ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 21:26

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ο δήμος Ηλιούπολης στηρίζει τους επιχειρηματίες

0 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011, 15:22

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της νέας Δημοτικής Αρχής να αναπτύξει με τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης μια σχέση συνεργασίας και αμοιβαίας προσπάθειας, για την επίλυση των ποικίλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, έγινε χθες στο Δημαρχιακό Μέγαρο μία πρώτη συνάντηση με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που εδρεύουν στο κέντρο της πόλης.

Κατά τη συνάντηση, που εκτυλίχθηκε σε κλίμα εποικοδομητικό, αναπτύχθηκε μεστός και ουσιαστικός διάλογος, κατατέθηκαν οι απόψεις, οι προτάσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες στη δύσκολη αυτή συγκυρία, και έγινε η αρχή για την αντιμετώπιση, με τη συνδρομή της Δημοτικής Αρχής, των προβλημάτων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το λόγο πήραν όλοι οι παρευρισκόμενοι επιχειρηματίες, ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, κ. Ι. Νικηφόρος, Ποιότητας Ζωής, κ. Κ. Σεφτελής και Παιδείας, Εθελοντισμού και Νεολαίας, κ. Α. Βασιλείου, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τα θέματα που κατά κύριο λόγο συζητήθηκαν ήταν:

  • η καθιέρωση κανόνων αποδεκτών από όλους, αναφορικά με την αισθητική των καταστημάτων της πόλης
  • η ενημέρωση και η προσπάθεια σύννομης στήριξης των επιχειρηματιών, αναφορικά με τα προβλήματα που προκαλεί η εφαρμογή του Νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος
  • η εφαρμογή της «κάρτας του δημότη», η οποία θα συμβάλλει τόσο στη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, όσο και στην οικονομική ενίσχυση του δημότη, μέσω των παρεχομένων με αυτήν εκπτώσεων. 
Κλείνοντας ο Δήμαρχος υπογράμμισε, ότι η συνεργασία αυτή πρέπει να έχει μόνιμο και διαρκή χαρακτήρα, ότι η Δημοτική Αρχή είναι στο πλευρό των επιχειρηματιών της πόλης και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξή τους, και πρότεινε τη δημιουργία μιας επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους των επιχειρηματιών και της Δημοτικής Αρχής, η οποία θα συζητήσει, θα σχεδιάσει, και θα προτείνει τις πιο αποτελεσματικές λύσεις, για τα θέματα που συζητήθηκαν. 
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την αποδοχή απ’ όλους τους παρευρισκόμενους της πρότασης του Δημάρχου για επιτροπή, η οποία θα λειτουργήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.