ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Κατάθεση ψυχής από το Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ 2 11 ΜΑΙΟΥ 2014, 16:52

Κατάθεση ψυχής έκανε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου και την παρουσίαση του συνδυασμού του “ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΔΙΟΝΥΣΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ” πριν από λίγες μέρες. Με το χέρι στην καρδιά, όπως συνηθίζει ο Διονύσης Χατζηδάκης, ευχαρίστησε τον κόσμο που είχε κυριολεκτικά κατακλύσει όλο το χώρο του οδοστρώματος μπροστά από το εκλογικό κέντρο, μέχρι και τις δύο καθέτους που το περικλύουν, αλλά και τα μεγάλα πεζοδρόμια που υπάρχουν εκεί.Βλέποντας λοιπόν, όλο αυτό το πλήθος, ήταν κάτι περισσότερο από εμφανές πως, η συγκίνησή του είχε φτάσει στα υψηλότερα όριά τους, δεδομένου ότι, ανάμεσα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, υπήρχαν και συμμαθητές του, από την εποχή που φοιτούσε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και που έφτασαν όπως κι αυτός, στις ανώτατες βαθμίδες διοίκησης του Π.Ν. ναυάρχου, αντιναυάρχου κλπ., οι οποίοι εκείνο το βράδυ βρέθηκαν κοντά του, προκειμένου να τιμήσουν - για μία ακόμη φορά - το συνάδελφό τους αξιωματικό/διοικητή, αλλά και έναν καταξιωμένο δήμαρχο, το όνομα του οποίου έχει ξεπεράσει τα στενά γεωγραφικά όρια του Φαλήρου, με το μεγάλο σε έκταση ποικιλόμορφο έργο του. Ένα έργο, που βασίστηκε και βασίζεται στη διαφάνεια, την ποιότητα και, πάνω απ’ όλα, στην αδιαμφισβήτητη εντιμότητά του.


Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος θα είναι εκ νέου ο πρ. Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Χρυσοβερίδης. 

Δεν μίλησε διαβάζοντας χαρτιά, αλλά με τη γλώσσα της ψυχής και της αλήθειας. Άλλωστε, ο Διονύσης Χατζηδάκης δεν έχει ανάγκη να μιλάει διαβάζοντας κάποιο γραπτό, μιας και δεν αφήνει τίποτε στην τύχη σ’ ότι αφορά, από την τοποθέτησή μιας πλάκας πεζοδρομίου, μέχρι και τη δημιουργία - ανέγερση έργων, όπως αυτό του Δημαρχιακού Μεγάρου ή του νέου θαυμάσιου κλειστού γυμναστηρίου της περιοχής, το οποίο σε λίγο θα έχει ολοκληρωθεί.

Στη σύντομη, μα άκρως ουσιαστική ομιλία του, αναφέρθηκε στο πως ξεκίνησε την αυτοδιοικητική του πορεία, έως και σήμερα.


Παρούσα και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη. Αριστερά ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Πανταζής και δεξιά η σύζυγος του Διονύση Χατζηδάκη Λένα Χατζηδάκη και η κόρη του Χριστιάννα. 

Μίλησε, και στάθηκε, στα ουσιώδη, βασικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα, το πλεόνασμα των 7 εκατ. ευρώ, που έχει αυτή τη στιγμή στο Ταμείο του ο Δήμος και το 1,5 εκ. ευρώ που έχει εισπράξει μέχρι τώρα από τόκους.

“Δεν είμαι μάγος” είπε, και συνέχισε: “Δεν έκανα κάποια μαγικά και έχει ο Δήμος μας πλεόνασμα. Απλώς, έκανα μια σοβαρή και νοικοκυρεμένη διαχείρηση των χρημάτων των δημοτών, χωρίς να κάνω περιττά έξοδα, αχρείαστα έξοδα. Και μάλιστα, όλα αυτά έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται, σε μία περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, γενικά. Και αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, όταν αυτή τη στιγμή που εμείς στο Φάληρο έχουμε απόθεμα όλα αυτά τα εκατομμύρια, οι περισσότεροι δήμοι χρωστάνε και είναι στο κόκκινο”.


