ΒΟΥΛΑ

ΝAΟΒ: 21ο Κύπελλο Άνοιξης 2015

0 28 ΜΑΙΟΥ 2015, 15:33

Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βούλας διοργάνωσε και ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία το 21ο Κύπελλο Άνοιξης 2015.

Το Κύπελλο Άνοιξης απαρτίζεται από ένα σύνολο ιστιοπλοϊκών αγώνων που διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού. Χωρίζεται σε τρία σκέλη α) στην παράκτια διαδρομή, β) τις Παλινδρομικές διαδρομές και γ) το σύνολο των ιστιοδρομιών της Κέας. Εφέτος με αμείωτο ενδιαφέρον οι συμμετέχοντες έδωσαν το παρόν στο σύνολο των αγώνων.

Το Σάββατο 16 Μαΐου διεξήχθη ο αγώνας του Πατρόκλου για όλα τα σκάφη όλων των κατηγοριών. Την Κυριακή 17 Μαΐου διεξήχθησαν οι αγώνες παλινδρομικών διαδρομών . Στις Παλινδρομικές Διαδρομές τα σκάφη που συμμετέχουν, βρίσκονται σε έναν ελεγχόμενο με σημαδούρες στίβο. Οι αγώνες αυτοί προσδίδουν έντονο συναγωνισμό και θέαμα καθώς λόγω της μικρής τους απόστασης, κάθε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο και το σκάφος να χάσει θέση ή θέσεις που δεν προλαβαίνει να διορθώσει.

Αμέσως μετά τα σκάφη Ανοικτής Θάλασσας, εκκίνησαν και 8 σκάφη Lightning με διαδρομή τον περίπλου του συγκροτήματος των Φλεβών. Η δημοφιλής αυτή κατηγορία των 3θέσιων αγωνιστικών σκαφών ήδη αριθμεί 11 σκάφη στην δύναμη του ΝΑΟΒ και είναι η πρώτη φορά που συμμετείχε στο Κύπελλο Άνοιξης. Έτσι διευρύνεται ακόμη περισσότερο η απήχηση του Κυπέλλου Άνοιξης στους Ιστιοπλόους του Σαρωνικού.

Ο αγώνας του επόμενου τριημέρου στις 22 Μαΐου είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια γεγονός της διοργάνωσης !! Στον συγκεκριμένο αγώνα συμμετέχουν τα περισσότερα ιστιοπλοϊκά αγωνιστικά σκάφη του Σαρωνικού και η τριήμερη ανοιξιάτικη ιστιοπλοϊκή εμπειρία είναι στην πραγματικότητα η αρχή του καλοκαιριού για πολλούς.

Όλες οι κλάσεις σκαφών ξεκίνησαν γύρω στις 16.00 με προορισμό το λιμάνι της Κέας. Ο ενθουσιασμός και οι προσδοκίες μεγάλες, αλλά ο αέρας λιγοστός. Χρειάστηκε πολύς χρόνος ώστε όλα τα σκάφη να κατορθώσουν να καβατζάρουν το Καβουρονήσι.

Φθάνοντας στην Κέα είδαμε τα πρώτα σκάφη να έχουν μείνει από αέρα ακινητοποιημένα έξω από το λιμάνι της Κέας προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα με δεκάδες φώτα πορείας πρασινοκόκκινα σε ένα κατάμαυρο νυχτερινό φόντο, στην απόλυτη ησυχία που μας προσφέρει η ιστιοπλοΐα. Όμως, αρκετά σκάφη της κατηγορίας Orc Club έμειναν πίσω και φθάνοντας στον Πάτροκλο, πρώτο σημείο αναφoράς δεν κατόρθωσαν να τερματίσουν τις ιστιοδρομίες εκείνης της ημέρας.

Φθάνοντας στην Κέα είδαμε επίσης, γεμάτο από σκάφη τουριστικά το λιμάνι της Κορησσίας. Ο στόλος διαμοιράσθηκε στην Κορησσία αλλά και στον παραδοσιακό Βουρκάρι. Την επόμενη μέρα, οι βόλτες , τα πρώτα μπάνια και η επίσκεψη στην Ιουλίδα ήταν στο ημερήσιο πρόγραμμα. Το νησί κυριολεκτικά πλημμύρισε από περίπου 350-400 ιστιοπλόους !

Την Κυριακή ο στόλος εκκίνησε με προορισμό την Βούλα. Ο αέρας ήταν χαμηλός καθ όλη την διάρκεια της κούρσας , και ερχόταν από την περιοχή της Αίγινας. Σχεδόν όλα τα σκάφη τερμάτισαν μέσα στους χρόνους τους.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.