ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Τέσσερις Δήμαρχοι που αντέχουν στο χρόνο και βγήκαν με την πρώτη

0 20 ΜΑΙΟΥ 2014, 17:13

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης. Πρώτος στους πρώτους, με ποσοστό 65,85%

Περίπου το 1/3 των Δήμων της χώρας εξέλεξαν Δήμαρχο από την πρώτη αναμέτρηση την προηγούμενη Κυριακή. 108 Δήμαρχοι δεν θα έχουν αγωνία στον δεύτερο γύρο των εκλογών της 25ης Μαΐου.

Ωστόσο, τέσσερις Δήμαρχοι σε Δήμους της Αττικής απέδειξαν ότι όχι μόνο είναι ανθεκτικοί στο χρόνο και τη φθορά, αλλά όσο περνά ο καιρός γίνονται πιο αγαπητοί στους δημότες τους, αφού τα ποσοστά εκλογής τους είναι ιδιαίτερα υψηλά και αξιοζήλευτα από πολλούς συναδέλφους τους.

Ο λόγος, για τους Δημάρχους Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, Νίκαιας - Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη, Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη και Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, που είναι ιδιαιτέρως αγαπητοί από τους δημότες τους, πράγμα το οποίο αποκτά μεγαλύτερη σημασία και αξία στη χρονική περίοδο που διανύει η χώρα και που χαρακτηρίζεται από κρίση οικονομίας, αξιών και προσωπικοτήτων.

Πρώτος των πρώτων, βάσει ποσοστού εκλογής, είναι ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, που εκλέγεται για τέταρτη συνεχή αναμέτρηση και ο οποίος συγκέντρωσε το 65,84% των ψήφων, αυξημένο κατά 4% σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση το 2010. Όπως λέει ο ίδιος, δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές επιτυχίας. Η μόνη "μαγική συνταγή" για έναν Δήμαρχο είναι να δηλώνει το παρόν στα προβλήματα των δημοτών και όχι να τους θυμάται μόνον προεκλογικά.

Σημαντικό ρόλο στην επανεκλογή του κ. Χατζηδάκη έπαιξε η διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Π. Φαλήρου, ο οποίος, παρά την κατά 54% περικοπή στα κονδύλια, είναι πλεονασματικός. "Ποτέ δεν ξοδεύω περισσότερα από όσα εισπράττω", λέει ο κ. Χατζηδάκης και προσθέτει: "Αξιοποίησα τους πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Περιφέρεια. Παράλληλα προσπαθώ, ο δήμος μας να βρίσκεται πάντα αρωγός κοντά σ' εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται από την κρίση. 
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, που είναι ο παλαιότερος στην Αττική, καθώς εκλέγεται για 6η συνεχή θητεία και μάλιστα με ποσοστό 62,25%. Όπως ανέφερε ο κ. Ιωακειμίδης, "σε όσες περιοχές η επιλογή έγινε με κριτήρια καθαρά αυτοδιοικητικά, δηλαδή όπου οι πολίτες ψήφισαν ανθρώπους με γνώση και ικανότητες, τα πράγματα πήγαν καλά". Και τόνισε: "Στις εκλογές αυτές δοκιμάστηκαν άνθρωποι και ικανότητες. Αυτό που βαραίνει στο μυαλό των ανθρώπων είναι το πόσο δουλεύεις. Εμείς είμαστε εργάτες".Για τέταρτη συνεχή θητεία εξελέγη και ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης. Όπως λέει ο ίδιος, το ποσοστό του 62,09% οφείλεται στο ενδιαφέρον που δείχνει η Δημοτική Αρχή για τα προβλήματα των πολιτών. "Όταν σε αυτή την περίοδο της μνημονιακής ασφυξίας ο Δήμαρχος επιβραβεύεται, αυτό σημαίνει ότι δεν αγνόησε την κοινωνία"."Το κόμμα μας είναι το Μαρούσι", λέει ο Γιώργος Πατούλης που συγκέντρωσε το 57,89% των ψήφων και εξελέγη πανηγυρικά και πάλι Δήμαρχος Αμαρουσίου. Όπως σημείωσε ο κ. Πατούλης οι πολίτες αναγνωρίζουν και εκτιμούν όχι μόνο προγράμματα αλλά και πράξεις.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.