ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Περί… «φεουδαρχίας»

Δελτίο τύπου από τον δήμο Ηλιούπολης 0 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011, 14:20

Σε χθεσινή ανάρτηση στο blog sergdh.blogspot.com (στο οποίο εκφράζονται απόψεις και θέσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου μας), γίνεται αναφορά στην παρέμβαση του Δημάρχου, σχετικά με το υπ’ αριθμόν κυκλοφορίας ΚΗΥ 8627 απορριμματοφόρο του Δήμου, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί αφύλακτο στην οδό Διονύσου.

Αντιπαρερχόμαστε τους χαρακτηρισμούς και το ύφος του κειμένου –που χαρακτηρίζουν τον γράφοντα- και μένουμε στην ουσία του θέματος, που δυστυχώς δεν είναι τόσο ανώδυνη όσο κατ’ αρχήν φαίνεται.

Αιτία της άμεσης αντίδρασης του Δημάρχου ήταν ο τρόπος που αντιλαμβάνονται κάποιοι –βεβαίως όχι όλοι- εργαζόμενοι, το τι σημαίνει δημόσια περιουσία.
Ένα απορριμματοφόρο δεν είναι ιδιοκτησία του οδηγού του. Ανήκει στους δημότες, και προορίζεται για συγκεκριμένη χρήση. Επομένως δεν μπορεί ο οδηγός ούτε να το χρησιμοποιεί ως ιδιωτικό μέσο μεταφοράς, ούτε πολύ περισσότερο να το εγκαταλείπει ξεκλείδωτο σε έναν δρόμο, όπου μπορεί να υποστεί φθορές, να κλαπεί ή ο,τιδήποτε άλλο, από τον κάθε τυχόντα.

Τα απορριμματοφόρα πρέπει να είναι είτε σε κυκλοφορία για την αποκομιδή των απορριμμάτων, υπό τον διαρκή και άμεσο έλεγχο του οδηγού τους, είτε κλειδωμένα και ασφαλή στο γκαράζ του Δήμου. Οποιαδήποτε άλλη στάση υποδηλώνει ότι αυτός που την επιδεικνύει έχει ακριβώς τη νοοτροπία που αποδίδεται στο Δήμαρχο, θεωρεί δηλαδή τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου προσωπική του περιουσία, και φέρεται αναλόγως.
Δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές, το μόνο που κάνουν είναι να προσβάλλουν τους ίδιους τους δημότες, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των οποίων εν τέλει πλήττονται.

Για την πλήρη ενημέρωσή σας, παραθέτουμε την ανάρτηση.

ΚΑΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ

«Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011
Η εισβολή και το σόου του Φεουδάρχη ... Δημάρχου !

Εισέβαλε στο Θέατρο του Δημαρχείου από την πλαϊνή πόρτα και άρχισε να φωνάζει και να χτυπιέται !
Στην αρχή (ήταν και πρωί πρωί κατά τις 9) δεν πολυκαταλάβαμε τι έλεγε και γιατί χτυπιώταν κοτζάμ Δήμαρχος.
Στην συνέχεια αρχίσαμε να ξεχωρίζουμε οτι μιλούσε για ένα απορριμματοφόρο που κάποιος συνάδελφος είχε παρκάρει σε πλαϊνό δρόμο του Δημαρχείου για να έρθει στην ΓΣ του Σωματείου του - που εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη - κι είχε ξεχάσει μια πόρτα του ξεκλείδωτη!
Αλλά πάλι (στην αρχή δηλαδή) δεν καταλαβαίναμε γιατί εισέβαλε στην ΓΣ του Σωματείου και χτυπιώταν για ένα υπηρεσιακό ζήτημα που πολύ εύκολα μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

Μήπως πριν εισβάλει, δεν είχε ενημερωθεί (με ένα απλό τηλεφώνημα) ότι το απορριμματοφόρο ήταν συγκεκριμένου εργαζόμενου που ήταν στη ΓΣ ; Είχε ενημερωθεί !
Αν ήθελε πάλι, με ένα απλό τηλεφώνημα δεν μπορούσε να ειδοποιηθεί υπηρεσιακά ο εργαζόμενος για να λυθεί το πρόβλημα ; Αυτό βέβαια δεν το πολυήθελε !

Αν νοιαζόταν, δεν θα μπορούσε να ρωτήσει αν υπάρχει καμιά βλάβη κι ο εργαζόμενος δεν μπορεί να ασφαλίζει το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο ; Δεν νοιάστηκε στα σίγουρα !
Αγνοώντας ανεξακρίβωτες πληροφορίες, ότι δηλαδή ανέβηκε στο απορριμματοφόρο (ο Δήμαρχος, ναι !) και χτυπούσε την κόρνα και τελικά έφυγε αφήνοντας ολάνοιχτη την πόρτα του οδηγού (!), το ερώτημα είναι, τι στο καλό ήθελε τελικά ;
Η απάντηση είναι απλή.

Ήθελε να δηλώσει σαν νέος Φεουδάρχης, ότι αγνοεί και αδιαφορεί για τα όργανα (την ΓΣ) του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου, ότι μπορεί να μπουκάρει σε όποιο χώρο του Φέουδου του θέλει, ανα πάσα στιγμή και να χτυπιέται για ότι θέλει !!!
Δεν είναι η πρώτη φορά που μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα Δήμαρχος, υποτιμά και προσβάλει τους εργαζόμενους του Δήμου (άσχετα με τα μεγάλα λόγια που λέγονται δημόσια).

Και βέβαια δεν είμαστε εμείς που θα του μάθουμε τι σημαίνει να σέβεσαι και να υπολογίζεις τον άλλον και στην συγκεκριμένη περίπτωση τους εργαζόμενους του Δήμου. Αυτό ή το έχεις ή δεν το έχεις.
Εμείς όμως του δηλώνουμε κατηγορηματικά (πήρε κι η ΓΣ ανάλογο Ψήφισμα), ότι δεν ανεχόμαστε τέτοιου είδους απαράδεκτη συμπεριφορά Δημάρχου, ειδικά σε μια εποχή που μας τελείωσαν οριστικά οι δουλοπάροικοι.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.