ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 12:48

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοιχτές παραλίες και συμμετοχή στα έσοδα ζήτησαν οι παραλιακοί δήμαρχοι από την "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε"

4 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014, 17:51
Ζήτησαν επίσης να ληφθεί υπ' όψιν η γνώμη των δήμων στο master plan

Μετά τη δημοσιοποίηση των εκτάσεων του νοτίου παραλιακού μετώπου που περιέρχονται στην εταιρεία του δημοσίου "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο", οι δήμαρχοι Κονδύλης Αλίμου, Χατζηδάκης Παλαιού Φαλήρου, Παπανικολάου Γλυφάδας, Κωνσταντάτος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Κωνσταντέλλος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Σοφρώνης Σαρωνικού και Κιούσης Κορωπίου ζήτησαν, προκειμένου να ενημερωθούν, συνάντηση με τον πρόεδρό της Αριστείδη Ματιάτο. 

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε καλό κλίμα είχε καθαρά διερευνητικό χαρακτήρα και κοινή ήταν η αίσθηση και από τις δύο πλευρές πως το πεδίο συνεργασίας ανάμεσα στους δήμους και στην εταιρεία είναι ευρύ.

Σήμερα οι δύο πλευρές έδωσαν το πλαίσιο μέσα στο οποίο σκοπεύουν να κινηθούν, αφ' ενός η εταιρεία για τα επενδυτικά σχέδια αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου και αφ' ετέρου οι δήμαρχοι για τις δικές τους ανάγκες των πόλεών τους και κατ' επέκτασιν των δημοτών τους.Στις προτεραιότητες της εταιρείες βρίσκεται πρώτον η λεπτομερής καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων που της μεταβιβάστηκαν με τις Υπ. Αριθμ.: 143/43399 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2424 τεύχος Β' 11/9/2014) και 148/43856 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2429 Τεύχος Β' 12/9/2014), δεύτερον η αποσαφήνιση του Νομικού και ιδιοκτησιακού πλαισίου και τρίτον η ενοποίηση των υπηρεσιών.

Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι ζήτησαν να υπάρξει ένα ενιαίο μάστερ πλαν, προ πάντων να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες, ζήτησαν να ληφθεί υπ' όψιν  η άποψη των δήμων  από τον μελετητή και επίσης ζήτησαν να έχουν συμμετοχή στα έσοδα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι δήμαρχοι οι δήμοι θα πρέπει να λαμβάνουν ποσοστό επί των εσόδων τα οποία φυσικά θα χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν τις κατάλληλες υποδομές στους δήμους τους.

Τέλος, ζήτησαν να μη θιγούν υφιστάμενα δικαιώματα των δήμων στις εκτάσεις που παραχωρήθηκαν στην "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.".

Σχόλια Αναγνωστών

4 Προσθήκη σχολίου
glifadiotis 24.09.14
elpizo oles autes oi prospathies na apodosoun kai oxi na einai mia tripa sto nero
Απάντηση
ΡΕΝΑ 24.09.14
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΜΑΣ
Απάντηση
Ρένα 22.09.14
Για να δούμε τι θα πετύχουν και οι νεοεκλεγεντες νεαροί δήμαρχοι απέναντι στα ορνια του κράτους. Πάντως χειρότεροι από κόκκορη κορτζίδη και ορφανό αποκλείεται να είναι
Απάντηση
αναγνώστης 22.09.14
Καλές οι πρωτοβουλίες αλλα στο τέλος τι γίνεται
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.