ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Αλαζονική συμπεριφορά από τον δήμαρχο Ηλιούπολης

Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης "ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ" 0 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011, 11:08

Ο επικεφαλής της Νέας Δημοτικής Κίνησης κ. Αναγνώστου

Ένα ακόμα δείγμα αλαζονικής συμπεριφοράς και άμετρου αυταρχισμού από τον Δήμαρχο της πόλης μας ζήσαμε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου με αντικείμενο τα δύο νομικά πρόσωπα του Δήμου και τα νέα τους Δ.Σ. Και μάλιστα, άνευ ουσιαστικού λόγου, καθώς επρόκειτο για μία απόλυτα τυπική διαδικασία.

Αφορμή για το νέο «κτύπημα» του κ. Βαλασόπουλου ήταν η ανεξήγητη επιμονή του να θέλει από τα 15 μέλη του κάθε συμβουλίου, τα 10 να προέρχονται από την παράταξή του και ενώ, ως γνωστόν, όπως παραδοσιακά συνηθίζεται απ’ όλες τις Δημοτικές Αρχές τουλάχιστον μέχρι σήμερα, ο εκάστοτε Δήμαρχος επέλεγε τα 8 μέλη των Δ.Σ. ώστε να έχει απλά την πλειοψηφία. Τα υπόλοιπα 7 ήταν εκπρόσωποι των υπόλοιπων παρατάξεων και των φορέων της πόλης. Κάτι τέτοιο ο νυν Δήμαρχος δεν θέλησε να τηρηθεί, παρά την έντονη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Επιδεικνύοντας μία άνευ προηγουμένου εκδικητική συμπεριφορά, καθώς –όπως εξήγησε- η αντιπολίτευση «δεν έδειξε συναίνεση στο προηγούμενο συμβούλιο για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις των σχολείων», εμφανίστηκε αμετάπειστος να προβεί στο αυτονόητο, να δώσει δηλαδή τη δυνατότητα σε όλες τις παρατάξεις να έχουν από έναν εκπρόσωπό τους στα δύο Δ.Σ.

Τελικά, μετά από ολιγόλεπτη διακοπή του Συμβουλίου και προφανώς ύστερα και από πιέσεις και δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, μας «έκανε τη χάρη» να παραχωρήσει ακόμα μία θέση του Δ.Σ., διατηρώντας 9 για την παράταξή του, κάτι που φυσικά και πάλι δεν έγινε δεκτό από την αντιπολίτευση. Τελικά, κάτω από τη γενική κατακραυγή και αφού χρειάστηκε να περάσει αρκετή ακόμα ώρα και να διακοπεί εκ νέου το Συμβούλιο, αναγκάστηκε να αποδεχτεί αυτό που όφειλε εξ αρχής και που γνώριζε και ο ίδιος πολύ καλά, όπως άλλωστε και τα μέλη της Δημοτικής του Ομάδας.Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά: Γιατί χρειάστηκε να γίνουν όλα αυτά;

Ποιος ο λόγος της υπεροπτικής αυτής στάσης του Δημάρχου για ένα τυπικό θέμα; Προς τι η συγκεκριμένη επιμονή, η οποία μόνο ως αποτέλεσμα εγωισμού ή φόβου μπορεί να εκληφθεί; Γιατί αυτή η απρεπής συμπεριφορά προς τις λοιπές παρατάξεις, που εκπροσωπούν –η καθεμία με το δικό της ποσοστό- το λαό της Ηλιούπολης;Πρόκειται, δυστυχώς, για μία ακόμη θλιβερή διαπίστωση του νέου πολιτικού ύφους και ήθους που συνοδεύει τον κ. Βαλασόπουλο από την πρώτη στιγμή της θητείας του στη Διοίκηση του Δήμου. Μακάρι να αντιληφθεί έγκαιρα το πρόβλημα, πάντα για το καλό της πόλης μας.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.