ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 20:12

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στα Νότια Προάστια

Του Γ. Κ. 27 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013, 19:52

Φόβοι για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στα νότια προάστια εκφράζουν πηγές της ΓΑΔΑ μετά και τα τελευταία γεγονότα στην Γλυφάδα (εμπρησμός των γραφείων της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. στη Γλυφάδα, η χειροβομβίδα στην Εφορία και η εμπρηστική επίθεση στο ΙΚΑ).

Στα άλλοτε ήσυχα νότια προάστια έχουν αρχίσει και βρίσκουν καταφύγιο παρακλάδια ομάδων-οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας.

Σε προηγούμενα άρθρα είχαμε τονίσει την ριζοσπαστικοποίηση της πολιτικής στα δημοτικά δρώμενα και σημειώναμε ότι μέχρι τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα γίνουν αρκετές ενέργειες που θα ξεπεράσουν τα όρια του νόμου, με αφορμή την οικονομική κατάσταση της χώρας και την κρίση  στην ελληνική κοινωνία.

Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την αγανάκτηση του κόσμου στο υπάρχον πολιτικό προσωπικό έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα στην κοινωνία.

Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία αρκετών συλλογικοτήτων πολιτών, είτε για να βοηθήσουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες είτε για να διαμαρτυρηθούν για την υπάρχουσα κατάσταση.

Το τελευταίο όμως διάστημα αρκετές ομάδες που προσδιορίζονται στον ακραίο αριστερό και αναρχικό χώρο έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην νοτιοανατολική Αττική και προσπαθούν με στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες να αλιεύσουν νέα μέλη προκειμένου να ριζοσπαστικοποιήσουν τις δράσεις τους.

Κέντρο αυτών των ομάδων είναι οι δήμοι της Ηλιούπολης και Ελληνικού - Αργυρούπολης όπου έχουν βρει “ιδεολογικό” καταφύγιο. 

Αυτές οι οργανώσεις σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, θεωρούνται συγκοινωνούντα δοχεία και αρκετές φορές έχουν διοργανώσει δράσεις από κοινού.

Μάλιστα η πρώτη είχε δεχθεί επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών, ως πράξη αντεκδίκησης μετά από συμπλοκή ομάδων στο Ελληνικό. 

Ήδη για τον δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού αρκετοί μιλάνε για τα "Εξάρχεια των Νοτίων Προαστίων". Οι δημότες του δήμου βλέπουν παντού συνθήματα για "επανάσταση και εξέγερση του λαού", επαναστατικά πανό, καθώς και πολλά συνθήματα συμπαράστασης σε φυλακισμένους για εξτρεμιστικές ή τρομοκρατικές πράξεις. 

Επίσης ριζοσπαστική ζύμωση γίνεται και στην "Κατάληψη του camping Βούλας" με χαρακτηριστικό γεγονός την ακραία συμπεριφορά ενός εξ αυτών εναντίον του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ότι “θα του πάρει το κεφάλι”, αλλά και εναντίον δημοτικών συμβούλων. 

Το ότι ο ίδιος μετά από λίγες ημέρες κρατούσε πανό συγκεκριμένου κόμματος είναι ένα άλλο θέμα που θα το αναπτύξουμε σε μελλοντικό μας άρθρο.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Γρ. Κωνσταντέλλος είχε χαρακτηρίσει τότε το camping Βούλας, ως την "Βίλα Αμαλίας" των νοτίων προαστίων.Όλες αυτές οι ομάδες παρότι έχουν διαφορετικά ονόματα και στέκια έχουν κοινές ιδεολογικές αναφορές και αλληλοσυμπληρώνονται με στελέχη αναλόγως την δράση που θα πραγματοποιήσουν. Μάλιστα μία εξ αυτών χαρακτηρίζεται ως ο ιδεολογικός βραχίονας γνωστής αντιεξουσιαστικής ιστοσελίδας. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τα πιο ενεργά μέλη φέρεται να είναι πρόσφατα απολυμένος υπάλληλος του δήμου, και η αίσθηση που κυριαρχεί στην κοινωνία της πόλης είναι ότι η συγκεκριμένη οργάνωση λειτουργεί με την υλικοτεχνική βοήθεια μελών πολιτικής παράταξης του δήμου καθώς πολλοί αναρωτιούνται πώς καλύπτονται τα έξοδα της μονοκατοικίας στην Αργυρούπολη, την οποία έχουν ως έδρα.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πολίτες που θεωρούνται μέλη της Χρυσής Αυγής ή ψηφοφόροι της, πολίτες που δεν τους εκφράζει το ιδεολογικό τους πλαίσιο αλλά και δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης που δεν ακολουθούν τις ιδεολογικές τους κατευθύνσεις στοχοποιούνται και υβρίζονται.

