ΓΔ: 632,97 -0,61% EUR/USD: 1,1322

ΓΛΥΦΑΔΑ

Την άμεση εκταφή νεκρών διατάσσει η Αποκεντρωμένη από το παράνομο νεκροταφείο Γλυφάδας

4 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014, 10:53

Την άμεση συμμόρφωση του Δήμου Γλυφάδας με βάση το υπ' αριθμ. 1/18-10-2011 πρωτόκολλο κατεδάφισης, ζητά ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Εμμανουήλ Αγγελάκας.

Σύμφωνα με το από 1-4-2014 σχετικό έγγραφο, ζητά από το Δήμο Γλυφάδας να συμμορφωθεί και να κατεδαφίσει τα παράνομα κτίσματα, να προβεί δε, στην εκταφή και μεταφορά των σωρών σε άλλο νεκροταφείο.


Σπασμένοι τάφοι στο παράνομο νεκροταφείο Γλυφάδας

Στην περίπτωση δε που ο δήμος αδυνατεί να απομακρύνει τις παράνομες κατασκευές, ζητά να απομακρύνει αυτός μόνο τους νεκρούς και η ίδια η υπηρεσία θα προχωρήσει στην υλοποίηση του πρωτοκόλλου κατεδάφισης.

Αυτή τη στιγμή στο παράνομο νεκροταφείο που δεν λειτούργησε μετά τη σφράγισή του και την επιβολή προστίμου, υπάρχουν περίπου 10 τάφοι.Να θυμίσουμε πως ο σημερινός δήμαρχος το 15αύγουστο του 2011 επιχείρησε με "καταδρομικές"  όπως έχουν χαρακτηριστεί, ενέργειες να δημιουργήσει νεκροταφείο στον Υμηττό, σε αναδασωτέα  έκταση, χαρακτηρισμένη ως NATURA στην Α' Ζώνη του Υμηττού.   

Όπως πρώτο είχε δημοσιεύσει το vimaonline.gr, η Βουλή προχώρησε στην νομιμοποίηση δημοτικών νεκροταφείων κατά παρέκλιση κάθε άλλης διάταξης, που βρίσκονται εντός προστατευόμενων περιοχών με την ψήφιση του άρθρου 11 τροπολογία 1113/42. Η συγκεκριμένη όμως διάταξη αφορά τα ήδη υφιστάμενα νεκροταφεία που βρίσκονται σε λειτουργία και όχι το παράνομο νεκροταφείο Γλυφάδας για το οποίο ο δήμος καλείται να πληρώσει πρόστιμο 103.000 ευρώ, (περίπου) δεν έχει λειτουργήσει συγκροτημένα,  βρίσκεται δε, στη Ζώνη Α' του Υμηττού όπου απαγορεύεται κάθε οικοδομική δραστηριότητα. Διαβάστε επίσης:

Βαρύ κατηγορητήριο για το Νεκροταφείο Γλυφάδας

Το "παραμύθι" του παράνομου νεκροταφείου Γλυφάδας είχε τέλος...

 Οι Αλήθειες και η πραγματικότητα για το παράνομο νεκροταφείο Γλυφάδας

Φρένο Παπακωνσταντίνου στην προσπάθεια νομιμοποίησης του παράνομου νεκροταφείου Γλυφάδας

Ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα για το αυθαίρετο νεκροταφείο

Κάτω τα χέρια από τον Υμηττό

Πρωτοβουλίες για μια πραγματική λύση για το νεκροταφείο Γλυφάδας

Ο Υμηττός δεν είναι τσιφλίκι κανενός

Α. ΛΙΓΝΟΥ: Ανικανότητα και ψέματα Κόκκορη για το νεκροταφείο

Σε δραματικούς τόνους η ομιλία του Κ. Κόκκορη για το παράνομο Κοιμητήριο

Σε ΑΠΟΛΟΓΙΑ ο Κόκκορης για το αυθαίρετο νεκροταφείο

Αυθαίρετα στον Υμηττό. Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι η Πολιτεία κρυφό καμάρι!

