ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 12:03

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Βαρύτατες ευθύνες του δημάρχου Αργυρούπολης-Ελληνικού Χρ. Κορτζίδη για τον θάνατο του 13χρονου

Γιάννης Κ. Κονταρίνης 12 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014, 14:21
Χωρίς άδεια λειτουργίας το Λούνα Παρκ του Θανάτου
Η άδεια εκμίσθωσης του χώρου είχε λήξει εδώ και δύο μήνες

 Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης  από το θάνατο του 13χρονου αγοριού και τον βαρύ τραυματισμό της 9χρονης αδελφής του στο Λούνα Πάρκ του θανάτου στο Ελληνικό, παρακολουθεί τις εξελίξεις της υπόθεσης αυτής.

Για το χθεσινό τραγικό γεγονός συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί υπάλληλοι - δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές και ένας ιταλός, υπεύθυνος της λειτουργίας - ενώ σήμερα το πρωί συνελήφθη και ο Έλληνας πληρεξούσιος της επιχείρησης, η οποία έχει έδρα την Παλλήνη και ανήκει σε Βούλγαρο, μόνιμο κάτοικο Βουλγαρίας. 

Στα πλαίσια του ρεπορτάζ και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουμε, κι όσο αναζητούνται στοιχεία για το τραγικό αυτό συμβάν, ανακύπτουν ευθύνες οι οποίες βαρύνουν τόσο το δήμαρχο του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρ. Κορτζίδη, όσο και τον εν λόγω επιχειρηματία. 

Είχε λήξει η άδεια εκμίσθωσης του χώρου 

Η άδεια παραχώρησης - εκμίσθωσης στο Λούνα Πάρκ του συγκεκριμένου χώρου, δόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ' αριθμόν 299/10/10/2013 απόφαση με ημερομηνία έναρξης την 15η Νοεμβρίου και χρόνο παραμονής αρχικά 1 μήνα και στη συνέχεια για δύο μήνες και μηνιαίο μίσθωμα 1400 ευρώ. 

Σύμφωνα με τη ημερομηνία έναρξης (15/11/2013) της απόφασης και τα όσα αυτή περιλαμβάνει, η επιχείρηση έπρεπε να είχε φύγει από τις 15 Φεβρουαρίου. Παρ' όλα αυτά παρέμεινε στο χώρο και λειτουργούσε, όπως καταγγέλουν άνθρωποι που ασχολούνται με τα δημοτικά της πόλης, με τη σιωπηλή ανοχή της δημοτικής αρχής.Χωρις άδεια λειτουργίας 

Άδεια λειτουργίας δίνεται σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις, σύμφωνα με το νόμο, από Επιτροπή την οποία συστήνει η Περιφέρεια κατόπιν αιτήματος του Δήμου. Στην επιτροπή συμμετέχουν ένας εκπρόσωπός του, ως πρόεδρος, ένας μηχανολόγος της Περιφέρειας, ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας και ένας εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, προφανώς για να ελέγξουν κατά πόσο η εγκατάσταση της επιχείρησης πληροί τους όρους ασφάλειας για το κοινό. Η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είχε άδεια λειτουργίας, αφού η αντιπεριφερειάρχης κ. Καρακλιούμη δήλωσε πως ουδέποτε ήρθε από το Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης αίτημα για τη σύσταση της Επιτροπής. Επίσης, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε με τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού Ελληνικού κ. Πιερρακάκη, μας δηλώθηκε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κλήθηκε αξιωματικός της Πυροβεστικής προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά με την καταλληλότητα ή όχι της συγκεκριμένης εγκατάστασης. Το ίδιο δηλώθηκε και από την Αστυνομία. 

Οι ευθύνες της επιχείρησης 

Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς πόσο πρόχειρη και χωρίς ασφαλιστικές καλύψεις ήταν η εγκατάσταση του Λούνα Πάρκ στο Άλσος του Ελληνικού. Η πισίνα που μέσα υπήρχε το Water Roller, στην κυριολεξία βρισκόταν στην άκρη του δρόμου, χωρίς κανένα προστατευτικό δίχτυ γύρω της. 