Πριν λίγους μήνες στοχοποίησαν το vimaonline.gr, κατηγoρώντας το για "πολιτική αλητεία" επειδή δημοσίευσε φωτογραφίες από τα επεισόδια στο δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας, προειδοποιώντας μάλιστα, με "δυναμική απάντηση..." με ότι και αν σημαίνει αυτό.

Από την άλλη πλευρά πάλι, αρκετές ήταν και οι επιθέσεις αντεκδίκησης εκ μέρους της Χρυσής Αυγής ιδιαίτερα πριν την προφυλάκιση του Ν. Μιχαλολιάκου, τροφοδοτώντας έτσι την αλυσίδα της σκληρής αντιπαράθεσης και του μίσους.  

Μετά την δολοφονία του Φύσσα και των Φουντούλη, Καπελώνη, έντονη ήταν η φημολογία για χτύπημα στην Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής στα Νότια προάστια.

Αυτός θεωρείται πως ήταν και ο λόγος που τα συγκεκριμένα γραφεία στην συμβολή της παραλιακής Λ. Ποσειδώνος με την Αμφιθέας, με τις μεγάλες ταμπέλες του κόμματος, ξενοικιάστηκαν και μεταφέρθηκαν κάποια τετράγωνα πιο κάτω. 

Πρόσφατη ήταν και η επίθεση στη εφορία Γλυφάδας με χειροβομβίδα που ευτυχώς δεν έσκασε. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι το εκτελεστικό μέρος της ενέργειας αυτής, ανέλαβε μικρή ομάδα νεαρών ατόμων, υπό την έμπειρη καθοδήγηση "παλαιότερων" στελεχών που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και στρατολογούν νέα μέλη από συγκεκριμένες ομάδες αντι-εξουσιαστών στα νότια προάστια.Πρίν από μερικές ημέρες επίσης, εμπρηστική επίθεση δέχτηκαν τα γραφεία και της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας δημοκρατίας στην Άνω Γλυφάδα με συνέπεια να καταστραφούν ολοσχερώς.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

Γεγονός είναι ότι ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών σε συνδυασμό και με το πολωτικό πολιτικό κλίμα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, τέτοια πρωτόγνωρα φαινόμενα για τις τοπικές κοινωνίες στα νότια προάστια, θα ενταθούν.

Ήδη ανώτατοι αξιωματικοι της ΕΛΑΣ μιλούν για ριζοσπαστικοποίηση αυτών των οργανώσεων. To ενδεχόμενο δε, εντυπωσιακότερου χτυπήματος εξετάζεται με πολύ προσοχή, καθώς στα νότια προάστια υπάρχει πληθώρα σημείων όπου μπορεί να συγκεντρωθεί η "προσοχή" τρομοκρατικών οργανώσεων. 

"Τα νότια προάστια αποτελούν εύκολο στόχο για τέτοιου είδους χτυπήματα καθώς προσφέρουν αρκετές εναλλακτικές οδούς διαφυγής” αναφέρει πηγή της ΓΑΔΑ. 

“Η προσοχή μας μέχρι τώρα εστιαζόταν στο κέντρο της Αθήνας. Τώρα θα πρέπει να κατέβουμε και στα νότια”, συνέχισε, προσθέτοντας ότι “μετά και τα τελευταία γεγονότα είμαστε σε διαρκή επιφυλακή". 


