ΓΔ: 632,97 -0,61% EUR/USD: 1,1309

ΒΟΥΛΑ

Βούλα: Ο δήμαρχος αντιδρά στα επενδυτικά σχέδια για την Υδρούσα

8 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, 12:36

Υπό αμφισβήτηση και διερεύνηση φαίνεται να βάζει το ιδιοκτησιακό και το επενδυτικό σχέδιο για την Υδρούσα - το νησάκι που βρίσκεται απέναντι από το παραλιακό μέτωπο της Βούλας - η δημοτική αρχή του Γρ. Κωνσταντέλλου. 

Όπως αναφέρθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, μετά την απόκτηση από τον ΟΡΣΑ - εκ μέρους του δήμου - των σχεδίων και των εγκρίσεων που έχουν βγάλει οι επενδυτές, προκύπτει μία σειρά ζητημάτων που άπτονται: 

1. Στο ιδιοκτησιακό. Αν δηλαδή, αυτοί που παρουσιάζονται ως ιδιοκτήτες - οι "φερόμενοι" όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν - είναι πράγματι ιδιοκτήτες. 

2. Σε πολεοδομικά ζητήματα που αφορούν στις κατασκευές που έχουν ήδη γίνει πάνω στην Υδρούσα. Αν δηλαδή είναι σύννομες πολεοδομικά ή, όχι. 

3. Στο κατά πόσον η νομολογία που επικαλούνται, με βάση την οποία εκδόθηκαν οι εγκρίσεις, είναι σε ισχύ για ιδιωτικά δάση εντός Αττικής. 

Βασιζόμενος στα παραπάνω ο Δήμος, όπως χαρακτηριστικά  ανέφερε ο κ. Κωνσταντέλλος, χτίζει νομική γραμμή άμυνας με την οποία θα ζητήσει από το Δασαρχείο και το ΥΠΕΚΑ να δώσουν απαντήσεις προκειμένου να διερευνηθεί το θέμα. 

Τους απαγόρευσαν την αποβίβαση 

Όπως αναφέρθηκε κατά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, μετά από καταγγελίες σχετικές με τις εργασίες που γίνονται πάνω στην Υδρούσα, εστάλει η Πολεοδομία του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης να διενεργήσει έλεγχο. 

Η αποβίβαση του κλιμακίου της πολεοδομίας του δήμου όμως,  εμποδίστηκε από άνδρες που κάνουν εργασίες πάνω στο νησάκι.Μετά από αυτό το γεγονός, όπως είπε ο κ. Κωνσταντέλλος "και επειδή κανείς δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να αποβιβαστείς στον κοινόχρηστο αιγιαλό, - αυτό είναι ένα θέμα που έχει κατ' αρχάς ποινικές διαστάσεις - απευθυνθήκαμε στην Εισαγγελία προκειμένου να πάρουμε εισαγγελική παραγγελία. Δυστυχώς, η αντιμετώπιση της Εισαγγελίας υπήρξε απογοητευτική. Μας παρέπεμψε στην Λιμενική Αρχή η οποία δήλωσε πως είναι υπεύθυνη μόνο για θέματα απόπλου και κατάπλου η δε Αστυνομία μας είπε ότι την επόμενη φορά που θα θελήσουμε να ξαναπάμε να ειδοποιηθεί, οπότε στην περίπτωση που συμβεί κάτι να καταγραφεί και να δρομολογηθούν τα νόμιμα γι' αυτές τις περιπτώσεις. Θα επανέλθουμε όμως με διαφορετικό τρόπο για να βγάλουμε την εισαγγελική παραγγελία" κατέληξε ο Γρ. Κωνσταντέλλος. 

