ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Νέος Παιδότοπος και για ΑμεΑ στο Παλαιό Φάληρο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ - ΦΩΤΟ "Δ. ΒΛΑΧΟΣ" 3 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014, 17:36

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014, ώρα 9 μ.μ. και μόλις έχει λήξει η επίσημη τελετή των εγκαινίων του σύγχρονου Πρότυπου Παιδότοπου και για ΑμεΑ, ο οποίος απλώνεται σε έκταση δεκατεσσάρων στρεμμάτων, ανάμεσα στην Αγία Σκέπη και στα Village Cinemas, σταση τραμ "Αγία Σκέπη".

Πριν αναφερθώ, γενικότερα, στα όσα έγιναν, αξίζει να δούμε τι έγραψε η φαληριώτισσα Μαρία Θεμελή για το vimaonline και το "ΒΗΜΑ" της Αυτοδιοίκησης, σχετικά με το εξαιρετικό, απ' όλες τις πλευρές, αυτό νέο έργο της διοίκησης του Διονύση Χατζηδάκη, που έρχεται να προστεθεί στα ήδη κατασκευασθέντα, αλλά και στα εν εξελίξει, όπως το Κλειστό Γυμναστήριο, η νέα παιδική χαρά στη συμβολή της Λεωφόρου Αμφιθέας με τη Ναϊάδων και τη Ζαϊμη κ. ά.


Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου υποδέχεται τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό. 

Με τη φωτογραφική ματιά ενός περήφανου Δημότη Παλαιού Φαλήρου

"Τετάρτη 23 Απριλίου 2014, μετά το Πάσχα, γιορτή του Αγίου Γεωργίου, ώρα 19.00 ,με αρκετούς αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου στην τηλεόραση...και όμως ήταν όλοι εκεί. Οι δημότες Παλαιού Φαλήρου ξέρουν να αναγνωρίζουν, να επιβραβεύουν,να χειροκροτούν αλλά,πάνω απ’ όλα,να χαίρονται τις παροχές που προσφέρει ο Δημαρχός τους.

Εγκαίνια πρότυπου παιδότοπου Παλαιού Φαλήρου σε μια έκταση από την Αγία Σκέπη μέχρι τα VILLAGES, η οποία μέχρι χθες ήταν περιοχή εναπόθεσης μπάζων και άλλων αδρανών υλικών, μετετράπηκε σε ένα σύγχρονο και ασφαλή παιδότοπο, με παιδικές χαρές, διαδρομές περιπάτου, φύτευση δένδρων, χώρους υγιεινής ντυμένους εξωτερικά με πέτρα, προσβάσιμο και για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τα εγκαίνια έλαβαν χώρα σε ένα ενθουσιώδες κλίμα με παιδιά πάνω σε κούνιες και τσουλήθρες, χαρούμενους γονείς και φυσικά με την ευλογία της εκκλησίας αλλά και επίσημους καλεσμένους που βοήθησαν καθοριστικά στην δημιουργία αυτού του μεγάλου έργου.Οικοδεσπότης στα εγκαίνια ο Δήμαρχος μας, Διονύσης Χατζηδάκης, με λόγο απλό, αλλά αποφασιστικό όπως ταιριάζει σε έναν καπετάνιο. Ενθουσίασε για άλλη μια φορά τους Δημότες του, όταν ζήτησε από τους υπουργούς και τους ιθύνοντες στήριξη για να περάσει το μετρό από το Φάληρο, χρηματοδότηση για δημιουργηθεί άμεσα ποδηλατόδρομος και ενημέρωση για δημιουργία rolling skating για την νεολαία του Παλαιού Φαλήρου με τη σύμπραξη μεγάλης εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Σε μια εποχή που τα όνειρα σταμάτησαν μπροστά σε μια δύσκολη πραγματικότητα...κάποιοι συνεχίζουν να ονειρεύονται και πάνω όλα συνεχίζουν να δημιουργούν....Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να δημιουργείς για τα παιδιά... Από το να απασχολείς δημιουργικά τη νεολαία και από το να ζείς σε ένα Δήμο που σε κάνει να αισθάνεσαι χαρούμενος, που στηρίζει τα όνειρα ...στηρίζει το αύριο....με κοινωνική ευαισθησία , κοινωνική ευθύνη και συνέπεια..."

