ΒΟΥΛΑ

Την ίδρυση Κοινωνικού Φροντιστηρίου εισηγήθηκε ο Δημοσθένης Δόγκας στα 3Β

0 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, 15:12

Την πρόταση ίδρυσης Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης για την ανακούφιση των οικογενειών που πλήττονται από την οικονομική κρίση, κατέθεσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ" Δημοσθένης Δόγκας. 

Μία πρόταση που έγινε θετικά δεκτή από τον δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο οποίος υποσχέθηκε να την φέρει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. 

Συγκεκριμένα στην πρόταση που κατέθεσε ο κ. Δόγκας αναφέρονται τα εξής: 
 
Στους δύσκολους καιρούς που διανύει η ελληνική κοινωνία, ένας από τους βασικούς άξονες στους οποίους πρέπει να κινείται η τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η Κοινωνική Πολιτική.

Το κοινωνικό φροντιστήριο είναι ένα από τα εργαλεία που μπορεί και πρέπει να διαθέτει κάθε Δήμος.

Η "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ" Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης ευαισθητοποιημένη σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής είχε στο προεκλογικό πρόγραμμα αναλυτικά έναν τρόπο λειτουργίας κοινωνικού φροντιστηρίου, την οποία και καταθέτουμε προς συζήτηση και προς ψηφοφορία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η δημιουργία Δημοτικού κοινωνικού φροντιστηρίου δημιουργεί έναν θεσμό που δεν μπορεί παρά να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων αποτρέποντας ταυτόχρονα την οικειοποίηση της πολύ σοβαρής εκπαιδευτικής ανάγκης που διέπει την κοινωνία μας από τις εκάστοτε ιδιωτικές ή κομματικές πρωτοβουλίες.

Πρόταση οργανωτικής δομής του κοινωνικού φροντιστηρίου:
[…Το Κοινωνικό Φροντιστήριο πρέπει να λειτουργεί με την ευγενή βοήθεια συνταξιούχων και εθελοντών εκπαιδευτικών, προκειμένου να μην θεωρείται ως αθέμιτος ανταγωνισμός προς τα ιδιωτικά φροντιστήρια και θα παρέχει στους μαθητές δωρεάν μαθήματα, χρόνο μελέτης και προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Το πρόγραμμα μαθημάτων αρχικά μπορεί να περιλαμβάνει ένα τμήμα για κάθε τάξη του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, σε κάθε σχολείο, με απαραίτητο προαπαιτούμενο τη σύσταση της ομάδας των καθηγητών και τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Το κάθε τμήμα δεν θα υπερβαίνει τους 20 μαθητές και εάν πρόκειται για προετοιμασία πανελληνίων, τους 10 μαθητές. Οι εθελοντές και συνταξιούχοι καθηγητές θα διαθέτουν δικό τους ξεχωριστό γραφείο το όποιο θα λειτουργεί και ως ακαδημαϊκό στέκι και θα έχει όλες τις απαραίτητες παροχές.

Προτεραιότητα εγγραφής των μαθητών στα τμήματα θα δίνεται στις ευπαθείς ομάδες (με άνεργους γονείς, σε πολύτεκνες οικογένειες, σε παιδιά με δυσλεξία, παιδιά χωριού SOS, παιδιά Α.Μ.Ε.Α ή παιδιά με γονέα Α.Μ.Ε.Α)…].

Χωροταξικά προτείνεται η επιλογή ενός σχολικού συγκροτήματος ανά πόλη με βάση την ενεργειακή του κατανάλωση και το κόστος συντήρησης. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε την μικρή μετακίνηση των μαθητών που θα παρακολουθούν τα μαθήματα.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.