Γρ. Κωνσταντέλλος: Θέλουν να βάλουν  την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην άκρη 

Χαρακτηρίζοντας ως "κωμικοτραγική" την ιστορία της Υδρούσας, ο Γρ. Κωνσταντέλλος στάθηκε στη διαφαινόμενη προσπάθεια εκ μέρους της Πολιτείας, να βάλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην άκρη, σε θέματα που αφορούν την παρέμβασή της και τον έλεγχο της νομιμότητας ορισμένων δράσεων που άπτονται σε επιχειρηματικά - επενδυτικά σχέδια."Προσπαθεί το δημόσιο να παρακάμψει τους ΟΤΑ" είπε χαρακτηριστικά "και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε παναττικό ή και πανελλαδικό επίπεδο. Δεν πρέπει να το αντιμετωπίσουμε μόνοι μας γιατί απλώς, τότε,  θα ρίχνουμε τουφεκιές στον αέρα", κατέληξε.  

Τέλος να αναφερθεί ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι που έθιξαν το θέμα της Υδρούσας και ζήτησαν ενημέρωση από τον Δήμαρχο ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, Δόγκας, Ματόπουλος και Δαβάκης.  

Το σχέδιο αξιοποίησης τη Υδρούσας

Όταν πέρυσι πυκνοί καπνοί ανέβαιναν στον ουρανό, πάνω από το νησάκι Υδρούσα ή αλλιώς Κατραμονήσι - δυο απλωτές απόσταση από την παραλία της Βούλας - γιατί κάποιοι έκαιγαν την ξύλινη σαβούρα που υπήρχε εκεί, πολλοί μίλησαν για παρέμβαση ιδιωτών, προσπάθεια καταπάτησης δημόσιας περιουσίας, σκοτεινά επιχειρηματικά συμφέροντα και βγήκαν αγωνιστικά δελτία τύπου από τους συνήθεις περιβαλλοντικούς συλλόγους αλλά και τη δημοτική αρχή η οποία ανακοίνωνε ότι ναι μεν η Υδρούσα αποτελεί ιδιωτική έκταση, αλλά πρέπει να παραμείνει με το σημερινό χαρακτήρα της και δεν θα επιτρέψει την τσιμεντοποίησή της.

Σήμερα και μετά το ρεπορτάζ του protothema.gr, φαίνεται ότι όλοι αυτοί μάλωναν σε... ξένο αχυρώνα, αφού αποδείχθηκε ότι η Υδρούσα είναι ιδιοκτησία ιδιώτη. Μετά από 24 χρόνια δικαστικής διαμάχης η Υδρούσα έχει και με το νόμο ιδιοκτήτη τον Κώστα Σελίμη ο οποίος μάλιστα έχει και έτοιμο σχέδιο αξιοποίησής της.

Εκεί θα δημιουργηθεί θέατρο 500 θέσεων, διάφορες οικολογικές δράσεις, ζώνες διασκέδασης, αστεροσκοπείο, ειδικά γλυπτά, πίστες για mountain bikes, εξαιρετική παραλία για μπάνιο, ακόμα και χώροι που αργότερα θα διαμορφωθούν ώστε να επισκέπτονται το νησί Κινέζοι και άλλοι τουρίστες προκειμένου να κάνουν τους γάμους τους. Και όλα αυτά παρέα με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το οποίο για λογαριασμό του εκπόνησε μια μελέτη η οποία δημιουργεί στο νότιο παράκτιο μέτωπο έναν απίστευτο νέο πνεύμονα, μια περιοχή που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στη Βάρκιζα, στη Βούλα και στη Βουλιαγμένη, φιλοξενώντας ελληνικές οικογένειες και χιλιάδες τουρίστες.

Οπως λέει η Κατερίνα Λάσπα που μαζί με τον επιχειρηματία σύζυγό της Νεκτάριο Νικολόπουλο συμμετέχουν μετοχικά στο εγχείρημα συνδράμοντας με κεφάλαια τον κ. Σελίμη, «πρόκειται για μια διαφορετική πρόταση για τους Αθηναίους αλλά και τους χιλιάδες τουρίστες της πρωτεύουσας που θα διαφοροποιείται από τη συνολική ανάπτυξη όλης της παράκτιας έκτασης που κυριαρχείται από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