Κ. Κόκκορης: Θα δώσουμε τέλος στην καταπάτηση με το νεκροταφείο

Όταν η ψυχή συμβαδίζει με το θάρρος

Επιστολή διαμαρτυρία από τους "Ανοιχτούς Ορίζοντες" και την Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία για το αυθαίρετο νεκροταφείο


Προσχηματική η σύγκληση του εκτάκτου δημοτικού συμβουλίου

Eίμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε ότι ανήκει στην πόλη της Γλυφάδας

Α. ΛΙΓΝΟΥ: Ο δήμαρχος δεν σέβεται ούτε τους νεκρούς μας

Με όπλο τα φέρετρα μας... έστειλε αδιάβαστους

Τα εγκλήματα στον Υμηττό συνεχίζονται χωρίς ιερό και όσιο

Υμηττός: Ένα φυσικό μνημείο που μέρα με τη μέρα καταστρέφεται

«Άτολμη η διοίκηση Κόκκορη στο ζήτημα του Υμηττού»

Στην Γλυφάδα έχουμε 4 περιοχές με αυθαίρετα με νόμιμους ιδιοκτήτες

Σχόλια Αναγνωστών

4 Προσθήκη σχολίου
τερψιθιωτης 07.04.14
Δήμαρχος των έργων ο Κόκκορης???? 2 μεγάλα έργα εχουν γίνει στην Γλυφάδα και αυτά με τις δωρεές της οικογένειας Μαρτίνου, ανφέρομαι για τις 2 πλατείες στολίδια, τι οποίες ο Κόκκορης τις παρουσιάζει ως δικά του έργα
Απάντηση
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΡΜΑΖΟΓΛΟΥ 07.04.14
ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕ ΜΑΓΚΙΑ Ο ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ,Η ΜΑΛΛΟΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ,ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΦΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΥΤΕΡΟ Ο ΚΟΚΚΟΡΗΣ,ΚΑΙΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕΙ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΣΕ ΚΑΙ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΙΖΩΝ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.Η ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΑΠΟ ΄΄ΕΣΑΣ΄΄ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ,ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΄΄ΔΙΚΟΥΣ΄΄ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΕ..
Απάντηση
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ. 05.04.14
Δήμαρχε, αν σε αποκαλέσω, ΨΕΥΤΗ, με τους τσάμπα δικηγόρους που έχεις, (αλλά τους ακριβοπληρώνουν οι Γλυφαδιώτες), θα με καταμηνύσεις για εξύβριση, γι΄αυτό δεν θα σου κάνω τη χάρη.Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Ολυμπία Κλειτσάκη, με το αριθ. πρωτ. 15590/20-02/2014 έγγραφό της, προς την ΠΕΧΩΣΧ, (το οποίο εκδόθηκε μετά από τέσσερις προσωπικές «μάχες» που έδωσα με τρεις Εισαγγελείς και με τον δ/ντη της ΠΕΧΩΣΧ, κ. Παν. Λάβδα), ΔΕΝ απέρριψε το αίτημα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής - ΠΕΧΩΣΧ για εκταφή των νεκρών και απομάκρυσνη των συμβόλων, ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Φ6/5260/2013 ΕΓΓΡΑΦΟΥ της ΠΕΧΩΣΧ, απάντησε: Δεν δυνάμεθα να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας, διότι από καμία διάταξη νόμου δεν προβλέπεται διαδικασία απομάκρυνσης συμβόλων και εκταφής νεκρών, κατόπιν εντολής Εισαγγελέα.Επειδή Κώστα Κόκκορη, γράμματα γνωρίζεις, να μην τα μεταφράζεις όπως σε βολεύει.
Απάντηση
ΓΛΥΦΑΔΙΩΤΗΣ 03.04.14
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΓΛΥΦΑΔΙΩΤΕΣ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.