ΓΔ: 645,51 0,22% EUR/USD: 1,1282

ΒΟΥΛΑ

Γρ. Κωνσταντέλλος: Ο Δήμος μας δεν μπορεί να φιλοξενήσει μετανάστες

7 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015, 17:44
Κωνσταντέλλος: Εχουμε απόλυτη υποχρέωση να στηρίζουμε τους ανθρώπους της πόλης μας, πρωτίστως

Για το θέμα των μεταναστών αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μετά από ερώτηση που του ετέθη σχετικά με την πρόταση της υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Χριστοδουλοπούλου, για φιλοξενία μεταναστών στους δήμους της Ελλάδας. 
Αναφορικά με το θέμα ο Δήμαρχος ανέφερε πως, προετοιμάζει και θα αποστείλει την καταγραφή των δομών που διαθέτει ο δήμος στο υπουργείο, ανέφερε όμως ότι μέσα από τις δομές αυτές εξυπηρετούνται δεκάδες συμπολίτες μας κάτοικοι - δημότες, αδύναμοι, ηλικιωμένοι και άστεγοι που έχουν ανάγκη. 

Ο Δήμαρχος ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι ως δήμος δεν έχουν ούτε την οργάνωση αλλά ούτε και τα χρήματα να φιλοξενήσουν αριθμό μεταναστών και προσφύγων. "Ήδη" είπε, ξοδεύουμε αποκλειστικά από τα ταμεία του δήμου 80.000 ευρώ για τη σίτιση 120 οικογενειών".

Τόνισε επίσης, πως έχουν απόλυτη υποχρέωση να στηρίξουν τους ανθρώπους για τους οποίους δημιουργήθηκαν και λειτουργούν οι υποδομές και υπογράμμισε πως η κοινωνική συνοχή της πόλης ενισχύεται μόνο εάν δούμε και στηρίξουμε τον συνάνθρωπό μας τη στιγμή που έχει πραγματικά ανάγκη. "Δυστυχώς", είπε, "σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης έχουμε πάρα πολλούς διπλανούς μας, γείτονές μας που έχουν ανάγκη στήριξης". 

"Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε" είπε ο κ. Κωνσταντέλλος "ότι οι δημότες μας έχουν ψηφίσει για να λύνουμε τα τοπικά προβλήματα και όχι να λύνουμε το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας. Δεν κυβερνάμε εμείς τον τόπο".

Το παράδειγμα της Ραφήνας 

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προκειμένου να καταδείξει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι δήμοι εάν αποφασίσουν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Υπουργού αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Συγκεκριμένα είπε πως, ο δήμαρχος της περιοχής, είπε στο περιθώριο των συζητήσεων για το μεταναστευτικό στην ΚΕΔΕ ότι αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες στη φιλοξενία 90 προσφύγων σε γυμναστήριο της πόλης και κυριολεκτικά τραβούν τα μαλλιά τους όπως είπε χαρακτηριστικά μη έχοντας βοήθεια από κανέναν φορέα. 

Η μόνη λύση είπε που μπορεί να δοθεί για το θέμα των μεταναστών, είναι να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο να απομακρύνει 36 άπορους γηγενείς δημότες μας που φιλοξενούνται στον ξενώνα της Βουλιαγμένης και άλλους δέκα που φιλοξενούνται στον ξενώνα της Πλαπούτα και να αποφασίσουμε να στεγάσουμε μετανάστες. 

Επίσης μπορούμε να κλείσουμε τους αθλητικούς μας χώρους και όπως έκανε κι ο δήμος Παιανίας να φιλοξενήσουμε πρόσφυγες. Θα είναι κι αυτό μία πολιτική απόφαση του Δήμου τόνισε.

"Σε μία τέτοια περίπτωση" είπε ο κ. Κωνσταντέλλος, και εφ' όσον έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο κάτι τέτοιο, εγώ θα εισηγηθώ και θα θυμίσω στους συναδέλφους μου ότι έχουμε απόλυτη υποχρέωση να στηρίζουμε τους ανθρώπους της πόλης μας, πρωτίστως".  

