ΒΟΥΛΑ

Δήμος 3Β: Με πιστοποιητικό ISO η εταιρεία που σίτισε τις εφορευτικές επιτροπές - Απάντηση σε δημοσίευμα

0 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015, 13:54

Δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για άσχημη εικόνα του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης σχετικά με την τροφοδοσία των εφορευτικών επιτροπών κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκλογών προκάλεσαν έντονη απάντηση από την πλευρά του Δήμου. 

Συγκεκριμένα σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε σε τοπικό site,  γίνεται λόγος για χαμηλής ποιότητας φαγητού. Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει πως υπήρξαν και καταγγελίες για χαλασμένες μερίδες κοτόπουλου και γίνεται αναφορά στο κόστος των 6 ευρώ ανά μερίδα που πλήρωσε ο Δήμος στην προμηθεύτρια εταιρεία. 

Στην απάντησή της η Δημοτική Αρχή κάνει λόγο για δυσφημιστικά δημοσιεύματα, αδιασταύρωτες πληροφορίες και παραβίαση δημοσιογραφικής δεοντολογίας. 

Παραθέτουμε την απάντηση του Δήμου

Απάντηση σε δυσφημιστικά δημοσιεύματα σχετικά με τα τρόφιμα που διανεμήθηκαν στις εφορευτικές επιτροπές από το Δήμο

Παρά το γεγονός ότι θέση της Δημοτικής Αρχής είναι να μην απαντάει σε δημοσιεύματα του τύπου, χθεσινό δημοσίευμα σχετικά με τα τρόφιμα που διανεμήθηκαν στις εφορευτικές επιτροπές από το Δήμο, μας υποχρεώνει να πάρουμε θέση.

Διαβάσαμε έκπληκτοι σε τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, παραπλανητικό και κακοπροαίρετο ρεπορτάζ για καταγγελίες από κάποια μέλη εφορευτικής επιτροπής, (χωρίς να αναφέρεται πόσα ή σε ποιο σχολείο), ότι κάποιες μερίδες από κοτόπουλο που διανεμήθηκαν ήταν «χαλασμένες», χωρίς ωστόσο να έχει δεχτεί κανένα σχετικό παράπονο ο Δήμος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπήρχαν εκπρόσωποι του Δήμου σε όλα τα εκλογικά κέντρα, οι οποίοι μεταξύ άλλων, πήραν δειγματοληπτικά μερίδες από το φαγητό για έλεγχο, και δεν υπέπεσε στην αντίληψη των υπηρεσιών κάποιο πρόβλημα.

Ο δημοσιογράφος όμως, στηριζόμενος σε αόριστες καταγγελίες ότι «δεν μύριζαν ωραία» αυτοανακηρύχθηκε σε «Γενικό Χημείο του Κράτους» και εξέδωσε και πόρισμα, προσπαθώντας να διασύρει τη Δημοτική Αρχή, αλλά και μια εταιρεία που έχει δώσει δείγματα γραφής στον χώρο. Παράλληλα ο «δαιμόνιος» δημοσιογράφος, έχοντας κάποιες καταγγελίες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες μερίδες μύριζαν άσχημα και μάλιστα αφήνει να εννοηθεί ότι ήταν λίγα τα 6€ που χρεώθηκε ο Δήμος για κάθε μερίδα και ίσως γι’ αυτό να ήταν «κακής ποιότητας».

Ο Δημοσιογράφος που έγραψε το σχετικό ρεπορτάζ, και κατόπιν ένας δεύτερος που απλώς αντέγραψε την «είδηση», παραβίασαν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας αφού δημοσίευσαν αυθαίρετα μια πληροφορία, χωρίς να κάνουν καμία απολύτως έρευνα, χωρίς να διασταυρώσουν καμία από τις πληροφορίες που δέχτηκαν και χωρίς να σεβαστούν σε καμία φάση το καθήκον που προκύπτει από το λειτούργημα που υποτίθεται πως υπηρετούν. Αρκέστηκαν σε μια διαδικασία δημιουργίας φθηνών εντυπώσεων που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα τους, τα οποία μάλλον δεν περιορίζονται στην καλή πληροφόρηση του κοινού.

Ενημερώνουμε λοιπόν ότι τα τρόφιμα που διανεμήθηκαν χθες στα εκλογικά κέντρα από το Δήμο, προμηθεύτηκαν με διαγωνιστική διαδικασία, με απόλυτη διαφάνεια, από την εταιρεία «SALAS INTER GROUP A.E.», μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας στον χώρο της εστίασης η οποία διαθέτει το «Διεθνές Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000» πιστοποιημένο από την TUV Austria Hellas.

Παράλληλα η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται χρόνια στην αγορά και μεταξύ των εταιρικών της πελατών περιλαμβάνονται εταιρείες όπως:
- Alpha Bank
- Alpha TV
- Citibank
- Citroen Hellas
- Coca Cola
- Emirates Airlines
- Αρχιεπισκοπή Αθηνών
- ΔΕΗ ΑΕ
- Δήμος Αθηναίων
- Εθνική Ασφαλιστική Α.Ε.
- Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ
Και πολλοί ακόμα.

Τέλος στο Δημαρχείο μας υπάρχουν σήμερα κάποιες μερίδες κοτόπουλο, απ’ αυτές που διανεμήθηκαν χθες στα σχολεία, τις οποίες τις διαθέτουμε προς δοκιμή σε όποιον αμφισβητεί την ποιότητα τους.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.