ΓΔ: 644,63 0,08% EUR/USD: 1,1278

ΒΟΥΛΑ

Το Δ.Σ. στο Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης αποφάσισε να μην εφαρμόσει την ΠΝΠ

0 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015, 23:03

Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υποχρεώνει τους δήμους να καταθέσουν στην τράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά διαθέσιμα τους.

Στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ενημέρωσε αναλυτικά το σώμα για τις εξελίξεις της εβδομάδας, ξεκινώντας από την υπογραφή της ΠΝΠ το μεσημέρι της Δευτέρας, μέχρι την απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) χθες.

Μετά από συζήτηση και τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων, το Δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε σε απόφαση η οποία κινείται στο πνεύμα του ψηφίσματος που εξέδωσε χθες η ΚΕΔΕ.

Ψήφισμα – Απόφαση
του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, συνεδρίασε σήμερα, 22/04/2015, εκτάκτως για να συζητήσει το ζήτημα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) µε την οποία η Κυβέρνηση υποχρεώνει τους ΟΤΑ Α’ βαθμού να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μετά από διαλογική συζήτηση που διεξήχθη, το Δημοτικό Συμβούλιο μας:

1. Καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την Π.Ν.Π. και να ξεκινήσει µε πρωτοβουλία της έναν ειλικρινή διάλογο, προκειμένου να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.

2. Καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη μεθόδευση της Κυβέρνησης και την απόφασή της να προχωρήσει στην έκδοση Π.Ν.Π., µε την οποία πλήττει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά ακυρώνει τον ρόλο της.

3. Καταγγέλλει την έκδοση Π.Ν.Π. όχι μόνο ως απαράδεκτης πολιτικής πράξης αλλά και απαράδεκτου περιεχομένου, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να ανεχθεί οποιαδήποτε ενέργεια που θίγει άμεσα ή έμμεσα το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο.

4. Κρίνει ως µη ικανοποιητικές τις εξηγήσεις που παρείχε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Μάρδας, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ της 21/4/2015 όπως αυτές μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο οποίος παρευρέθη στην εν λόγω συνεδρίαση.

5. Αποφασίζει ότι μέχρι τη ολοκλήρωση του τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.∆.Ε. της 7ης έως 10ης Μαΐου, όπου θα ληφθεί οριστική σχετική απόφαση, να µην εφαρμόσει όσα προβλέπει η Π.Ν.Π. σχετικά με την τύχη των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και των νομικών του προσώπων, γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του Δήμου, των υπηρεσιών του και των νομικών του προσώπων καθώς και η δυνατότητά του να ανταποκριθεί στη στοιχειώδη λειτουργία του.

6. Αποφασίζει να συμμετέχει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μαζί µε το προσωπικό του Δήμου, σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης της ΚΕΔΕ, αρχής γενομένης από την ημέρα κατά την οποία θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

7. Δηλώνει αποφασισμένο να εξαντλήσει κάθε πολιτική και νομική δυνατότητα που διαθέτει, µε σκοπό την ακύρωση του περιεχομένου της Π.Ν.Π.

8. Ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο µέσο, προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες µε έγκυρο τρόπο για τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει για κάθε τοπική οικονομία και για κάθε επαγγελματία η εφαρμογή αυτής της πρωτοφανούς κυβερνητικής απόφασης.

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί στην ΚΕΔΕ, την ΠΕΔΑ και στον τύπο.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.