ΓΔ: 642,62 -0,23% EUR/USD: 1,1273

ΒΟΥΛΑ

Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Τα λεφτά του δήμου θα μείνουν στο δήμο

2 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015, 21:03
Ο σκοπός που έχουμε εκλεγεί εμείς είναι να προστατεύουμε τα συμφέροντα της πόλης μας

Δήλωση στην κάμερα του vimaonline.gr έκανε κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος για την αιφνιδιαστική πράξη της κυβέρνησης να εκδώσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων.Ο κ. Κωνσταντέλλος δήλωσε πως θα εισηγηθεί στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο να εκδοθεί απόφαση για τη μη μετακίνηση των αποθεματικών του δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ επεσήμανε πως αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του κράτους για τα οποία έχει εκλεγεί δεν επιτρέπεται να συμπαρασύρει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναλυτικά η δήλωση του Γρ. Κωνσταντέλλου 

"Έχω τη βεβαιότητα" είπε ο κ. Κωνσταντέλλος, πως η μονομερής αυτή ενέργεια της Κυβέρνησης να εκδώσει την Πράξη αυτή και ειδικά μ' αυτό το περιεχόμενο, βρίσκει σύσσωμα αντίθετη την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τις επόμενες ώρες και ημέρες θα έχουμε συγκεκριμένες αποφάσεις των κεντρικών μας οργάνων. Πέραν αυτού όμως θέλω να δηλώσω πως, η αυριανή εισήγησή μου στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που θα συγκαλέσουμε είναι ότι, τα χρήματα του αποθεματικού του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης έχουν ως στόχο να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της πόλης, (μισθοδοσία υπαλλήλων, λειτουργία παιδικών σταθμών, σχολείων κ.ά.).  Η εισήγησή μου λοιπόν, θα είναι να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην μετακινηθούν στο λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο σκοπός που έχουμε εκλεγεί εμείς είναι να προστατεύουμε τα συμφέροντα της πόλης μας. Τα συμφέροντα του κράτους τα έχουν επωμιστεί να τα υποστηρίξουν οι άνθρωποι της κεντρικής πολιτικής. 


Εάν αυτοί αδυνατούν με τις ενέργειες, τις πράξεις και τις παραλείψεις τους να μπορέσουν να στηρίξουν το δημόσιο συμφέρον, τότε αυτή η αδυναμία δεν μπορεί να συμπαρασύρει και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφαιρώντας την οικονομική τους αυτοτέλεια, η οποία είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένη" κατέληξη ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης.    

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
δημότης 22.04.15
Ο δήμαρχος καλά κάνει που δεν δινει τα λεφτά των δήμου στους άσχετους της κυβέρνησης. Το θέμα είναι αν  πηγαίνουμε για φούντο να το ξέρουμε να προετοιμαστούμε
Απάντηση
ΜΑΝΟΣ 22.04.15
Μπράβο δήμαρχε, υπομονή και σε λίγο πέφτουν
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.