ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Νέες υπηρεσίες προσφέρουν τα ΚΕΠ Παλαιού Φαλήρου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ - ΦΩΤΟ "V" 0 30 ΜΑΙΟΥ 2014, 17:59

Επίσκεψη στα ΚΕΠ Παλαιού Φαλήρου πραγματοποίησε χθες το πρωί στις 10: 00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να δει από κοντά τις νέες υπηρεσίες που προσφέρουν από Τρίτη 27/5, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης λοιπόν, βρέθηκε στο ΚΕΠ της Αγίου Αλεξάνδρου, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Διονύσης Χατζηδάκης και παρακολούθησαν την εφαρμογή των νέων αυτών υπηρεσιών, οι οποίες σκοπό έχουν τη μείωση της γραφειοκρατίας και της απλούστευσης των διαδικασιών που το Υπουργείο ενισχύει και αναβαθμίζει τα ΚΕΠ, που έτσι έρχονται, πλέον, ακόμα πιο κοντά στον πολίτη, βελτιώνοντας σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά του. 
Συγκεκριμένα, μετά τη δημοσίευση των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων σχετικά με την έναρξη νέων διαδικασιών μέσω των ΚΕΠ, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω αυτών για τα ακόλουθα:

• Αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ

• Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠ - ΟΤΕ

• Αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) αρμοδιότητας ΟΓΑ και διανομή των αντίστοιχων δελτίων, μέσω ενιαίου ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης, για τις ακόλουθες παροχές (η  υποβολή των αιτήσεων  συμμετοχής  των  δικαιούχων  θα  ξεκινήσει στις  27 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιουνίου 2014):

α. Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού
.

β. Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού
.

γ. Πρόγραμμα εκδρομών
.

δ. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων.


ε. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων εισιτηρίων θεάτρων.

«Τα ΚΕΠ είναι ένας θεσμός καταξιωμένος στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται για περισσότερες ακόμα υπηρεσίες, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Η online σύνδεση των ΚΕΠ με φορείς του Δημοσίου δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να έχουν βασικές υπηρεσίες με μία μόνο αίτηση, με μία μόνο επίσκεψη, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία», δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη νέα εποχή για τα ΚΕΠ, οι πολίτες μπορούν ήδη να λαμβάνουν, απλά και άμεσα:

• Πιστοποιητικά Δημοτολογίου:

- Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης

- Βεβαίωση γέννησης
- Βεβαίωση ιθαγένειας
- Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ειδικά για τον ΟΓΑ


• Φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔΟΥ

• Ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ

• Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ.


Ο διευθυντής των ΚΕΠ Νίκος Κοξάνογλου με τον αντιδήμαρχο διοίκησης Αλ. Πανταζή

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ, πρέπει να αναφέρουμε πως, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Πανταζής, φρόντισε άμεσα για την τοποθέτηση Διευθυντού στα ΚΕΠ του Παλαιού Φαλήρου, έτσι ώστε, σε συνεργασία με τις δύο προϊσταμένες την κ. Μαρία Καρύδη (ΚΕΠ Αγίου Αλεξάνδρου), και την κ. Α. Σαρόγλου (ΚΕΠ Αγ. Βαρβάρας), η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται με τον καλύτερο τρόπο. 


Από αριστερά: Α. Σαρόγλου, Μαρία Τσαμπά, Μαρίνα Ζιούτου 

Να σημειώσουμε ότι, τα ΚΕΠ που προαναφέραμε είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ είναι ανοιχτά και το Σάββατο 8 με 2 μ.μ., κάτι που δεν συμβαίνει με ΚΕΠ άλλων περιοχών. 

Σε μία εποχή που ο χρόνος των πολιτών είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμος, ο κ. Πανταζής είναι σε συνεχή επαφή με τον Διευθυντή κ. Νίκο Κοξάνογλου, προκειμένου να δίνονται λύσεις, όπου χρειάζεται, στα όποια προβλήματα και πάντοτε με γνώμονα την εξυπηρέτηση του κόσμου. Πέραν όλων αυτών, όμως, ο κ. Πανταζής μας δήλωσε πως, μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να πάνε στα ΚΕΠ της πόλης, για θεώρηση του γνησίου της υπογραφής τους, έχουν εξουσιοδοτήσει ως Δήμος, δύο υπαλλήλους οι οποίοι μεταβαίνουν στα σπίτια των αδυνατούντων συμπολιτών τους και τους εξυπηρετούν άμεσα από εκεί. 

Τελικά, τίποτα δεν είναι τυχαίο, βλέποντας κάποιος το 66%, από τον πρώτο γύρο, που πήρε η παράταξη του Δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.