Σχόλια Αναγνωστών

27 Προσθήκη σχολίου
fortigatzis 10.01.14
Kλασικος Κωσταντατος, παναχρηστος, προσπαθει να αρπαχτει απ οπου και πως μπορει..Ε αργυρουπολιτη, Βασω και λοιποι? Tωρα εσυ πανιβλακα ΕΦΕΔΡΕ, κανε μας την χαρη και ασε τις απειλες..Ηταν που θα κανατε και πραξικοπημα αλλα σας το..απαγορευσαν....μπαγλαμαδες....Το σοϊ εφεδρος εισαι? Πηγες ΕΔ και το παιζεις οτι γυρισες απο το βιετναμ? Μπας και εισουν αξιωματικος που βγηκε στην συνταξη στα 40 και τρωει απο τον ιδρωτα μας?? Ε? Αϊντε κηφηνες..
Απάντηση
alekos 06.01.14
Τελικά εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να φοβόμαστε γιατί αυτοί οι αναρχοάπλυτοι κυκλοφορούν με τα καλάσνικοφ και σκοτώνουν κόσμο. Έτσι τους έφαγαν και στα βόρεια προάστια.Οπότε να προσέχουμε τι λέμε να καταδικάζουμε την βία από όπου και αν προέρχεται Να κρυφτούμε μέσα στα σπίτια μας και να περιμένουμε να περάσει η δύσκολη περίοδος που έρχεται...Τσίπρας στην εξουσία....Βοήθα παναγιά, όλοι οι κομμουνιστές, οι αναρχικοί, οι δολοφόνοι στην εξουσία...Δεν ξέρω τι να κάνω...Ούτε ο έφεδρος δεν θα μπορεί να βοηθήσει...Θα μπαίνουν στα σπίτια μας και θα βιάζουν τις γυναίκες μας, θα μας εκτελούν δημόσια, θα πλιατσικολογούν τα μαγαζιά...Μόνο ο Σαμαράς, Η τιμημένη Χρυσή Αυγή και η Γερμανική βοήθεια μπορεί να μας σώσει από τον κομμουνιστικό κίνδυνοΘα γίνουμε Βόρεια ΚορέαΚαι μετά θα μπουν και οι Τούρκοι να μας πάρουν την χώρα...Για αυτό λέω βοήθα παναγιά!
Απάντηση
zharko 06.01.14
Αναρωτιούνται στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πως οι παλιοί πολιτικοί στην Ελλάδα στέκονται ακόμα !Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν μηχανισμοί που τους υποστηρίζουν !Ένας τέτοιος μηχανισμός είναι και το vimaonline !Στηρίζει απροκάλυπτα αυτούς που έθεσαν το Δήμο Αργυρούπολης σε κατάσταση χρεωκοπίας .Υπάρχει κακή προπαγάνδα από μέρος της εφημερίδας .
Απάντηση
Νίκος Αρ. 05.01.14
"Πολίτη", δεν ξέρω για ΙΚΑ που λες και για εφορία, εκεί δεν είναι που πηγαίνουν οι παραπληγικοί και οι φοροφυγάδες αντίστοιχα;Τοπική της ΧΑ που λες πάντως είναι ψέματα, η ΧΑ δεν είναι τίποτα κουραδόμαγκες για να τους κάψει ο κάθε αναρχοάπλυτος.
Απάντηση
αυτός που πάντα έβγαζε το ψωμί του με κόπο 05.01.14
Παιδάκια το δημόσιο τέλος. ΄Ήρθε ο καιρός όλοι σας να σπάσετε το κεφάλι σας να κάνετε δουλειές που θα φέρουν λεφτά στη χώρα. Το αραλίκι στις καφετέριες τέλος. Τόσα χρόνια καλό ήταν το σύστημα που σας έθρεφε και δεν μιλάγατε. Το παραμύθι όμως τέλειωσε. Κι αν νομίζετε ότι θάρθει ο Τσίπρας και θα φάτε πάλι με χρυσά κουτάλια, σας γέλασαν. Αντε παραέξω να δείτε πως βγάζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες το ψωμάκι τους. Και μη μου πείτε ότι είναι αυτοί που έκλεβαν τόσα χρόνια το κράτος και γι' αυτό φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Οι υπηρέτες του κράτους, έκλεψαν το κράτος, και σεις για πολλά - πολλά χρόνια υπήρξατε γρανάζι αυτή της μηχανής. Όχι ως κυβέρνηση βέβαια, αλλά μια χαρά τα καταφέρνατε και σε... άλλες θεσούλες. Κράτος πια πάπαλα. Όλα τα υπόλοιπα που λέτε αριστεροί, αριστερίζοντες, φασίσες, δεξιοί, ακροδεξιοί και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, είναι απλώς μπουρμπουλήθρες
