ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Προληπτική αγωγή από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου

0 2 ΜΑΙΟΥ 2014, 10:06

Στα πλαίσια προληπτικής αγωγής ο Δήμος Π. Φαλήρου οργάνωσε με επιτυχία στις 28 και 29 Απριλίου 2014 στα Δημοτικά Ιατρεία εκδήλωση πρόληψης Μεταβολικών Νοσημάτων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας "Πεταλούδα", η οποία περιελάμβανε δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας και εξέταση σκολίωσης και κύφωσης στους συνδημότες μας. Εξετάστηκαν 400 άτομα γυναίκες, άνδρες και παιδιά Δημοτικού-Γυμνασίου – Λυκείου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στον Πολυχώρο του Δημαρχείου με τις ενημερωτικές ομιλίες των εθελοντών ιατρών των Δημοτικών ιατρείων, του ορθοπαιδικού κ. Μπριλάκη Εμμανουήλ με θέμα "Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης" και του Παθολόγου-Διαβητολόγου κ. Φουστέρη Ευάγγελο, με θέμα "Μαθαίνοντας να ζω με τον σακχαρώδη διαβήτη".

Τις ομιλίες χαιρέτησαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Αρωγής κ. Κορόμηλος Αλέξανδρος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας "Πεταλούδα" κ. Τσεκούρα Μέμη. Παρευρέθησαν στην εκδήλωση ο τέως Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Αρωγής και υπεύθυνος Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Κοινωνικών δομών κ. Φωστηρόπουλος Ιωάννης καθώς και η προϊσταμένη του τμήματος Παιδείας και Κοινωνικής Αρωγής κ. Παπαδοπούλου Ελένη.

Ακολούθησε η διάγνωση των αποτελεσμάτων της οστεοπόρωσης με ατομική συζήτηση από τον ορθοπαιδικό καθώς και δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στους παρευρισκομένους με σχετικές οδηγίες και συμβουλές από το διαβητολόγο.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.