησαν τα πλάνα χρησιμοποιήθηκε η κεντρική είσοδος της σχολής Ευελπίδων η οποία ανοίγει μία-δύο φορές τον χρόνο όταν η σχολή υποδέχεται επισήμους και όχι η πλαϊνή που χρησιμοποιείται συνήθως.

Ερωτηματικά

Η χιλιομετρική απόσταση μεταξύ της περιοχής της Βουλιαγμένης που διαμένει ο κ. Καμμένος μέχρι το Υπουργείο στην λεωφόρο Μεσογείων είναι περίπου 40 χιλιόμετρα μέσω της Αττικής οδού, ενώ ο χρόνος που χρειάζεται να την διανύσει, με την ταχύτητα την οποία αναπτύσουν οι ειδικά εκπαιδευμένοι άντρες της υπηρεσίας προστασίας VIP της ΕΛ.ΑΣ υπολογίζεται περίπου στα 25 λεπτά.Με το συγκεκριμένου τύπου ελικόπτερο που μπορεί να πιάσει τα 272 km/h, ο κ. Καμμένος μπορεί να φτάσει από την Σχολή Ευελπίδων στο Πεντάγωνο σε περίπου 5 λεπτά. Δηλαδή γλυτώνει γύρω στα 20 λεπτά, σύνολο 40 με την επιστροφή του.

Το θέμα είναι ότι τα ειδικού τύπου στρατιωτικά ελικόπτερα δεν θεωρούνται και από τα φτηνά μέσα μεταφορών... Το κόστος πτήσης τους αν υπολογιστούν τα καύσιμα, οι ώρες συντήρησης και τα έξοδα προσωπικού φτάνουν στα 4.200 ευρώ την ώρα, ενώ εάν έχουν διαμόρφωση για να μεταφέρουν VIP το κόστος ανεβαίνει στα 5.800 ευρώ την ώρα.Ποιοι χρησιμοποιούν ελικόπτερα για την μεταφορά τους

Συνηθίζεται πολλοί επιχειρηματίες αλλά και αρχηγοί κρατών να χρησιμοποιούν ελικόπτερα για την μεταφορά τους. Οι λόγοι πολλοί για να επιλέξεις τον συγκεκριμένο τρόπο μεταφοράς που είναι και εξαιρετικά ακριβός. Ασφάλεια, έλλειψη χρόνου αλλά και προσωπικό κύρος είναι μερικοί από τους λόγους για να χρησιμοποιήσεις ελικόπτερο για την μεταφορά σου. Δεν γνωρίζουμε για ποιον ακριβώς από τους παραπάνω λόγους  θα μπορούσε να χρησιμοποιεί ο κ. Καμμένος στρατιωτικό ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού για την μετακίνησή του σε τόσο κοντινή απόσταση.

Διαψεύδει ο υπουργός 

Με ανακοίνωσή του ο υπουργός Πάνος Καμμένος διαψεύδει το δημοσίευμα του vimaonline.gr σχετικά με τη χρήση στρατιωτικού ελικοπτέρου για τις μετακινήσεις του. 

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:    

"Δημοσιεύματα που φέρουν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο να χρησιμοποιεί ελικόπτερο για να μεταβαίνει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ψευδή, συκοφαντικά και έχουν μοναδικό σκοπό να ρίξουν «λάσπη στον ανεμιστήρα».

Το ελικοδρόμιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται από το Νοέμβριο του 2004. 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη με ελικόπτερο στις 14 Οκτωβρίου 2015-συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ και τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Καραγεώργη ΠΝ-στην Φρεγάτα «Σπέτσαι» που έπλεε καταμεσής του Αιγαίου για εκπαιδευτικές βολές του Ναυτικού".

Σ.Σ.: Βεβαίως και κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τον κ. υπουργό για τη χρησιμοποίηση ελικοπτέρου στα πλαίσια των αναγκών της αρμοδιότητάς του. 

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες έχουν ληφθεί το απόγευμα της 14ης Οκτωβρίου. 

Σχόλια Αναγνωστών

10 Προσθήκη σχολίου
Ilias 16.10.15
Πλάκα κάνεις... πόσο πάτο έχουν ακόμη!
Απάντηση
Πανούλης 16.10.15
Αυτός φταίει; Ή αυτοί που τον έβαλαν στη βουλή γνωρίζοντας ποιο είναι το φετίχ του!!!
Απάντηση
κουκουρουκου 16.10.15
κανεις λαθος,δεν φταινε αυτοι που τον ψυφισαν αλλα αυτοι που δεν πηγαν να ψυφισουν με 44% αποχη σιγουρα ουτε 1% δεν θα επαιρναν ανελ κ πασοκ
Απάντηση
Όνειρο ζω 16.10.15
Δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτή την χώρα. Όσο ο λαός είναι περιορισμένης ευθύνης αυτά θα βλέπουμε.
Απάντηση
Παιδοβούβαλο 16.10.15
Έχεις δίκιο αλλού που να το βρείς...
Απάντηση
ΚΑΜΜΕΝΟΣ Ο ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 16.10.15
ΤΙ έγινε ρε παιδιά τώρα δεν λιποθυμούν παιδιά στα σχολεία, δεν αυτκτονεί ο κόσμος, δεν πεθαίνουν στον δρόμο από ασιτεία. Υπουργός στην Ελλάδα της κρίσης μεταφέρεται με ελικόπτερο... ΕΛΕΟΣ ρε παιδια. Δεν υπάρχει σωτηρία για αυτή την χώρα τελικά
Απάντηση
κάτοικος βάρης 16.10.15
Σιγά την αποκάλυψη όλη η Βάρη το ήξερε εδώ και πολύ καιρο
Απάντηση
Μπράβο πρόεδρε 16.10.15
Τώρα κατάλαβα γιατί ο πρόεδρας ψήφισε το μνημόνιο, για να εχει λεφτα η χωρα και να κάνει τα γούστα του μετά ελικοπτερα. Είσαι τεράστιος!!!!!
Απάντηση
Ο ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ 15.10.15
τα δυο αυτοκινητα 2,5 & 2 αντιστοιχα χιλιαδες κυβικα καινε σχεδον ιδια ποσοτητα καυσιμα απο αυτα του ελικοπτερου/ωρα
Απάντηση
babis 15.10.15
παντου και παντα θα υπαρχει και ενας αθανατος Ελλην βλαξ
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.