ΒΟΥΛΑ

Κατεστραμμένη η Β' πλαζ Βούλας

3 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, 20:00

Η πολύπαθη Β' πλαζ της Βούλας, ένα από τα παλαιά στολίδια της, καταστράφηκε. Σ' αυτή τη διαπίστωση προχώρησε ο Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου. 

"Δεν υπάρχουν ούτε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις" είπε, ούτε υδραυλικά και ότι μπορούσε να αποξηλωθεί έχει αποξηλωθεί. Εκεί μέσα υπάρχουν μόνον ερείπια". 

Κλεισμένη από τον ιδιώτη για πάνω από 10 χρόνια

Το ειδικό καθεστώς κάτω από το οποίο βρισκόταν η Β' πλαζ για πάνω από δέκα χρόνια, μετά την παραχώρησή της από την ΕΤΑ σε ιδιώτη, την κράτησε κλειστή και τη μετέτρεψε σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο - μπαζώτοπο.

Μόλις την περασμένη άνοιξη ο ιδιώτης την εγκατέλειψε, θεωρώντας την ασύμφορη, αφού δεν μπορούσε να κάνει καμία από τις δραστηριότητες που ήθελε και ο δήμαρχος Σπύρος Πανάς προχώρησε σε συμβολικό άνοιγμα της πύλης της στο κοινό. Παράλληλα έγινε δενδροφύτευση με αρμυρίκια και δηλώθηκε η πρόθεση να καθαριστεί και να αποδοθεί στο κοινό.Η δημοτική αρχή άλλαξε την 1η Σεπτέμβρη και την επιχείρηση καθαριότητα της Β' πλαζ ανέλαβε η νέα του Γρ. Κωνσταντέλλου.

Όπως ακούσαμε, τα σκουπίδια και τα μπάζα γέμισαν 10 τριαξονικά φορτηγά. Η πλαζ καθαρίστηκε και η πύλη για τα αυτοκίνητα ξανάκλεισε προκαλώντας ενστάσεις από την πλευρά μερίδας δημοτικών συμβούλων. 

"Αυτοκίνητα δεν πρόκειτα να ξαναμπούν" δήλωσε ο Δήμαρχος. Οι πεζοί μπορούν να μπαίνουν από τις εισόδους που παραμένουν ανοιχτές".

Διαφορετική άποψη όμως με ο σχέδιο της δημοτικής αρχής, είχε και ο προηγούμενος δήμαρχος Σπύρος Πανάς που συγκεκριμμένα είπε πως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καθόλου κάγκελα και πόρτες και η παραλία να έχει ανοιχτή πρόσβαση.Στο "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο" και η Β' πλαζ Βούλας 

Πρόσφατα όπως έχει δημοσιοποιηθεί, το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας του Δημοσίου "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε" και εντάσσεται στα σχέδια αξιοποίησης της κυβέρνησης για όλο το παραλιακό μέτωπο από το Φάληρο έως και το Σούνιο.

Άρα, για το ποιο θα είναι το καθεστώς και το τι μέλλει γενέσθαι και στη Β' πλαζ αλλά και σε όλο το παραλιακό νότιο μέτωπο της Αττικής, θα το δούμε όταν δημοσιοποιηθεί η μελέτη που αναμένεται να ανατεθεί σε εξειδικευμένους επιστήμονες την ερχόμενη άνοιξη. 

Αναμένεται επίσης να δούμε και ποια θα είναι θέση όποιας δημοτικής αρχής κι αν είναι στη διοίκηση του Δήμου. 

Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
Dimitrakis 17.10.14
Γνωρίζω αρκετά πραγματάκια για το θέμα όπως και την ΠΡΟΣΦΥΓΗ που υπάρχει στα ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ για το θέμα από τον ΙΔΙΩΤΗ που σύντομα θα ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ αναγκάζοντας το ΚΡΑΤΟΣ - εμμεσα τον ΔΗΜΟ σε καταβολή ΥΨΗΛΟΤΑΤΗΣ αποζημείωσης. Γνωρίζω ΠΟΛΛΑ πραγματάκια για τα συμφέροντα του κ.ΠΑΝΑ "ISLAND" και γιατί ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ να λειτουργήσει ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Β' πλαζ ΒΟΥΛΑΣ. Το ότι χρησιμοποιούσε εσάς τους κατοίκους μόνο εσείς το ξέρετε... Τώρα αναφορικά με την φύλαξη επειδή είχα μία εμπλοκή με το θέμα σε ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ότι φυλασσόταν ΚΑΝΟΝΙΚΑ από τον ΙΔΙΩΤΗ μέχρι και την ημέρα που την παρέδωσε... Δεν μου απαντάς όμως ούτε στο αν η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ σας έκανε καμία ενέργεια να φυλλάξει έκτοτε τον ΧΩΡΟ.......(ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ). Το ποιες ζημιές έχουν γίνει από την ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ μέχρι τώρα μπορούν να το αποδείξουν οι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ που έχουν τραβηχτει την ΗΜΕΡΑ της παράδοσης από τον ΙΔΙΩΤΗ στα ΕΤΑ. Επίσης να σε ενημερώσω γιατί επίσης το γνωρίζω ότι αυτή την στιγμή η ΘΑΛΑΣΣΑ είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΗΛΗ για κολύμπι λόγω τως τσιμεντένιων όγκων που υπάρχουν για να κόβουν τα κύμματα. Από τον ΙΔΙΩΤΗ έγινε μελέτη για αποκατάσταση του βυθού ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ (6ψήφιο το νούμερο) αλλά η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ σας δεν ...............
Απάντηση
αντώνης 15.10.14
Η ιστορία της Β' πλαζ αγαπητέ Δημητράκη είναι πολύ πιο παλιά από τον Πανά στη Βούλα. Επειδή ειμαστε κάτοικοι της περιοχής, την έχουμε παρακολουθήσει απο παλιά. Από τη δημαρχία του Μάντεση. Όταν ήταν δήμαρχος ο μάντεσης δόθηκε η β' πλαζ στον ιδιώτη. όμως επειδή ο ιδιώτης ήθελε να κάνει δραστηριότητες που θα ενοχλούσαν την περιοχή γι' αυτό και δεν τουέδωσαν ποτέ αδεια λειτουργίας. Τώρα γνωστό είναι ότι οταν κάτι παραμένει κλειστό καταστρέφεται. Η β' πλαζ δεν έγινε έτσι από τότε που ο ιδιώτης την παρέδωσε στην αρχή της Άνοιξης δηλαδή. Και μην τρελλαθούμε τώρα ότι ο ιδιώτης είχε φύλαξη όλα αυτά τα χρόνια που έμενε κλειστή η παραλία. Τίποτα δεν υπήρχε. Σιγά μην πλήρωνε ο ιδιώτης να φυλάει κάτι που δεν του επέτρεπαν να κάνει τίποτα. Αλήθεια τι έγιναν εκείνες οι αγωγές που είχε κάνει ο ιδιώτης στο Μάντεση και στον Κάσδαγλη; Μήπως γνωρίζεις;
Απάντηση
DIMITRAKIS 15.10.14
ΜΑΛΙΣΤΑ, από το άρθρο φαίνεται ότι ευθύνεται ο ΙΔΙΩΤΗΣ...... Η αλήθεια όμως είναι ότι Ο ΜΟΝΟΣ που δεν φταίει είναι ο ΙΔΙΩΤΗΣ. Ασύμφωρη για τον ΙΔΙΩΤΗ η παραλία???? Μα πως έγινε ασύμφορη μία παραλία που ΠΟΤΕ ο κ.ΠΑΝΑΣ και οι παρεπιδημούντες (συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων) ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ?? Εκτός και αν ΕΝΟΟΥΜΕ ότι στην ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ θα πρέπει να είναι ΟΛΑ FREE και να ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. Να σας πω και μία ΙΣΤΟΡΙΑ για τα ΑΚΙΝΗΤΑ που είναι μέσα στην ΑΚΤΗ από ΤΟΤΕ που προτοκατασκευάστηκε κάπου στο 1970?? Τα ΑΚΙΝΗΤΑ λοιπόν η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ τα κύρηξε ΕΝΤΟΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ και ο ΙΔΙΩΤΗΣ ως 'οφειλε πήγε να τα ρίξει ....... αλλά τα ΕΤΑ (εταιρεία του ΔΗΜΟΣΙΟΥ) του απαγόρευσαν να τα ρίξει σαν ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. Να σας πω και άλλη μία ΙΣΤΟΡΙΑ??? Ο ιδιώτης (ΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΚΟΣ) είχε κάνει κάποια "λίγα έργα εντός της ΑΚΤΗΣ τα οποία φρουρούσε με ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ . Από τότε που ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ σταμάτησε η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΦΥΛΑΞΗ και όποιος ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ!!!!! Αρα ποιος ΙΔΙΩΤΗΣ και ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ.....
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.