ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Βουλιαγμένη: Η Μ. Λάτση καταθέτει στο ταμείο του δήμου 2.2 εκατ. ευρώ

7 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015, 16:36
Μετά τις δημοτικές εκλογές και οι δύο πλευρές φαίνεται ότι έριξαν νερό στο κρασί τους συμφωνώντας ότι κοινή συνισταμένη και των δύο πλευρών είναι το καλό της πόλης

Είναι γνωστή η αντιπαράθεση κατά την διάρκεια των πρόσφατων Δημοτικών εκλογών του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και του εφοπλιστικού λόμπι, όπως ονόμαζε τις ισχυρές οικογένειες της περιοχής που δραστηριοποιούνται στον εφοπλισμό.

Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που ο υποψήφιος τότε Δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος μεσα από ομιλίες του αλλά και έντυπα της δημοτικής του παράταξης είχε κατονομάσει την οικογένεια Λάτση και ορισμένες ακόμα οικονομικά ισχυρές οικογένειες της περιοχής, για μεροληπτική στάση υπέρ του προηγούμενου δημάρχου του Καλλικρατικού δήμου κ. Πανά.

Μετά τις δημοτικές εκλογές και οι δύο πλευρές φαίνεται ότι έριξαν νερό στο κρασί τους συμφωνώντας ότι κοινή συνισταμένη και των δύο πλευρών είναι το καλό της πόλης.

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν επαφές των δύο πλευρών προκειμένου να σπάσει ο πάγος. Μάλιστα, εφοπλιστής με μεγάλη ακίνητη περιουσία στην περιοχή, που ήταν σφόδρα αντίθετος με την υποψηφιότητα Κωνσταντέλλου πήρε την πρωτοβουλία και συναντήθηκε μαζί του προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα και να λυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν.

Στρατηγική του Γρ. Κωνσταντέλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να προσπαθήσει να πείσει τους ισχυρούς επιχειρηματίες της πόλης να ακολουθήσουν το παράδειγμα του εφοπλιστή Θ. Μαρτίνου ο οποίος ως αρωγός έχει σημαντική παρέμβαση στον κοινωνικό τομέα της πόλης.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος στο vimaonline.gr, “στην οικονομική συγκυρία που ζούμε, όσοι έχουν την δυνατότητα θα πρέπει να βοηθήσουν τον δήμο προκειμένου να ανακουφιστούν συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ως δημοτική αρχή κάνουμε τα πάντα προκειμένου να απλώσουνε ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας στους συμπολίτες μας με τα περιορισμένα οικονομικά που διαθέτουμε. Όποια βοήθεια και εάν έρθει είναι ευπρόσδεκτη”, μας τόνισε.

H ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΛΑΤΣΗ

2,2 εκ. ευρώ στα ταμεία του δήμου
Ο νέος Δήμαρχος Βάρης-βούλας-Βουλιαγμένης κ. Κωνσταντέλλος μέσα στην σειρά των πρωτοβουλιών που πήρε για σημαντικά θέματα του δήμου, ήταν και το θέμα της περιβόητης προσκύρωσης στην ιδιοκτησία της οικογένειας Λάτση στο Καβούρι.

Έτσι λοιπόν κατά την συνεδρίαση της 15ης Δεκεμβρίου 2014 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συζητήθηκε, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα που είχε μεσολαβήσει, το επίμαχο θέμα με την προσκύρωση τμήματος 783 τ.μ στην περιοχή Καβουρίου της Δ.Ε Βουλιαγμένης (Ο.Τ. 98-99 επι της οδού Ανέμων 2 και Διογένους) ενός ρυμοτομούμενου από το 1964 τμήματος αδιάνοιχτης οδού στην παρακείμενη ιδιοκτησία της κ. Μαριάννας Λάτση.


Η Μαριάννα Λάτση με τον γιό της Πάρη Κασιδόκωστα

Πιό συγκεκριμένα το 1962 έγινε τροποποίηση του ρυμοτομικού της περιοχής τροποποιόντας το εύρος μιας αδιάνοιχτης τυφλής οδού από 8 μέτρα σε 4 μέτρα.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία οι ιδιοκτήτες των παρακείμενων ακινήτων έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν την προσκύρωση έναντι χρηματικού τιμήματος των ρυμοτομούμενων τμημάτων.

Στην προκειμένη περίπτωση η κ. Λάτση αιτήθηκε την έναρξη της διαδικασίας προσκύρωσης στις αρχές του 2008. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Βουλιαγμένης πήρε την υπ΄αριθμόν 236/2008 απόφαση, εγκρίνοντας την καταβολή του ποσού των περίπου 2.200.000 Ευρώ που προέκυψαν μετά από έκθεση του Σώματος Ορκωτών εκτιμητών.

Η απόφαση εγκρίθηκε στο τέλος του 2010 από τον τότε Αντινομάρχη Ανατολικής Αττικής. Το επίμαχο τμήμα σημειώνεται ότι περιφράχθηκε στις αρχές του 2010 από την οικογένεια Λάτση και έκτοτε είναι μέρος του ακινήτου της με σύμφωνη γνώμη του τότε Δήμου Βουλιαγμένης.

