ΒΟΥΛΑ

Στα 60 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός στα 3Β - Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

1 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014, 19:17

Κατά πλειοψηφία πέρασε ο προϋπολογισμός του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης για το έτος 2015, ύψους 60 εκατομμυρίων. 

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος αναφέρεται στο πως κατανέμεται το ποσό των 60 εκ. στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, της καθαριότητας και των κοινωνικών δράσεων, και στην εισήγηση του Δημάρχου Γρηγόρη Κωσταντέλλου καταγράφεται το σκεπτικό αυτής της διανομής.  

Συγκεκριμένα αναφέρει τα ακόλουθα: 

"Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για το έτος 2015. Ο προϋπολογισμός έχει συνολικό ύψος σχεδόν 60 εκατομμυρίων ευρώ (59.743.719,20 €) και προβλέπει πλούσιες κοινωνικές δράσεις, ενώ ρίχνει σημαντικό βάρος στον πολιτισμό και τον αθλητισμό (συνολικά 1.687.730,18 €).

Όπως είναι αναμενόμενο, η μερίδα του λέοντος των εξόδων διατίθεται στην καθαριότητα του Δήμου (3.783.575,06 €) και ακολουθούν τα τεχνικά έργα και οι συντηρήσεις των δημοτικών εγκαταστάσεων και των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, (2.426.121,26 €).

Ο προϋπολογισμός του 2015, όπως προβλέπει άλλωστε ο νόμος, είναι ισοσκελισμένος και χαρακτηρίστηκε από τη διοίκηση του Δήμου απόλυτα ρεαλιστικός.

Στη σχετική του εισήγηση, ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ανέφερε:
«Ο Προϋπολογισμός αντιπροσωπεύει την επιλογή και τη συστηματική προσπάθεια του Δήμου να εξακολουθήσει να εργάζεται εντατικά και υπό οιεσδήποτε περιστάσεις υπέρ της κοινωνικής συνοχής και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην πόλη.

Στο υπό κρίση Σχέδιο Προϋπολογισμού δύο είναι τα βασικά μεγέθη τα οποία εκφράζουν τον κοινωνικό προσανατολισμό της οικονομικής πολιτικής του Δήμου κατά το έτος 2015.

Το πρώτο αφορά στη συνέχιση και περαιτέρω ανάπτυξη των δημοτικών δράσεων οι οποίες αποσκοπούν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, σε όλο το εύρος των αρμοδιοτήτων του Δήμου: από τη διευρυνόμενη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τα ΚΑΠΗ, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, μέχρι τη λειτουργία του Ξενώνα και το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και άλλες δράσεις.

Το δεύτερο αφορά στο γεγονός της εκπόνησης ενός φιλόδοξου όσο και ρεαλιστικού Τεχνικού Προγράμματος. Σ’ αυτό το Πρόγραμμα ενσωματώνονται οι τρεις βασικές στρατηγικές επιλογές της διοίκησης του Δήμου:

Πρώτα ο άνθρωπος

Προτεραιότητα στον πολίτη, με ιδιαίτερη φροντίδα στη νεολαία και την καταπολέμηση της ανεργίας, στην Παιδεία, στον Αθλητισμό όπως και στην Τρίτη Ηλικία.

Ανοιχτός Δήμος

Αποτελεσματικές υπηρεσίες, με σύγχρονη οργάνωση, με την καλύτερη δυνατή σχέση κόστους αποτελέσματος, με πλήρη διαφάνεια και συμμετοχικές διαδικασίες.

Πράσινη Πόλη

Διατήρηση και ενίσχυση του προαστιακού χαρακτήρα της πόλης, ως κηπούπολης, υψηλού επιπέδου κατοικίας και ποιότητας ζωής. Προστασία του κοινωνικού αγαθού της παραλίας και της ελεύθερης πρόσβασης σε αυτές με ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά της πόλης μας, χωρίς να αλλοιώνουν την φυσιογνωμία της και την ηρεμία που μια περιοχή αποκλειστικής κατοικίας απαιτεί».

Κλείνοντας την εισήγησή του, ο Δήμαρχος δήλωσε:
«Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης επαναλαμβάνει, με την ευκαιρία της συζήτησης και ψήφισης του Προϋπολογισμού, την ετοιμότητά του να ενισχύσει περαιτέρω την ποικιλόμορφη δράση της κοινωνίας των πολιτών και ιδίως της νεολαίας και να εγγυηθεί τον αμετακίνητο προσανατολισμό του σε έργο ανάπτυξης, αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής».

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Β.Γ 26.11.14
Όπως λέει και το κείμενο ψηφίστηκε ο "Προϋπολογισμός"... το θέμα είναι κατα πόσο θα πέσει μέσα και πόσες αναμορφώσεις θα γίνουν.... οι προηγούμενη διοίκηση πάντως είχε κανει πάνω από 20 αναμορφώσεις....
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.