ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Καθαριότητα και Πράσινο κύριες προτεραιότητές της νέας Δημοτική Αρχής

0 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011, 15:09

 ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 40 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Η νέα Δημοτική Αρχή θέτει στις κύριες προτεραιότητές της την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Για τον λόγο αυτόν, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες, ώστε να μπορούν να ελέγξουν τη δράση μας, αλλά και να συμμετέχουν στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης.

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής η κατάσταση που παραλάβαμε ήταν η εξής:
31 από τα οχήματα και μηχανήματα που διαθέτει ο Δήμος για την καθαριότητα, το περιβάλλον και τις μεταφορές ήταν εκτός λειτουργίας, και από αυτά τα 13 βρίσκονταν προς επισκευή σε εξωτερικά συνεργεία.

Στις 5.1.2011 έληξαν 33 συμβάσεις εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ 10 ακόμη συμβάσεις πρόκειται να λήξουν την 19.4.2011, και 14 συμβάσεις μέχρι τις 31.5.2011.
Οι συνολικές οφειλές του Δήμου προς εξωτερικά συνεργεία ανέρχονται στα 1.700.000 € περίπου.

Επίσης το συνεργείο του Δήμου έχει σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό και ανταλλακτικά, ενώ τα οχήματα των οποίων η επισκευή είχε ανατεθεί σε εξωτερικά συνεργεία δεν παραδίδονταν στο Δήμο, λόγω οφειλών.
Στα παραπάνω δεδομένα πρέπει να προστεθούν και κάποιοι ακόμη παράγοντες, που επιβαρύνουν την κατάσταση:

  • Η αδυναμία πρόσληψης νέου προσωπικού.
  • Τα ελλείμματα και χρέη του Δήμου στο σύνολό του.
  • Η αδυναμία πραγματοποίησης πληρωμών μέχρι την ψήφιση προϋπολογισμού.
  • Και η γενική οικονομική κατάσταση που επιβάλλει περικοπές δαπανών.
Κατόπιν αυτών είναι προφανές ότι η Δημοτική Αρχή, με την πολύτιμη συμβολή και τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, έχει επιδοθεί σε μια τιτάνια προσπάθεια, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Δήμου και των δημοτών, στους τομείς της καθαριότητας, της μεταφοράς και του περιβάλλοντος.
Έτσι κατορθώσαμε, μέσα στις πρώτες σαράντα ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων μας:
  • Να επισκευάσουμε 16 από τα 31 οχήματα και μηχανήματα
  • Να επιτύχουμε, με την προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου και κατόπιν επίπονων διαπραγματεύσεων με τα εξωτερικά συνεργεία, να μας αποδοθούν τα 8 από τα 13 οχήματα που ήταν δεσμευμένα σ’ αυτά .
  • Να πραγματοποιήσουμε τον μεγαλύτερο αριθμό από τις επισκευές που παρουσιάστηκαν στο διάστημα αυτό στο συνεργείο του Δήμου, ώστε να μην επιβαρυνθεί το ήδη υπέρογκο χρέος.
  • Να επισκευάσουμε 5 από τα 6 συνολικά πλυντήρια κάδων –τα οποία σημειωτέον τα παραλάβαμε όλα εκτός λειτουργίας-, και έτσι πλέον οι κάδοι πλένονται και απολυμαίνονται κανονικά.
Να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού του συνεργείου του Δήμου, ούτως ώστε να αποφεύγονται κατά το δυνατόν οι πολύ δαπανηρές επισκευές σε εξωτερικά συνεργεία.

Να προγραμματίσουμε την άμεση αξιοποίηση δύο μικρών απορριμματοφόρων, χωρητικότητας 8 τόνων, για την εξυπηρέτηση των δυσπρόσιτων περιοχών του Δήμου.

Να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο (προγραμματισμός, σωστός καταμερισμός κ.λ.π.) το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να ανταποκριθούμε με τον κατά το δυνατόν αποτελεσματικότερο τρόπο στις ανάγκες της πόλης.

Να προωθήσουμε στο Δ.Σ., και να λάβουμε απόφαση για την πρόσληψη με 8μηνη σύμβαση υπαλλήλων (32 εργάτες καθαριότητας, 13 οδηγούς και 2 συντηρητές οχημάτων), προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με επάρκεια στις υπάρχουσες ανάγκες.

Να προχωρήσουμε στον σχεδιασμό πιλοτικού προγράμματος αύξησης του αριθμού των μπλε κάδων ανακύκλωσης και αποκομιδής των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, στις περιοχές της Αγ. Μαρίνας και του Αγ. Κωνσταντίνου, για την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των δημοτών αυτών των περιοχών.

Βεβαίως κατανοούμε τις απαιτήσεις των δημοτών για ακόμη υψηλότερο επίπεδο στους τομείς της καθαριότητας και της αισθητικής της πόλης, και δεσμευόμαστε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συνεχή βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής
Κώστας Σεφτελής

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.