Απάντηση
Αντιαριστερος 05.01.14
Είπαμε όσοι δεν επικροτουν τους αναρχοαριστερους θολοκουλτουριαρηδες ειναι φασίστες... για δειτε το καλα το εργο αγορια μου.... Εχουμε πηξει στην αριστερη αμπελοφιλοσοφια... εαν δεν γουσταρετε το πολιτευμα μας και θελετε σοβιετ να πατε στην Β. Κορεα να καταλαβετε τι σημαινει σοσιαλισμος στην πραξη
Απάντηση
σκαρτος 05.01.14
αυτοι που τα γράφουν αυτα θελουν πολυ σοπακι εκτος οτι προκειτε για ξεφτιλισμένους ρουφιάνους του συστήματος ! Τους πειραξε που αυτο οργανώθηκε ο κόσμος και κοιταει πως να βοηθήσει και να βοηθηθεί ! Δεν φτάνει που ολοι οι νεοι ειναι άνεργοι πρέπει να κάθονται αμίλητοι ακούνητοι και αγέλαστοι κατά αυτούς τους δημοσιογράφους της πλάκας ! Ξύπνησε ο δουλευτάρης του Βοριδη και ειπε να στοχοποιησει τα κοινωνικά στέκια μπας και πνίξει περισσότερο οποίον σκέφτεται !
Απάντηση
Σπύρος Δ. 05.01.14
Μα καλά τι είδους δημοσιογράφοι γράφουν τέτοιες αρλούμπες; Μας περνάτε για κοιμισμένους ; Άρθρα τα οποία στοχοποιούν στέκια,κοινωνικούς χώρους οι οποίοι προσφέρουν ότι μπορούν στο κοινωνικό σύνολο ανεξάρτητα από τον κρατικό μηχανισμό και εσείς σχεδόν τους βγάλατε τρομοκράτες... Συμαζευτείτε λίγο διότι σαν διαβάζουν και άνθρωποι εκτός των μεγάλων πόλεων και τα πιστεύουν όλα αυτα...
Απάντηση
POLITIS POY HTAN STHN EFORIA EKEINH TH MERA 05.01.14
GIA TH XEIROBOMBIDA STHN EFORIA, TH FOTIA STO IKA KAI TO KAPSIMO THW TOPIKHS STH GLYFADA AXNA DEN BGAZEIS ΝΙΚΟ ΑΡ.
Απάντηση
Νίκος Αρ. 05.01.14
Και πάλι παρακάτω παρουσιάζετε την ΧΑ λες και είναι τίποτα παιδάκια που τα κάνουν νταντα οι αναρχοάπλυτοι: Πολίτες που θεωρούνται μέλη της Χρυσής Αυγής ή ψηφοφόροι της, πολίτες που δεν τους εκφράζει το ιδεολογικό τους πλαίσιο αλλά και δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης που δεν ακολουθούν τις ιδεολογικές τους κατευθύνσεις στοχοποιούνται και υβρίζονται. - Και ξαναρωτάω, ήρθε σε εσάς κάποιος Χρυσαυγίτης και σας κλαύτηκε ότι τον έβρισαν οι αναρχοαπλυτοι; Αυτές είναι σοβαρές συκοφαντίες από μέρους σας.
Απάντηση
Νίκος Αρ. 05.01.14
Κέντρο αυτών των ομάδων είναι οι δήμοι της Ηλιούπολης και Ελληνικού - Αργυρούπολης όπου έχουν βρει “ιδεολογικό” καταφύγιο. Τι σημαίνει ιδεολογικό καταφύγιο, και τι σχέση έχει με ένα φυσικό χώρο όπως η Ηλιούπολη και το Ελληνικό; Ιδεολογικό καταφύγιο βρίσκει κανείς σε πολιτικούς όχι σε φυσικούς χώρους... Και εγώ ακροδεξιός είμαι κύριε Καλογερά, αλλά εσείς υποτιμάτε την νοημοσύνη των αναγνωστών σας. Καλός ο Γκέμπελς δεν λέω, αλλά να μην θεωρούμε