Διονύσης Χατζηδάκης: "Πρόνοια και σεβασμός σε όλους τους πολίτες" 

Αυτό μας δήλωσε ο δήμαρχος κύριος Χατζηδάκης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως, ο δήμος φροντίζει για όλους με πολλούς τρόπους και δραστηριότητες, τόσο με έργα σαν κι αυτό που εγκαινιάστηκε απόψε, όσο και με άλλα που δεν φαίνονται. "Για μας δεν υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού", είπε αναφερόμενος στο νέο Παιδότοπο που διαθέτει υποδομές και για ΑμεΑ. 


Πανοραμική άποψη των παρισταμένων. 

Πέραν αυτού, ευχαρίστησε τους παριστάμενους Υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον Πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ  Χρήστο Τσίτουρα, τον αντίστοιχο της ΣΤΑΣΥ, Νίκο Παπαθανάση, τον Διευθύνοντα της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Βασ.  Σπυράκο, τον επιβλέποντα του έργου Ηλία Δαλακούρα, τον Εργοταξιάρχη του αναδόχου Σπύρο Σοφικάτη, την εταιρεία "ΘΕΜΕΛΗ Α.Τ.Ε.", καθώς και όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι σε πέντε μήνες ολοκλήρωσαν το έργο. 


Σε πρώτο πλάνο (στο μέσον) οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Πανταζής και Κορόμηλος. Δεξιά ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ασημακόπουλος. 

Ο θαυμάσιος αυτός Παιδότοπος, κατασκευάστηκε αντισταθμιστικά από την "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε." με κονδύλια ΕΣΠΑ προϋπολογισμού μελέτης 708.000 ευρώ στο δημοτικό χώρο 14 στρεμμάτων, ο οποίος παραχωρήθηκε από τα Ολυμπιακά Ακίνητα στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου για χρήση πρασίνου και παιδικής χαράς και υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, αφού έληξαν τα νομικά προβλήματα και οι προσφυγές από τους αναδόχους της επέκτασης του ΤΡΑΜ από τον Πειραιά στο Πέραμα...Η παρέμβαση στο χώρο περιλαμβάνει όργανα παιδικής χαράς για νήπια και μεγαλύτερα παιδιά καθώς και για παιδιά με ειδικές ανάγκες, χώρο γονέων, χώρους υγιεινής και φύλακα, ηλεκτροφωτισμό, σύγχρονη περίφραξη και φύτευση δέντρων, θάμνων και γκαζόν. Σε πολύ πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα είναι έτοιμη και η πίστα roller - skate μετά από αίτημα των νέων της πόλης του Παλαιού Φαλήρου, αλλά και το ποδηλατοδρόμιο.


Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης και ο περιφερειάρχη Γιάννης Σγουρός. 

Η σχετική μελέτη καθώς και τα σχέδια της Παιδικής χαράς έχουν εκπονηθεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο του κ. Γ. Προβελέγγιου και της κυρίας Γ. Μητακίδη, με την κατασκευαστική εταιρεία "ΘΕΜΕΛΗ ΑΤΕ".   

Άξιος δήμαρχος 

Αυτό ακούστηκε κατ' επανάληψη από βήματος, αλλά και στις συζητήσεις που είχαν οι Υπουργοί και ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός με τον κόσμο, μετά το τέλος της εκδήλωσης, αναφερόμενοι στον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη


Η πρόεδρος των δημοτικών βιβλιοθηκών Παλαιού Φαλήρου άκρη αριστερά. Μπροστά η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Νοτίου Τομέα Κατερίνα Αναγνώστου, η γνωστή φαληριώτισσα Ευφροσύνη Ζήση, ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, και ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Χρήστος Τσίτουρας.

Επίσης, άξιο αναφοράς είναι πως, στο πολύ όμορφο πέτρινο κτίσμα που βρίσκεται μέσα στον Παιδότοπο, έχει προβλεφθεί ώστε σε μία από τις πλέον ευρύχωρες αίθουσές του, να φιλοξενηθεί σταθμός του ΕΚΑΒ, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρός του, Δημήτριος Παπαγιαννίδης, αντιναύαρχος ε.α. Π.Ν. και Επίτιμος Διοικητής ΔΝΕ, παρουσία του δημάρχου κ. Χατζηδάκη και των συνεργατών του. 

Έκπληξη φύλαγε για τους παριστάμενους στο τέλος ο κ. Δήμαρχος. 

Για την ακρίβεια, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως, συζητάει με τους αρμόδιους φορείς την επέκταση της γραμμής του μετρό μέχρι το Φάληρο, ένα θέμα που σχετίζεται άμεσα θα μπορούσαμε να πούμε με τα έργα που γίνονται στο Δέλτα του Φαλήρου, δηλαδή το νέο Μέγαρο Όπερας και την Εθνική Βιβλιοθήκη που η ανέγερσή τους πραγματοποιείται με χορηγία του Ιδρύματος Νιάρχου. 