Η υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Παλαιού Φαλήρου Βίκυ Ανδρικοπούλου αριστερά και οι υποψήφιες δημοτικές σύμβουλοι κυρίες Αρώνη και Γιαννοπούλου. 

Σχετικά με τα έργα που έχουν γίνει, είπε πως, φροντίζει να γίνονται με χρηματοδότηση από άλλους φορείς, όπως τα ευρωπαϊκά προγράμματα ή με κονδύλια της Περιφέρειας Αττικής κλπ.

Ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του στο Δήμο, αλλά και τον τέως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τάκη Καλκαβούρα που ήταν στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, τον Βασίλη Βασιλικό κ. ά., ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην οικογένειά του, την σύζυγό του Λένα και την κόρη το Χριστιάννα, γιατί του συμπαραστέκονται όλα αυτά τα χρόνια που είναι δήμαρχος, κατανοώντας την προσπάθειά του και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεται κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα.


Σε πρώτο πλάνο οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Γουλιέλμος, Μαρία Ζάγκα, Γιώργος Ασημακόπουλος και Γιάννης Βουλγαρέλης.  

Ακριβώς, λοιπόν, επειδή σ’ όλη αυτή την αυτοδιοικητική του διαδρομή, είδε κι έμαθε πολλά, και γενικά έχουν δει πολλά τα μάτια του, είπε πως, χαίρεται όχι γιατί όλος αυτός ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του, αλλά γιατί, με την παρουσία και την αγάπη του προς το πρόσωπό του, αποδεικνύουν ότι εκτιμούν κι αναγνωρίζουν αυτά που έχει κάνει για την πόλη.

Εξάλλου, και με δεδομένη την αδιαφάνεια και τη διαφθορά που γίνεται σε πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής, ανάμεσά τους και οι Δήμοι σε υψηλό ποσοστό, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Χατζηδάκης έχει κάθε λόγο (και δίκιο) να λέει στους συμπολίτες του: “Η παρουσία σας απόψε μ’ έχει συγκινήσει, γιατί αναγνωρίζετε τις ειλικρινείς μου προσπάθειες για να είναι ο δήμος μας λειτουργικός, συνεπής στις υποχρεώσεις του, δίπλα σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη, ταυτόχρονα, όμως, να πραγματοποιεί και έργα, τα οποία θα είναι χρήσιμα και εξυπηρετούν στην καθημερινότητα τον καθένα και την καθεμία, αλλά και που θα μείνουν κληρονομιά στα παιδιά μας.

Και σας ευχαριστώ, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, γιατί αποδείξατε απόψε πως, ως πολίτες, ξεχωρίζετε και τιμάτε αυτούς που δουλεύουν για το καλό του κόσμου και όχι αυτούς που δουλεύουν τον κόσμο”.

Επίσης, ευχαρίστησε τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Χρυσοβερίδη, ο οποίος θα είναι και πάλι υποψήφιος δ.σ. με την παράταξή του, υπενθυμίζοντας πως, σύμφωνα με το νόμο, για να εκλεγεί χρειάζεται τον σταυρό προτίμησης αυτή τη φορά.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση όλων των υποψηφίων του συνδυασμού.  

Θα κλείσουμε αυτό το ρεπορτάζ με την επιστολή προς τον δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη του παλαιοφαληριώτη Γιάννη Κογκετσίδη. 


Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Καλλεργης Γεωργιος 27.11.18
Δημαρχε σε ευχαριστουμε και εμεις απο Καλλιθεα
Απάντηση
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΜΠΟΤΑΣ 11.05.14
Τιμησε τον θεσμο της Δημοτικης αρχης επι σειρα τριων θητειων, αξιωθηκε σεβασμου απο τους Δημοτες του, ανεδιξε το πολιτικο του ηθος σε Ευρωπαικο επιπεδο, μεσα απο το εργο του και τελικα υπηρετησε στην πραξη τον τοπο του, το ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ.ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ , ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΓΑΠΗΤΟΣ
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.