ΓΔ: 632,97 -0,61% EUR/USD: 1,1318

ΒΟΥΛΑ

Υδρούσα: Ολιγωρία του δημάρχου καταγγέλει ο Σπ. Πανάς

4 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014, 15:56

Σε πεδίο αντιπαράθεσης διοίκησης και αντιπολίτευσης του δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, αναδεικνύεται η νήσος Υδρούσα, που βρίσκεται απέναντι από το παραλιακό μέτωπο της Βούλας.

Το επενδυτικό σχέδιο που έγινε γνωστό το περασμένο καλοκαίρι δια μέσου του κυριακάτικου τύπου από τον Κώστα Σελίμη, που πολέμησε, όπως ανέφερε, επί 20 χρόνια τη γραφειοκρατία του ελληνικού κράτους προκειμένου να του αναγνωριστεί η ιδιοκτησία του στην Υδρούσα, απ' ότι φαίνεται βρίσκεται σε εξέλιξη και φέρνει νευρικότητα.

Μετά τα όσα δημοσιοποιήσαμε για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, να αμφισβητήσει το ιδιοκτησιακό και τη νομιμότητα του επενδυτικού σχεδίου, ο τ. Δήμαρχος Σπύρος Πανάς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον Γρ. Κωνσταντέλλο για ολιγωρία, μπροστά στον κίνδυνο εμπορευματοποίησης της Υδρούσας.     

Η ανακοίνωση της "Ανεξάρτητης Κίνησης Βάρης - Βούλας Βουλιαγμένης" έχει ως ακολούθως¨ 

Κίνδυνος εμπορευματοποίησης από την ολιγωρία του κ. Κωνσταντέλλου 
για την αποτροπή των κατασκευών στην Υδρούσα

Η ολιγωρία του κ. Κωνσταντέλλου και των συνεργατών του οδηγεί σε ανεξέλεγκτη εμπορευματοποίηση του αιγιαλού της πόλης μας, όπως αποδεικνύεται με την περίπτωση της νήσου Υδρούσα.Έναν ακριβώς χρόνο μετά την μαχητική παρέμβαση της δικής μας Διοίκησης και της επιτόπιας αυτοψίας του Σπύρου Πανά ως Δημάρχου με συνοδεία υπηρεσιακών στελεχών στη νήσο, που είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή της προσπάθειας παράνομης ανάπτυξης δραστηριοτήτων στην Υδρούσα, το νησάκι της Βούλας βρίσκεται πάλι αντιμέτωπο με τις επιχειρηματικές παρεμβάσεις προς όφελος ορισμένων και χωρίς καμία άδεια.

Απορίας άξιο είναι πως ο κ. Κωνσταντέλλος δεν κατάφερε να διακόψει τις κατασκευές που ξεκίνησαν πάλι στο νησί, με τη δικαιολογία ότι κάποιοι δεν άφησαν τις υπηρεσίες να κάνουν αυτοψία. Αυτό και μόνο εγείρει πολλά ερωτηματικά.

Σημειώνεται ακόμα ότι η Διοίκηση του Σπύρου Πανά είχε τότε ενημερώσει εγγράφως και άμεσα την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, την Κτηματική Υπηρεσία και το Δασαρχείο Πειραιά, τη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής που υπάγεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, το Α.Τ. Βούλας, όσο και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και στο Λιμενικό Τμήμα Γλυφάδας, για την κατάσταση που κάποιοι επιχειρούσαν να δημιουργήσουν, προς όφελος των προσωπικών τους συμφερόντων.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έκδοση ψηφίσματος ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Σπύρου Πανά στις 16/12/13 στην οποία αναφέρεται ρητώς ότι «Ο Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης είναι κάθετα αντίθετος σε κάθε προσπάθεια επέμβασης και υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος στην νησίδα “Υδρούσα”. Αντιστεκόμαστε σθεναρά στην εμπορευματοποίηση και εκποίηση της φυσικής μας κληρονομιάς.

Καταγγέλλουμε κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των προστατευτικών διατάξεων του από 1/5.3.2004 Π.Δ. “Περί καθορισμού ζωνών προστασίας, χρήσεων γης και όρων δόμησης στην παραλιακή ζώνη της Αττικής από τον Φαληρικό όρμο μέχρι την Αγία Μαρίνα Κρωπίας” Φ.Ε.Κ. Δ' 254/2004. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Δήμος θα λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα κατά οποιουδήποτε τυχόν επιχειρήσει τώρα ή στο μέλλον να παρανομήσει καταστρέφοντας το περιβάλλον προς ίδιον όφελος».

Όπως σημειώνει ο κ. Πανάς «εμείς δηλώνουμε αντίθετοι στην οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Υδρούσα καθώς για εμάς προτεραιότητα είναι η παραχώρηση από την Πολιτεία στο Δήμο, του παραλιακού μετώπου της πόλης και η διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των κατοίκων στις παραλίες μας.

Ότι λοιπόν ισχύει για τις παραλίες του Δήμου, ισχύει και για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες του μικρού νησιού που βρίσκεται απέναντι από τη Βούλα».

Σχόλια Αναγνωστών

4 Προσθήκη σχολίου
Αγάθιος 05.11.14
Αφού θεωρεί τόσο σημαντικό το θέμα της Υδρούσας, γιατί απουσίαζε από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο συζητήθηκε το θέμα της Υδρούσας? και μάλιστα ουδείς από την παράταξή τους τοποθετήθηκε επί του θέματος... μάλλον η δημιουργία εντυπώσεων είναι σημαντικότερη για τον κο Πανά, από την πραγματική συζήτηση και επίλυση του προβλήματος!!
Απάντηση
Βουλιωτης 04.11.14
Καλά κάνει ο δήμαρχος και θα μπλοκάρει την επένδυση όταν αλλάξει το αποτέλεσμα. Εμείς θέλουμε το νησάκι ελευθερο να κανουμε μπάνιο και οχι να πληρώνουμε ξαπλώστρες
Απάντηση
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ 04.11.14
Ο Πανάς είχε τον τρόπο να τους σταματήσει... το θέμα είναι η πολιτική βούληση... Ο Κωνσταντέλλος τελικα μπορεί να θέλει την επένδυση και όλα αυτα να τα κάνει για να μην δυσαρεστήσει κάτι ψευτο-οικολόγους που θέλουν να μας πείσουν ότι πάνω στην υδρούσα έχει πυκνό δάσος και αρχαία, όπως και να εχει θα δουμε τι θα γινει και μετα θα κρίνουμε
Απάντηση
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ 03.11.14
Να σε ρωτήσω κάτι πρώην δήμαρχε που εισαι κατά της εμπορευματοποίησης... προφανώς τα ιδια πρ'επει να λες και για το island που ειναι πανω στην παραλία...  Το νησί εαν σου διαφευγει ειναι ιδιωτική περιοχή και στην τελική που την βλέπεις την φυσική κληρονομιά... διότι εγω βλέπω μόνο ξεραϊλα και πουρνάρια.... εδω αντι να παρακαλάτε να γίνει καμια επενδυση να ανοιξει καμια θέση εργασίας για τα άνεργα παιδιά μας το μόνο που μας ενδιαφέρει ειναι η προστασία της επιχείρησης μας, μην χάσει κανένα πελάτη
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.