και τον κόσμο τελείως ηλίθιο. Επίσης γράφετε σε άλλο σημείο: Μάλιστα η πρώτη είχε δεχθεί επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών, ως πράξη αντεκδίκησης μετά από συμπλοκή ομάδων στο Ελληνικό. Αυτό πάλι που σας ήρθε να το πείτε, πήρατε έγκριση από την τοπική της ΧΑ; Γιατί ξέρετε η ΧΑ είναι πολιτικό κόμμα δεν μπορείτε να λασπολογείτε εις βάρος του έτσι ελεύθερα, χωρίς στοιχεία. Εγώ απ' όσο γνωρίζω δεν είχε προηγηθεί καμία επίθεση από τους αναρχοάπλυτους και τους αριστερούς του Συνεργείου, σιγά που θα μπορούσαν αυτοί να τα βάλουν με την ΧΑ. Κάτι γυαλάκιδες και φοιτητές είναι, δεν τους βλέπετε και στην φωτογραφία;
Απάντηση
Νίκος 04.01.14
Το άρθρο είναι ηλήθιο και καθαρά ακροδεξιάς αισθητικής. Ακόμα και ένας μετριοπαθής δεξιός το βρίσκει παράλογο. Μπράβο στον αρχισυντάκτη και τον συντάκτη. Στο επόμενο να γράψει για τους εαμοβούλγαρους που βιάζουν γριούλες και για το παιδομάζομα.
Απάντηση
παρδαλό κατσίκι 04.01.14
Για ποια ψέματα και φόβο μιλάτε. Η χειροβομβίδα στην εφορία κουκουνάρι ήταν που έπεσε απο το πεύκο; Τη φωτιά στο ΙΚΑ την έβαλε ένας εργοδότης που δεν είχε ενημερώσει τα ένσημα των εργατών του; και τη φωτιά στην Τ.Ο της Νέας Δημοκρατίας την έβαλαν οι άστεγοι για να ζεσταθούν; Τι λες τώρα!!!!! Σούπερ κατάπτυστο το άρθρο!!!!!
Απάντηση
Μαριναλεντα 04.01.14
Απλα ειναι ενα καταπτυστο αρθρο... σπερνετε ψεματα και φοβο. Αποδεικνυετε Οτι ειστε γεννημενοι ραγιαδες και μπερτοδουλοι!!! Οτιδηποτε ελπιδοφορο τρομαζει!! Εσεις με το θρασος και εμεις με το θαρρος.....
Απάντηση
Πανικός 04.01.14
Eλπίζω εκεί στο ΔΟΛ να έχετε έτοιμη την προκήρυξη για το τρομoκρατικό χτύπημα...ξέρετε εσείς έχετε 'λαμπρούς΄ αρθρογράφους... χα..χα..χα..Ο πανικός μεγάλος..βλέπω,την αντίσταση του κόσμου στους νεοναζί της Χ.Α. και στην γενοκτονία που γίνεται από την χούντα σας..την ονομάσατε τρομακρατία για να τρομοκρατήσετε τους ΄'νυκοκοιραίους' που ακόμα σας πιστεύουν..
Απάντηση
Ελληνικιωτης 04.01.14
Γεγονός είναι οτι με την ανοχη του γιαλαντζι αριστερου δημαρχου αργυρουπολης κορτζιδη εχουν ξεσαλωσει τα καθε λογης συριζο-ανταρσυο-αναρχο παιδακια και πανε να το παιξουν προστατες της πολης. Χωρια που οπου και να πας στην πολη βλεπεις παντου αφισες και συνθηματα. Ποιος σας εδωσε το δικαιωμα ρε να βρωμιζετε την πολη?????
Απάντηση
Έφεδρος των Ειδικών Δυνάμεων 04.01.14
Ρε συντρόφια έχετε την εντύπωση ότι μόνα σας θα κάνετε παιγνίδια... Προς ενημέρωση σας υπάρχει και σύνδεσμος εφέδρων των ειδικών δυνάμεων στα Νότια Προάστια και πολύ θα θέλαμε να κάνουμε καμία ασκησούλα στα κορμάκια σας για να ξεμουδιάσουμε. Μήπως να δώσουμε κανένα τρυφερό ραντεβουδάκι κατά παραλία μεριά που έχει και πυκνή βλάστηση ή στα υπόστεγα για να κανονίσουμε τις λεπτομέρειες της συνάντησης; Αν είναι αγοράκια μου σας φοράμε και ποδίτσες μετά για να μαζέψετε τα μπάζα που θα προκύψουν.