Σχόλια Αναγνωστών

7 Προσθήκη σχολίου
aporia 29.04.15
Ξαφνικά έπεσε σιωπή για τους μετανάστες - λαθρομετανάστες και πρόσφυγες. Κανείς δεν μιλάει πια γι' αυτούς. Τι έγινε, που πάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι που φτάνουν "καραβιές" στα ελληνικά νησιά. Το λύσαμε το πρόβλημα;
Απάντηση
MARKOS ANAGNOSTOPOULOS 28.04.15
ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ-ΕΛΛΗΝΙΔΑ.... ΜΑΣ ΡΩΤΑΕΙ....Ελένη Ζώτου-Ανδρή« Eίμαι πραγματικά μπερδεμένη >> ..............Οι μουσουλμάνοι «κουβαλιούνται» στις χώρες μας γιατί ΔΕΝ είναι:ευχαριστημένοι στη Γάζα ..ευχαριστημένοι στην Αίγυπτο .....ευχαριστημένοι στη Λιβύη ....ευχαριστημένοι στο Μαρόκο ....ευχαριστημένοι με το Ιράν ....ευχαριστημένοι στο Ιράκ ....ευχαριστημένοι στην Υεμένη ...ευχαριστημένοι στο Αφγανιστάν ...ευχαριστημένοι με το Πακιστάν ....ευχαριστημένοι στη Συρία ....ευχαριστημένοι με τον Λίβανο ....Είναι όμως χαρούμενοι :Είναι χαρούμενοι στην Αυστραλία ...Είναι χαρούμενος στον Καναδά ....Είναι χαρούμενος στην Αγγλία ....Είναι χαρούμενοι στη Γαλλία ....Είναι χαρούμενοι στην Ιταλία ....Είναι χαρούμενοι στη Γερμανία ....Είναι χαρούμενοι στη Σουηδία ....Είναι χαρούμενοι στις ΗΠΑ ....Είναι χαρούμενοι στη Νορβηγία ....Είναι χαρούμενοι στην Ολλανδία ..Είναι χαρούμενοι στη Δανία ....Είναι χαρούμενοι στην Ελλάδα...Βασικά, είναι χαρούμενοι σε κάθε χώρα που δεν είναι μουσουλμανική και δυστυχισμένοι σε κάθε χώρα που είναι!Και φυσικά δεν κατηγορούν ούτε To Ισλάμ , ούτε Την ηγεσία τους , ούτε τον εαυτό τους !Κατηγορούν τις χώρες στις οποίες είναι ευτυχισμένοι ..!!!Και θέλουν να τις αλλάξουν να τις κάνουν σαν τις χώρες από τις οποίες μας κουβαλήθηκαν!!!Με συγχωρείτε, αλλά πόσο διεστραμμένος μπορεί να είναι κάποιος δεν μπορούσα να το φανταστώ.....! —
Απάντηση
αντώνης 28.04.15
Οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι ξεριζωμένοι από τη γη τους. Καλό είναι να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημά τους με σεβασμό. Όμως υπεύθυνο να το αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα είναι το κράτος και κανένας άλλος. Όσοι δήμοι φιλοξένησαν στις δομές τους αυτούς τους ανθρώπους, βρέθηκαν απέναντι σ' ένα κράτος που τους παρείχε απλώς υποσχέσεις. Προσοχή λοιπόν.
Απάντηση
ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ 28.04.15
ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ - ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
Απάντηση
ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΒΑΡΗΣ 28.04.15
ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΥΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΔΗΛΑΔΗ Η ΓΙΑΓΙΑ ΤΑΣΙΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ... ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΔΕΝ ΣΦΑΞΑΝΕ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ
Απάντηση
παραλιακός 28.04.15
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ να δω λαθρομεταναστες στον Αστέρα και τα έχω δει όλα
Απάντηση
ΑΝΤΙΛΑΘΡΟ 28.04.15
ΕΝοειται οτι δεν πρόκειται να ερθουν λαθρο στην πόλης μας. Δήμαρχε είμαστε μαζί σου
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.