Επίσης, κι ενώ οι προδιαγραφές για ένα τέτοιο παιχνίδι κι όταν πρόκειται για ανοιχτό χώρο, απαιτούν την πρόσδεσή του με ιμάντες ασφαλείας, στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρχε τίποτα. 

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω εκτός από τις ευθύνες της εταιρείας που θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, προκύπτουν ερωτηματικά για σοβαρές - εγκληματικές αμέλειες και από την πλευρά της δημοτικής αρχής. 

1. Για ποιο λόγο ο δήμος δεν εξέδωσε άδεια λειτουργίας με την συγκεκριμένη διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω; 

2. Για ποιο λόγο ο δήμος πήρε απόφαση να εκμισθώσει  - παραχωρήσει το χώρο πριν βγάλει άδεια λειτουργίας; 

3. Για ποιο λόγο δεν απομακρύνθηκε το Λούνα Πάρκ από το χώρο μόλις έληξε η εκμίσθωση - παραχώρηση; 

4. Ο εκμισθωτής για το χρόνο που βρισκόταν παράνομα στο χώρο συνέχισε να πληρώνει το μηνιαίο μίσθωμα; Κι αν ναι, ποιος το εισέπραττε; 
   
Τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα πρέπει να δώσει άμεσα ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης και να εξηγήσει στους γονείς γιατί σήμερα το ένα παιδί τους δεν ζει και το άλλο βρίσκεται στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Εμείς αν και προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του τόσο στο κινητό του όσο και μέσω του Γραφείου Τύπου του δήμου στάθηκε αδύνατον.  

Στο σημείο αυτό τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι την απόφαση εκμίσθωσης - παραχώρησης δεν ψήφισε η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία αποχώρησε ενώ δεν την ψήφισε ούτε το 2012 που και πάλι ο ίδιος επιχειρηματίας είχε υποβάλλει αίτημα. 

Η ανευθυνότητα της δημοτικής αρχής του Χρήστου Κορτζίδη 

Το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 13χρονου παιδιού έρχεται μέσα σε λίγες μέρες, μετά τον τραυματισμό ποδηλάτη στον παραλιακό άξονα του Δήμου, να πιστοποιήσει την ανικανότητα αυτής της δημοτικής αρχής του Χρήστου Κορτζίδη. Πρόσφατη είναι η εκμπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην οποία καταγγέλθηκε ο Δήμαρχος Χρ. Κορτζίδης γιατί δεν είχε την ευαισθησία - αφού όπως είπε δεν είχε κονδύλια για τίποτα περισσότερο αλλά και αρμοδιότητα, να βάλει ένα προειδοποιητικό σήμα για τα ανοιχτά φρεάτια στον παραλιακό ποδηλατόδρομο. 

Κι αν σ' αυτή την περίπτωση ο ποδηλάτης έσπασε το πόδι του, στο Λούνα Πάρκ ένα παιδί έχασε τη ζωή του.

Αν έχει τη στοιχειώδη ευθυξία ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τους γονείς και να παραιτηθεί.  
  

