ΓΔ: 632,97 -0,61% EUR/USD: 1,1314

ΓΛΥΦΑΔΑ

Παπανικολάου: Δεν συμμερίζομαι την ανησυχία που καλλιεργείται για το ρόλο της "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο"

0 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014, 12:18

Η προσφυγή των Δήμων Αλίμου και Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης στο ΣτΕ κατά της μεταβίβασης του παραλιακού μετώπου στην εταιρεία του Δημοσίου "ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε." και η ερώτηση από τον δ.σ. Τάσο Ταστάνη, γιατί και ο δήμος Γλυφάδας δεν έκανε το ίδιο, υπήρξε η αφορμή να δοθούν εκ μέρους του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου οι ακόλουθες εξηγήσεις:

"Δεν συμμεριζόμαστε την ανησυχία που καλλιεργείται, ότι η αυτή η εταιρεία του δημοσίου έρχεται να αμφισβητήσει το δικαίωμα της πρόσβασης των πολιτών στην παραλία. Αυτό που καταλαβαίνουμε εμείς είναι ότι υπάρχει μια προσπάθεια αναπτυξιακής προόδου της περιοχής και όχι στέρηση από τους πολίτες του δικαιώματός τους να απολαμβάνουν αυτό το δημόσιο αγαθό".

"Δεν καταλαβαίνουμε" συνέχισε ο κ. Παπανικολάου, "την ανησυχία που καλλιεργείται περί "ξεπουλήματος". Το "ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ" καλείται να κάνει μια μελέτη, ένα διαγωνισμό αναπτυξιακής προόδου για να δει ποιες μπορεί να είναι οι μελλοντικές χρήσεις της ευρύτερης περιοχής της παραλίας. Αυτή είναι η προσέγγιση που κάνουμε εμείς".  
"Το γεγονός ότι όλο το παραλιακό μέτωπο έχει περιέλθει στην "ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ" και δεν υπάρχει η εμπλοκή και οι συναρμοδιότητες διαφόρων φορέων του δημοσίου,  έχει και τα καλά του. Ξέρουμε πλέον με ποιον έχουμε να κουβεντιάσουμε για να πάρουμε εγκρίσεις για μελλοντικές μας παρεμβάσεις". 

Σχετικά με τις προσφυγές των δημάρχων Αλίμου και Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, είπε πως τις παρακολουθούν με προσοχή, "δεν καταλαβαίνομε όμως  την ανησυχία τους, γιατί η "ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ" έρχετε να κάνει μια διαχείρηση του παραλιακού μετώπου με εντελώς διαφορετική λογική από το ΤΑΙΠΕΔ" τόνισε ο Γ. Παπανικολάου.

"Το ΤΑΙΠΕΔ, άλλωστε, είναι ο φορέας που καλείται να κάνει πωλήσεις - αποκρατικοποιήσεις για να ελαττωθεί το δημόσιο χρέος και όχι η ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ".

"Σε κάθε περίπτωση πάντως, είμαστε σε φάση αναμονής για να δούμε πως λειτουργεί αυτή η εταιρεία του Δημοσίου και το Υπουργείο Οικονομικών που είναι αρμόδιο για τους κοινόχρηστους χώρους".

Τέλος, ο κ. Παπανικολάου είπε πως σ' ότι αφορά στο Δήμο Γλυφάδας, υπάρχει μια πρώτη απόφαση από την ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ για την αναβάθμιση της παραλίας της πόλης. "Άλλωστε για το σκοπό αυτό  έχουμε συμπεριλάβει  και ανάλογο κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2015" κατέληξε.  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.