ΒΟΥΛΑ

ΔΗΜ. ΔΟΓΚΑΣ: Καμμία αλλαγή στον προϋπολογισμό από τη νέα δημοτική αρχή στα 3Β

0 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014, 10:11

Για βεβιασμένη σύνταξη προϋπολογισμού στο δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Δημοσθένη Δόγκα "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ" τονίζοντας πως αυτός αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης.

Επισήμανε το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός συντάχθησε χωρίς να γνωμοδοτήσει η νέα Επιτροπή Διαβούλευσης, ενώ παράλληλα στην τοποθέτησή του επ' αυτού αναφέρθηκε και σε ζητήματα του δήμου τα οποία όπως αναφέρει, παραμένουν άλυτα.  Τέλος, η "Δημοτική Βούληση" δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2015. 

Η ανακοίνωση της "Δημοτικής Βούλησης" 

«ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ»

Για βεβιασμένη σύνταξη προϋπολογισμού που αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης, έκανε λόγο ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης, Δημοσθένης Δόγκας, στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, καταψηφίζοντας την πρόταση της δημοτικής αρχής.

Ο Δημοσθένης Δόγκας καυτηρίασε το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός συντάχθηκε χωρίς να έχει συγκροτηθεί και γνωμοδοτήσει η νέα Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Περαιτέρω, αξιοποίησε το θέμα του προϋπολογισμού για μια εφ' όλης της ύλης τοποθέτηση γύρω από άλυτα ζητήματα του Δήμου, τα οποία δεν βρίσκουν αποτύπωση στο πρόγραμμα δράσεων του 2015, αιτιολογώντας την καταψήφιση του προϋπολογισμού.

• Μίλησε συγκεκριμένα για την υπόθεση της Μετοχικής Εταιρείας Εκμετάλλευσης Κτήματος Βούλας (ΜΕΕΚΒ) που διεκδικεί 12 εκατομμύρια ευρώ από τα δημοτικά ταμεία και ο Δήμος εμφανίζεται νομικά ανυπεράσπιστος, όπως έγινε και με την υπόθεση της Πηγάδας παλαιότερα.

• Ρώτησε τις προθέσεις της δημοτικής αρχής για την κατάληψη του Κάμπινγκ Βούλας, ένα δημοτικό χώρο που διαχειρίζεται κατ' αποκλειστικότητα μια ομάδα δημοτών.

• Έθιξε το πρόβλημα του νερού στο Κόρμπι, όπου οι κάτοικοι κινδυνεύουν από νερό δικτύου που είναι αμφίβολης ποιότητας.

• Σχολίασε την ανοχή της δημοτικής αρχής στο να παραμένει το Κάμπινγκ του Καβουρίου σταθμός πάρκινγκ δημοτικών οχημάτων, γεγονός που υποβαθμίζει την περιοχή.

• Καυτηρίασε το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός δεν προβλέπει, εκτός του ποσού, τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα του Δήμου.

• Ανέφερε την κακή πρακτική των απευθείας αναθέσεων έργων και μελετών που δεν είναι αποδοτικές.

• Ζήτησε να καταγράφεται με σχολαστικότητα ο εξοπλισμός που αγοράζεται και να γίνεται σωστή διαχείρισή του για να αποφεύγονται σπατάλες.

• Τόνισε ότι η ανακατασκευή κατεστραμμένων ή κατειλημμένων πεζοδρομίων πρέπει να γίνει χωρίς εξαιρέσεις για κανένα δημότη ή κάτοικο.

• Κατήγγειλε ότι χωρίς την Επιτροπή Διαβούλευσης οι συλλογικοί φορείς της πόλης έμειναν χωρίς φωνή.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.