Σχόλια Αναγνωστών

12 Προσθήκη σχολίου
Διονύσης 29.04.14
Έχω ταξιδέψει σε ένα σωρό χώρες στον κόσμο, σε καμμία δεν είδα να συζητούν οι άνθρωποι και να τσακώνονται μάλιστα για τα αυτονόητα! Τι εννοώ:1. Σαφέστατα υπάρχουν εγκληματικές ελλείψεις σε Ιδιοκτήτες, διαχειριστές, υπαλλήλους του (κατά την κρίση τους) λούνα παρκ. Επίσης και στο Δήμο. Μήπως δεν έχει ευθύνη και ο Δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος, ο υπεύθυνος για πλατείες και χώρους αναψυχής και ένα σωρό άλλοι συνυπεύθυνοι. Δεν έπρεπε να μεριμνούν μέσω των ανθρώπων, των διαδικασιών και να διασφαλίζουν τα αυτονόητα, δηλαδή την ανθρώπινη ασφάλεια? Δεν είμαι δημότης και μάλιστα δεν ασχολούμαι καν με πολιτικούς και τέτοιες βλακείες. Σαν άνθρωπος όμως οφείλω να δηλώσω πως νοιώθω (τουλάχιστον) οργή, που κανείς (από τους εμπλεκόμενους κρατικοδίαιτους-σε όποια θέση συμφέροντος και αν βρίσκεται) δεν βλέπει τα αυτονόητα ακόμα και μπροστά στην υπέρτατη ανθρώπινη τραγωδία, αλλά κοιτάζει να "καλυφθεί συντηρώντας τις ιδιοτελείς προσδοκίες του. Αριστεροί - δεξιοί, ανήμποροι να δείξουν ανθρώπινο σεβασμό εξαπολύουν μύδρους εκατέρωθεν και προσδοκούν να επωφεληθούν, τίποτε άλλο - δυστυχώς. Φυσικά και πρέπει να παραιτηθούν κάποιοι, φυσικά και πρέπει ακόμα και να τιμωρηθούν κάποιοι και έπειτα πρέπει να σκάσουμε όλοι και να κάτσουμε να δούμε πως συμπεριφερόμενοι μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τέτοιες τραγωδίες. Χωρίς ιδιοτέλεια και χωρίς εγωισμό γιατί η ζωή έχει γυρίσματα...
Απάντηση
Σάββας 29.04.14
Άγνωστε φίλε, υποκλίνομαι...
Απάντηση
Ένας απλός γονιός και μόνο. 29.04.14
Απάντηση σε vrisiis και Φώντα και σε κάθε άλλο κοματόσκυλο που τολμά και βάζει την άρρωστη κοματική ύπαρξη των ανδρείκελων του δήμου, πάνω από την ανθρώπινη ζωή και δη μια παιδική ψυχούλα: Κύριοι εξαφανιτείτε από τα κοινα γιατί είσαστε επικίνδυνοι.Στην Αυστραλία πριν λίγες ημέρες κυβερνήτης παραιτήθηκε από ευθιξία για μία μπουκάλα κρασί που δεν δήλωσε. Για το 13τριάχρονο κύριοι η καρέκλα των υπευθύνων του δήμου και αυτή του δημάρχου έχει τόση πολύ αξία. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. Ήθελα να ήξερα είσαστε γονείς εσείς;Θα πάρετε την απάντηση σύντομα.
Απάντηση
Ένας απλός γονιός και μόνο. 29.04.14
Απάντηση σε vrisiis και Φώντα και σε κάθε άλλο κοματόσκυλο που τολμά και βάζει την άρρωστη κοματική ύπαρξη των ανδρείκελων του δήμου, πάνω από την ανθρώπινη ζωή και δη μια παιδική ψυχούλα: Κύριοι εξαφανιτείτε από τα κοινα γιατί είσαστε επικίνδυνοι.Στην Αυστραλία πριν λίγες ημέρες κυβερνήτης παραιτήθηκε από ευθιξία για μία μπουκάλα κρασί που δεν δήλωσε. Για το 13τριάχρονο κύριοι η καρέκλα των υπευθύνων του δήμου και αυτή του δημάρχου έχει τόση πολύ αξία. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. Ήθελα να ήξερα είσαστε γονείς εσείς;Θα πάρετε την απάντηση σύντομα.