Απάντηση
αποστασιοποιημένος 04.01.14
Α, ρε καημένα παιδάκια. Θα σας πω κάτι. Εγώ έιμαι απ' αυτούς που μαθητής στο γυμνασιο πέταξα πέτρες στη χούντα και έφαγα τα δακρυγόνα στο πολυτεχνείο. Και λοιπόν... Με χρησιμοποίησε μια χαρά το σύστημα όλα αυτά τα χρόνια που ψήφιζα τους σοσιαληστές όπως αποδεικνύεται κάθε μέρα σήμερα. Προσέξτε παιδιά μου και σεις μήπως μετά από σαράντα χρόνια ανακαλύψετε ότι βάζατε νερό στο αυλάκι του συστήματος που άλλαξε απλώς τα ρούχα του και τα βαλε αλλιώς.
Απάντηση
Χριστίνα Σ 04.01.14
Από τη μία θέλω να γελάσω, όταν διαβάζω σχόλια των "επαναστατών" Νοτίων προαστίων και από την άλλη δαιμονίζομαι και μόνο στη σκέψη και την όψη ολων των αποβρασμάτων που αυτοαποκαλούνται αντιστάσεις και συλλογικότητες... Το τι θα περάσει σε εμάς τους κατοικους θα έχετε την ευκαιρία να το δείτε σύντομα! Πάντως ο δημαρχούκος Γκορτζίδης που σας προστατεύει δεν θα μείνει αλώβητος και φυσικα και εσείς ως σκουλίκια θα ξαναγυρίσετε στις τρύπες σας. Απλά δε σας παίρνει γιατι οι ηλίθιοι ξυπνησαν. Μου θελετε και εξεγέρσεις τελεμέδες!
Απάντηση
κάτοικος στα νότια 04.01.14
Το γεγονός ότι ο αρθρογράφος εκφράζει την άποψή του, η οποία ασφαλώς δεν θα είναι αρεστή στους πάντες, δεν σημαίνει ότι δεν περιέχει και αλήθειες, παρ' όλες ίσως και τις υπερβολές, για να μην τρελαθούμε κιόλας Ούτε επίσης σημαίνει ότι οι συλλογικότητες και οι κάθε λογής οργανώσεις κατέχουν τη μοναδική αλήθεια. Αγαπητοί κύριοι όποιοι κι αν είστε σε τι διαφέρεται από τον αρθρογράφο που σε τελική ανάλυση δημοσιεύει τις απόψεις του επώνυμα; Το γεγονός ότι βρίζεται δεν σημαίνει ότι απαραίτητα έχετε και δίκιο. Οι περισσότερροι από μας έχουν νιώσει στο πετσί τους όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός όμως ότι δεν πετάμε μολότωφ δεν σας δίνει το δικαίωμα να μας αποκαλείτε φασίστες και χρυσαυγίτες. Μπορούμε κι εμείς να βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας χωρίς να ανήκουμε σε καμία από τις συλλογικότητές σας και χωρίς να το φωνάζουμε.
Απάντηση
Vaso/αργυρούπολη 04.01.14
@Εξαρχειώτης To ότι είμαι αριστερή δεν σημαίνει ότι πρέπει να καιω και να πλακώνομαι στους δρόμους. Αλήθεια ποιος σου έδωσε την άδεια να "τσακίζεις φασίστες".... Έχεις οργανώσει κανένα κατασταλτικο μηχανισμό βασισμενο στο δημοκρατικό πολίτευμα???? Στο λέω διότι η απέναντι λένε "τσακίστε τα κομμούνια".... οπότε που οδηγεί όλο αυτό???? Να γίνει μήπως κανένας εμφύλιος??? ΥΣ. Αλήθεια ποιος σας εχει δώσει το δικαίωμα να γεμίζετε τους τοιχος του Ελληνικού με συνθήματα???? Γιατί δεν πάτε να γράψετε στους τοίχους των σπιτιών σας... αλλά εκεί θα σας κάνει νταντά η μαμάκα σας... ετσι δεν είναι???? Σε τοίχους της γειτονίας μας έχουν γράψει κατι επαναστάτες του κ@λου "λευτερια στους αγωνιστές του βελβεντου".... Θυμάστε τα παιδάκια που μπουκάρανε στην πόλη με τα καλάσνικωφ... συγνώμη αλλα δεν θα πάρουμε... εαν θέλετε επανάσταση να πάρατε τα βουνα.... αλλά είναι κομματάκι δύσκολο να φύγετε από την μαμάκα σας...