Ο χώρος μάλιστα θα έχει και έντονο το οικολογικό στίγμα καθώς η Κατερίνα Λάσπα εκτός του ότι αποτελεί πρέσβειρα του Ecocity, που ασχολείται με οικολογικά ζητήματα, ανακοινώνει πως το φθινόπωρο θα προχωρήσει σε πλήρη αναδάσωση της έκτασης με τη συμμετοχή πολιτών. «Ως Θεσσαλονικιά που είμαι, όταν ήλθα το 1998 στην Αθήνα επέλεξα να μείνω στα νότια προάστια και αγάπησα πολύ αυτό το μέρος. Οταν με τον σύζυγό μου πατήσαμε το πόδι μας στο νησί, μάτωσε κυριολεκτικά η καρδιά μας από την άθλια κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Παλεύουμε, λοιπόν, να αναπτυχθεί ένας νέος χώρος, ένας πνεύμονας πρασίνου, ένα πραγματικό… experience island λίγα μέτρα από την παραλιακή ζώνη της Γλυφάδας και της Βούλας», λέει η Κατερίνα Λάσπα.

Σχόλια Αναγνωστών

8 Προσθήκη σχολίου
kantinieris 31.10.14
siga min ginei i ependisi...
Απάντηση
Δ.Δ 31.10.14
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΔΗΛΑΔΗ. ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΙΣΧΥΟΥΝ, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ???? ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΕΙΡΑΧΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΡΟΣ ΚΑΒΟΥΡΙ ΜΕΡΙΑ????
Απάντηση
Βουλιώτης 31.10.14
Ο δήμαρχος έχει δίκιο, να μην φτιαχτεί τίποτα στο νησι, καμία ανάπτυξη καμία νεα θέση εργασίας, να παραμείνει σκουπιδότοπος για να πηγαίνουν 2-3 σκαφατοι να πινουν τσίπουρα στις παράγκες που είχαν στήσει κάτοι βουλιώτες που το παίζουν οικολόγοι, θεωρώντας το κατραμονήσι αρχαιολογικό χώρο διότι έχει πάνω λένε 2 γερμανικά πολυβολεία και σπάνια πανίδα.... από θάμνους και γαιδουράγκαθα... μάλιστα κάποιοι αντιδράσανε διότι τους γκρεμίσανε την παράγκα που πήγαιναν και επιναν τσίπουρα με άλλους συριζαίους αμπελοφιλοσοφώντας για τον σοσιαλισμό (πρωην πασόκοι και αυτοί)
Απάντηση
Spiros 31.10.14
Δείτε και αυτό http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=442008
Απάντηση
Καίτη Αγάθη 30.10.14
Αν πέσει κανένα αεροπλάνο-χτύπα ξύλο-να τον φωνάξουμε. Κατά τα άλλα... μη χειρότερα.
Απάντηση
Βασίλης 30.10.14
Νομίζω ότι αυτός είναι ο Δήμαρχος που εκλέχθηκε με 6 ψήφους και εκκρεμεί το εκλογοδικείο. Ο μισθός της Ολυμπιακής στην τσέπη κάθε μήνα. Να μη βρει δουλειά και κανένας άνθρωπος. Άλλωστε πάντα αυτό το νησί μια παραγκούπολη και απέραντος σκουπιδότοπος ήταν. Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.
Απάντηση
Επιχειρηματίας 30.10.14
Ο δήμαρχος της Βούλας δεν ήταν πιλότος της Ολυμπιακής δηλαδή κρατικοδίαιτος.... περιμενετε από αυτόν να καταλαβει τι ειναι επενδυση... καθε μηνα ειχε τον μισθο του... κατα τα αλλλα κλαιγομαστε για την ανεργεια και οταν παει καποιος να κανει μια επενδυση να προσελκυσει τουριστες του βαζουμε ενα σωρο εμποδια διότι ειναι το κακο κεφαλαιο....
Απάντηση
δεν υπάρχει ελπίδα 30.10.14
Εδώ η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και οι τοπικοί άρχοντες αντε να παρακαλάνε τους επενδυτές μπας και ανοίξει καμια θέση εργασίας κάνουν οτι ειναι δυνατόν για να τους διώξουν... αυτή η χώρα δεν έχει ελπίδα
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.