Τον Ιούνιο του 2011 έγινε νέα έκθεση του Σώματος Ορκωτών εκτιμητών, κατά την οποία προέκυψε ότι το τίμημα των 2.200.000 Ευρώ ήταν πάνω από την αντικειμενική αξία του προσκυρωτέου τμήματος που ήταν 1.900.000. Μετά από νέα αίτηση της κ. Λάτση τον Νοέμβριο του 2011 για έγκριση της προσκύρωσης από το Δημοτικό Συμβούλιο και υπογραφή των συμβολαίων.

Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούνιο του 2013 και αναβλήθηκε καθόσον κατά την διάρκεια της συζήτησης ο κ. Πανάς υοθέτησε πρόταση του τότε Δημοτικού συμβούλου της Αντιπολίτευσης κ. Σκουμπούρη για χρησιμοποίηση των χρημάτων για την μερική εξόφληση της απολλοτρίωσης του ΟΤ 251 στη Δημοτική Ενότητα Βούλας για την δημιουργία του 3ου Γυμνασίου Λυκείου Βούλας (χρειάζονταν περίπου 12 εκατ. Ευρώ).

Ο τρόπος με τον οποίο προωθήθηκε η εν λόγω πρόταση δημιούργησε πολλές αντιδράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα να αναβληθεί το θέμα. Μετά την εξέλιξη αυτή η ιστορία της τρόπου χρησιμοποίησης του χρηματικού ποσού των 2.200.000 έγινε μέρος της προεκλογικής αντιπαράθεσης με εκατέρθεν βολές κατηγορίες και διανομή φυλλαδίων.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε από τις υπηρεσίες του Δήμου το πλήρη έλεγχο του φακέλου και την ενημέρωσή του. Μετά και από έλεγχο νομιμότητας ήρθε σε επαφή με τους χειριστές της υπόθεσης από μέρους της οικογένειας Λάτση και η υπόθεση πήρε το δρόμο της για το Δημοτικό Συμβούλιο όπου και εγκρίθηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία μετά από εξαντλητική παρουσίαση του θέματος από τον Δήμαρχο.

Εντός των επόμενων ημερών θα υπογραφούν τα συμβόλαια και θα καταβληθεί το ποσό σε ειδικό κωδικό του προυπολογισμού που θα ανοιχθεί για την υποδοχή του ποσού στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα χρήματα αυτά δια νόμο, μπορούν να διατεθούν μόνο για δημιουργία κοινόχρηστων ή κοινοφελών χώρων. 

Σχόλια Αναγνωστών

7 Προσθήκη σχολίου
lykos 30.01.15
ta xrostage den ta xrostage ?
Απάντηση
DIM 28.01.15
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ!ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΘΕΜΑΤΑΠΟΥ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΑΛΑΙΠΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ!!!!
Απάντηση
ΠΑΝΟΡΑΜΑ 24.01.15
ΑΝ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ Σ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Απάντηση
Δημότης Βουλιαγμένης 24.01.15
Το θέμα μας είναι η δημοτική αρχή να προσπαθήσει να πείσει αυτούς τους ανθρώπους να βοηθήσουν την πόλη. Οι αντιπαλότητες δεν προσφέρουν τίποτα. Στην πολιτική τα παντα αλλάζουν και τα πάντα γυρίζουν. Κανένας δεν θα θυμάται την προεκολική περίοδο 2014. Ολοι θα βλέπουν το αποτέλεσμα. Με τα 2.2εκατ ο Κωνσταντέλλος θα αγοράσει γη για τους πολίτες της πόλης. Κανεις δεν θα βγει να του πει γιατί τα πήρες από την στιγμη που σε πολεμήσαν και υποσ΄τηριξαν τον Πανά. Το αποτέλεσμα μετράει και μέχρι τώρα ο Πιλότος το πάει καλά το αεροπλάνο
Απάντηση
Ριχάρδος 23.01.15
Είχε ρίξει σκ@@@ρο στον Πανά για τις σχέσεις του με τους Λάτσηδες.....Τώρα μώκο
Απάντηση
Β.Γ 21.01.15
Ειδατε πως αλλαζουν οι εποχές???? Τα λεφτά πάντως τα πήρε από την Λάτση και καλά εκανε. Καλά θα κάνει να αφήσει αυτά που έλεγε για το εφοπλστικό λομπι που τον πολεμουσε και να τους ζητήσει να βοηθήσουν τον δήμο. Το ότι συναντήθηκε με τους εφοπλιστές δεν έιναι κατι κακο εαν εχουν την διαθεση να βοηθησουν με χορηγιες. καλως η κακώς αυτοι έχουν τα φραγκα
Απάντηση
Νίκος 19.01.15
Μπράβο στην δημαρχάρα μας. Δεν τα λες και λίγα τα 2.2 εκατ. Ελπίζω να χρησιμοποιηθούν σωστα
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.