ΓΔ: 632,97 -0,61% EUR/USD: 1,1320

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέντευξη με τον πρόεδρο της "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο" Α. Ματιάτο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ "ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ" ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ 0 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014, 18:05
"Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και με κανέναν" τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως είναι ανοιχτοί στις όποιες θετικές προτάσεις πέσουν στο τραπέζι.

 "Η "Αττικό Παράκτιο Μέτωπο" δεν είναι μεσιτική εταιρεία, δεν πουλάει και δεν ξεπουλάει", τόνισε σε όλους τους τόνους ο Πρόεδρος της εταιρείας του Δημοσίου Άρης Ματιάτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο VIMAONLINE.GR.

Ο κ. Ματιάτος αναφέρθηκε αρχικά στο σκοπό και στους στόχους της εταιρείας, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για εταιρεία του δημοσίου, που εμπίπτει στις διατάξεις περί ΔΕΚΟ. Ο  σκοπός της  είπε, είναι καθαρά διαχειριστικός και ανάμεσα στους στόχους της είναι η αξιοποίηση της δημόσιας γης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και η δημιουργία υπεραξιών μέσα από την ανάπτυξη. 

Ο πρόεδρος της "Αττικό Παράκτιο Μέτωπο" αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με τις χρονοβόρες διαδικασίες του δημοσίου, τόνισε πως σε καμία περίπτωση η εταιρεία δεν προτίθεται να "κάνει τον επιχειρηματία" και πως, απλά προστατεύει το δημόσιο συμφέρον λέγοντας χαρακτηριστικά πως, έχοντας την κυριότητα του παραλιακού μετώπου έχει τη δυνατότητα "να κουνά τα νερά", προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, για πράγματα που λιμνάζουν, όπως π.χ. το Ναυτικό Μουσείο στο Παλαιό Φάληρο, που εδώ και τριάντα περίπου χρόνια δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Απαντώντας στην ερώτηση τι θα γίνει με τις στοχεύσεις εάν αλλάξει η κυβέρνηση και έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως, η "Αττικό Παράκτιο Μέτωπο" δεν κάνει πολιτική. 
"Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και με κανέναν" τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως είναι ανοιχτοί στις όποιες θετικές προτάσεις πέσουν στο τραπέζι. 

"Παρ' όλο που σύμβουλοί μας είναι οι καθηγητές και τα Πανεπιστήμια με τα οποία συνεργαζόμαστε, δεν διεκδικούμε το αλάθητο" κατέληξε. 

Σ' όσους κατηγορούν την εταιρεία ότι μέσα από τα σχέδια που επεξεργάζεται θα αποκοπεί η πρόσβαση των πολιτών προς το παραλιακό μέτωπο, απαντά ότι, σκοπός τους είναι να στρέψουν τις πόλεις προς τη θάλασσα, αναζητώντας πάντα τη συναίνεση και τη συνεργασία των Δημάρχων και των τοπικών κοινωνιών.
Αναφέρθηκε μάλιστα στη συνεργασία που είχε πρόσφατα με το Δήμο Γλυφάδας και με την Περιφέρεια Αττικής για το αλιευτικό καταφύγιο του Δήμου Σαρωνικού.  


Τέλος έβαλε ως χρονικό όριο για το πρόπλασμα του master plan και τις κατευθυντήριες γραμμές το καλοκαίρι του 2015 και έκλεισε αναφερόμενος στην άρνηση της Ε.Ε. να χρηματοδοτήσει την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου λέγοντας ότι η χώρα μας θα επανέλθει τον Ιούνιο του 2015 με την πίστη ότι το έργο θα ενταχθεί σε κάποια από τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ε.Ε. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.