Απάντηση
Βούκινο 04.01.14
όσο κιαν προσπαθείτε δεν φοβόμαστε ,ντροπή σας ,τι άλλο θα υπομείνει ο κόσμος ,δημοσιογράφοι είστε εσείς ή καλοπληρωμένοι υπηρέτες?
Απάντηση
Σήφης 04.01.14
Απλά προβοκατόρικο άρθρο. Ο αρθρογράφος τσουβάλιασε κάθε τι που ιδεολογικά αποστρέφεται (συλλογικότητα, ελεύθερη σκέψη, διαφοροποίηση, αντίσταση), κάτω απ'τις λέξεις "ριζοσπαστισμός" και "τρομοκρατία" - προσπαθώντας προφανώς να εξομοιώσει τις δύο έννοιες.Δεν πειράζει - χρησιμα είναι τέτοια άρθρα, για να πέφτουν και οι τελευταίες μάσκες.
Απάντηση
Εξαρχειώτης 04.01.14
Vaso/Αργυρούπολη δηλαδή αν δεν ήσουνα αριστερή πόσο χειρότερο και πιο στημμένο θα ήταν το σχόλιο σου;; Φωτογραφία από αντιφασιστικές πορείες σε άρθρο για τρομοκρατία.. Χμ, πόσο μικρή η απόσταση που τα χωρίζει αν βολεύει τον αρθρογράφο και το vimaonline. Καλή χρονιά, χρόνια πολλά,τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά
Απάντηση
Vaso/αργυρούπολη 03.01.14
Είχα ακούσει παλαιότερα για το υπόστεγο και ήθελα κάποια στιγμή να το επισκεφτώ να δω εαν μπορώ και εγω να το βοηθήσω στις δράσεις του, μιας και ανήκω στον αριστερό χώρο. Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο μπήκα στην διαδικασία να ξαναψάξω να δω τι παίζει γενικότερα και έπεσα στο μπλογκ τους. Σε μια ανάρτηση είδα το καμμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σύνταγμα προφανώς από τα επεισόδια του 2008. Τότε ήταν που ο αδερφός μου που είχε επιχείρηση στο κέντρο κατασδτράφηεκ διότι ενα ματσο ψευτο επαναστες μαζι με πακιστανούς του έκαψαν το μαγαζι αφού πρώτα το πλιατσικολόγησαν. Επειδή Κώστα Χ. μάλλον είσαι στο υπόστεγο πες μου... επικροτείς καψίματα και καταστροφές. Νας μας λείπει το βύσσινο να έχουμε τα ίδια και στην Αργυρούπολη. Επίσης είδα και ένα πανό που καλεί σε εξέγερση... δηλαδή???? Για εξ'ηγησέ το μας λιγάκι αυτό Κώστα???
Απάντηση
Τακης 03.01.14
@Αργυροπολίτης Έχουνε παράταξη για να κατέβουν.... Ποιος νομίζει τους χρηματοδοτεί στην Αργυρούπολη .... Δεν ειναι τυχαίο που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ γραφεία στην Αργυρούπολη....
Απάντηση
Αργυροπολίτης 03.01.14
@Κωστας Χ. Συλλογικότητες οι αντιστάσεις... που εχουν γεμίσει την πόλη "Λευτεριά στους Αγωνιστές του Βελβεντού"???? Ξερετε τα παιδακια με τα καλασνικωφ που πηγαν για απαλλοτρίωση στην τράπεζα...για χαλαρώστε λιγάκι.... δεν μπορείται να λειτουργείται εις βάρος όλης της πόλης... αν γουστάρετε πολιτικές παρεμβάσεις να βάλετε υποψηφιότητα στις επόμενες δημοτικές εκλογές και όχι να επιβάλλεται φασιστικα τις απόψεις σας στην πόλη... αλλα είναι κομματάκι δύσκολο να κατεβείται στις εκλογές διότι είστε τρεις και ο κούκος
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.