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης σε θερμή χειραψία με τη βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη. 

Όπως είναι γνωστό, το μετρό θα προχωρήσει και θα δημιουργηθεί σταθμός εκεί. Έτσι οι προσπάθειες του Δημάρχου στοχεύουν στο να συνεχιστεί αυτή η γραμμή, αφού, και όπως τον διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι, αυτό είναι καθ' όλα εφικτό, αρκεί η κυβέρνηση να διαθέσει τα αντίστοιχα κονδύλια. 


Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης ανάμεσα στον υποψήφιο δήμαρχο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Δημοσθένη Δόγκα (δεξιά), τον υποψήφιο Δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη και τη δημοτική σύμβουλο και υποψήφια με το συνδυασμό "Αγαπώ τον Άλιμο" του κ. Κονδύλη, Αναστασία Σιμητροπούλου. 

Πέρα από όσους έχουμε ήδη αναφέρει, το "παρών" έδωσαν η φαληριώτισσα Κατερίνα Αναγνώστου, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής με τον κ. Σγουρό, οι δήμαρχοι Καλλιθέας και Αλίμου, Κώστας Ασκούνης και Θ. Ορφανός αντίστοιχα, οι Αντιδήμαρχοι Π. Φαλήρου, Θεόδωρος Κανέλλος, Αλέξανδρος Πανταζής, Νίκυ Γιάκοβλεφ, Μαρία Μιχαλοπούλου και Αλέξανδρος Κορόμηλος, ο δημοτικός σύμβουλος και τ. Αντιδήμαρχος Αλίμου, υποψήφιος Δήμαρχος σήμερα, Ανδρέα Κονδύλης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Δημοσθένης Δόγκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Φαλήρου, Βασιλική Ανδρικοπούλου, Γεώργιος Ασημακόπουλος, Δημήτρης Καρκατσέλης, Γιάννης Τριάντος, Γιώργος Καραμαρούδης, Γιάννης Βουλγαρέλλης, Μαρία Ζάγκα, Μαρία Μηλαϊτη, Γιάννη Φωστηρόπουλος, Γιάννης Γουλιέλμος, Μιχάλης Μιχαηλίδης, Στέλιος Μαυρακάκης, Ντίνος Νικολαϊδης, Ανδρέας Δούμας κ.ά.  


Ο Διονύσης Χατζηδάκης με τη σύζυγό του Λένα, την κόρη του Χριστιάννα και το μνηστήρα της Δημήτρη. 


Ο γνωστός συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, η σοπράνο Βάσω Παπαντωνίου, η Αναστασία Σιμητροπούλου και οι κύριοι Δόγκας και Κονδύλης. 


Ο δήμαρχος με τη σύζυγο, την κόρη του και το γαμπρό του, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Φωστηρόπουλος, Γιώργος Ασημακόπουλος και Γιάννης Βουλγαρέλλης, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Φωτίου (δεξιά) Δέσποινα Χαλκίδη, Γιώργος Μαντάς,  κ. ά. 


Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
ιουλια 02.07.14
τι διαφορα εχει απο τις αλλες παιδικες χαρες?κοροιδευετε?παιδι σε καροτσι τι θα κανει σε αυτο τον παιδοτοπο?
Απάντηση
xatzigeorgiou niki 03.06.14
Μπράβο για νέο χώρο, αλλά ένα άτομο ΑΜΕΑ πως θα χρησιμοποιήσει αυτές τις κούνιες και αυτές τις τσουλήθρες? Απλά θα βλέπει τα άλλα παιδάκια ? δεν έχει χώρο για κάτι κατάλληλο για ΑΜΕΑ?ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΚΟΥΝΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ , αυτή θα ήταν μια πρωτοτυπία ..
Απάντηση
Δημήτρης 04.05.14
Δεν είναι ούτε άσχετοι ούτε ''ημέτεροι'' την Ευρώπη όταν βραβεύουν τον Δήμαρχο Π.Φαλήρου. Δεν είναι λίγο να παίρνεις τέτοιες διακρίσεις ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίους Δήμαρχους. ΤΥΧΑΙΟ ;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !!! Κοιτάξτε τα επιτευγματα του .... Κατοικώ στον Άλιμο και ζηλεύω........... Ευγε
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.