Απάντηση
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;; 29.04.14
Εντάξει, ο δήμος ελληνικού-Αργυρούπολης φαίνεται να έχει ευθύνες, και μάλιστα βαρειές. Άραγε το τοπικό αστυνομικό τμήμα Ελληνικού ΔΕΝ έχει τις ίδιες ευθύνες;; Έκαναν ποτέ τους κανέναν έλεγχο στο λούνα παρκ, να δουν αν έχει άδεια;; Τα περιπολικά τι τα έχουνε,μόνο για να βολτάρουνε με τους φάρους αναμμένους, τάχα ότι κάνουν αστυνόμευση;; Δεν έχει ευθύνες η αστυνομία;; Να βγει ΤΩΡΑ ο ίδιος ο Δένδιας να μας πει αν η αστυνομία έκανε ποτέ έλεγχο στο λούνα παρκ του τρόμου, πότε και με ποιά αποτελέσματα (σιγά μην έκανε η αστυνομία έλεγχο, και σιγά μην βγει ο Δένδιας να κάνει ανακοινώσεις, δεν προφταίνει, ασχολείται με τους χρυσαυγίτες...).
Απάντηση
ΕΙΡΗΝΗ 29.04.14
Θα ήθελα να σχολιάσω τα αναφερόμενα από τον κ Ν. ΦΩΝΤΑ Εύχομαι να μην ξημερωσει η μερα που θα πονεσεις όσο αυτή η μάνα που σημερα θα κηδεψει το αγγελουδι της. ευκολες κουβέντες για ανεμοστροβιλο και ελλειψεις. φυσικα και υπαρχουν ευθύνες. δεν βλέπετε κ ΦΩΝΤΑ ότι υπάρχουν? ποιος ο ρόλος μιας δημοτικής αρχής, αν δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι στην επικράτεια της λειτουργούν νόμιμα επιχειρήσεις ?
Απάντηση
Vrisiis 28.04.14
Πόσο εμετικό... Ορισμένοι να εκμεταλλεύονται ένα τέτοιο φοβερό περιστατικό!
Απάντηση
αργυρούλα 29.04.14
εμετική και απαράδεκτη είναι η αποψή σου που νομίζεις οτι η κοινωνία πρέπει να σιωπα μπροστά σε μία τέτοια κατάσταση
Απάντηση
Ν. ΦΩΝΤΑΣ 28.04.14
Ωραίοι τύποι. Ο δήμαρχος, λοιπόν, είναι ο δολοφόνος. Επειδή το λούνα παρκ είχε ελλείψεις. Αν είχε. Οι ελλείψεις έφταιξαν, όχι ο ανεμοστρόβιλος. Εξαιτίας ποιας έλλειψης σκοτώθηκε το παιδί; Εξαιτίας των ελλείψεων φύσηξε; Εξαιτίας των ελλείψεων πετάχτηκαν είκοσι μέτρα πέρα τα παιδιά;
Απάντηση
Διονύσης 29.04.14
Και βέβαια εξαιτίας των ελλείψεων πετάχτηκαν. Πρέπει να είσαι πυρηνικός φυσικός για να καταλάβεις πως θα μπορούσαν να έχουν πάρει πάμπολλα μέτρα? Εκτός και αν σε ενδιαφέρει να υποστηρίξεις μόνο το πόστο σου....
Απάντηση
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 28.04.14
¨Ηταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να έχει σκοτωθεί το παιδί, και λίγο μετά να χαλάει ο κόσμος από τα πυροτεχνήματα που ριχτήκανε στο Ελληνικό. Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο. Όσο για τις ευθύνες λειτουργίας του λουνα παρκ χωρίς άδεια, το τοπικό αστυνομικό τμήμα, καθώς και ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Και βεβαίως, να επιληφθεί ΑΜΕΣΑ ο Εισαγγελέας.
Απάντηση
ellinikiotis 28.04.14
Ένα μεγαλο μπραβο στον αγωνιστη δημαρχο... αντε λοιπον πηγαινε εξηγησε στην μανα του παιδιου για ποιο λογο λειτουργουσε αυτο το λουνα παρκ χωρις αδεια λειτουργιας απο τον δημο σου
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.