ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 22:29

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Τρεις αίθουσες για τους "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"

0 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011, 16:42

Την παραχώρηση της χρήσης τριών σχολικών αιθουσών ενέκρινε κατά πλειοψηφία  το Δ.Σ. της Ηλιούπολης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, στο Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ".
Πρόκειται για τρεις αίθουσες στο κτίριο του 5ου Λυκείου οι οποίες θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του Εκπαιδευτικού Κέντρου. Το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο μετά από εισήγηση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χρ. Γιαννάκη.

Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε  στη μεγάλη κοινωνική προσφορά τού μη κερδοσκοπικού Φιλανθρωπικού Σωματείου «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», που δημιουργήθηκε από γονείς ατόμων με αναπηρία, επιστήμονες και ευαισθητοποιημένους πολίτες, και λειτουργεί ως Μονάδα εκπαίδευσης ατόμων με νοητική υστέρηση και αυτισμό, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Αττικής. Πρόσθεσε ότι οι δραστηριότητες του Κέντρου αφορούν σε δημιουργικά εργαστήρια (κεραμικής, χειροτεχνίας, πληροφορικής κ.λ.π.) και σε τμήματα προγραμμάτων κοινωνικοποίησης (εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ομάδες γονέων), και εξήγησε ότι η χρήση των συγκεκριμένων αιθουσών του 5ου Λυκείου δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Στο λόγο του  ο Πρόεδρος του Κέντρου, διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή το Κέντρο έχει 60 νέες και νέους εκπαιδευόμενους, ότι οι αίθουσες του 5ου Λυκείου είναι κατάλληλες γι’ αυτή τη χρήση, λόγω της πολύ καλής προσβασιμότητάς τους, και πρόσθεσε ότι το έργο του σωματείου τους αξιολογείται τακτικά από τους εποπτεύοντες φορείς και συμβάλλει σημαντικά στην ψυχολογική στήριξη και την κοινωνική ένταξη αυτών των παιδιών.

Στη συζήτηση που ακολούθησε όλοι κατέληξαν ότι σε θέματα ΑμεΑ όλοι διάκεινται κατ’ αρχήν ευνοϊκά. Διατυπώθηκαν όμως,  από πολλές πλευρές και επί μέρους επιφυλάξεις. Ο Δήμαρχος κλείνοντας δήλωσε, ότι είναι τιμή για την πόλη η φιλοξενία αυτού του Κέντρου, και ότι η συγκεκριμένη παραχώρηση χρήσης πρέπει να ενταχθεί σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα αξιοποίησης όλων των εκτός λειτουργίας χώρων των Πολυκλαδικών για κοινωνικούς σκοπούς.  

  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.