Φόβοι για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στα νότια προάστια εκφράζουν πηγές της ΓΑΔΑ μετά και τα τελευταία γεγονότα στην Γλυφάδα (εμπρησμός των γραφείων της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. στη Γλυφάδα, η χειροβομβίδα στην Εφορία και η εμπρηστική επίθεση στο ΙΚΑ).
Στα άλλοτε ήσυχα νότια προάστια έχουν αρχίσει και βρίσκουν καταφύγιο παρακλάδια ομάδων-οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας.
Σε προηγούμενα άρθρα είχαμε τονίσει την ριζοσπαστικοποίηση της πολιτικής στα δημοτικά δρώμενα και σημειώναμε ότι μέχρι τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα γίνουν αρκετές ενέργειες που θα ξεπεράσουν τα όρια του νόμου, με αφορμή την οικονομική κατάσταση της χώρας και την κρίση στην ελληνική κοινωνία.
Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την αγανάκτηση του κόσμου στο υπάρχον πολιτικό προσωπικό έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα στην κοινωνία.
Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία αρκετών συλλογικοτήτων πολιτών, είτε για να βοηθήσουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες είτε για να διαμαρτυρηθούν για την υπάρχουσα κατάσταση.
Το τελευταίο όμως διάστημα αρκετές ομάδες που προσδιορίζονται στον ακραίο αριστερό και αναρχικό χώρο έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην νοτιοανατολική Αττική και προσπαθούν με στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες να αλιεύσουν νέα μέλη προκειμένου να ριζοσπαστικοποιήσουν τις δράσεις τους.
Κέντρο αυτών των ομάδων είναι οι δήμοι της Ηλιούπολης και Ελληνικού - Αργυρούπολης όπου έχουν βρει “ιδεολογικό” καταφύγιο.
Αυτές οι οργανώσεις σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, θεωρούνται συγκοινωνούντα δοχεία και αρκετές φορές έχουν διοργανώσει δράσεις από κοινού.
Μάλιστα η πρώτη είχε δεχθεί επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών, ως πράξη αντεκδίκησης μετά από συμπλοκή ομάδων στο Ελληνικό.
Ήδη για τον δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού αρκετοί μιλάνε για τα "Εξάρχεια των Νοτίων Προαστίων". Οι δημότες του δήμου βλέπουν παντού συνθήματα για "επανάσταση και εξέγερση του λαού", επαναστατικά πανό, καθώς και πολλά συνθήματα συμπαράστασης σε φυλακισμένους για εξτρεμιστικές ή τρομοκρατικές πράξεις.
Επίσης ριζοσπαστική ζύμωση γίνεται και στην "Κατάληψη του camping Βούλας" με χαρακτηριστικό γεγονός την ακραία συμπεριφορά ενός εξ αυτών εναντίον του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ότι “θα του πάρει το κεφάλι”, αλλά και εναντίον δημοτικών συμβούλων.
Το ότι ο ίδιος μετά από λίγες ημέρες κρατούσε πανό συγκεκριμένου κόμματος είναι ένα άλλο θέμα που θα το αναπτύξουμε σε μελλοντικό μας άρθρο.
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Γρ. Κωνσταντέλλος είχε χαρακτηρίσει τότε το camping Βούλας, ως την "Βίλα Αμαλίας" των νοτίων προαστίων.
Όλες αυτές οι ομάδες παρότι έχουν διαφορετικά ονόματα και στέκια έχουν κοινές ιδεολογικές αναφορές και αλληλοσυμπληρώνονται με στελέχη αναλόγως την δράση που θα πραγματοποιήσουν. Μάλιστα μία εξ αυτών χαρακτηρίζεται ως ο ιδεολογικός βραχίονας γνωστής αντιεξουσιαστικής ιστοσελίδας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι από τα πιο ενεργά μέλη φέρεται να είναι πρόσφατα απολυμένος υπάλληλος του δήμου, και η αίσθηση που κυριαρχεί στην κοινωνία της πόλης είναι ότι η συγκεκριμένη οργάνωση λειτουργεί με την υλικοτεχνική βοήθεια μελών πολιτικής παράταξης του δήμου καθώς πολλοί αναρωτιούνται πώς καλύπτονται τα έξοδα της μονοκατοικίας στην Αργυρούπολη, την οποία έχουν ως έδρα.
ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πολίτες που θεωρούνται μέλη της Χρυσής Αυγής ή ψηφοφόροι της, πολίτες που δεν τους εκφράζει το ιδεολογικό τους πλαίσιο αλλά και δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης που δεν ακολουθούν τις ιδεολογικές τους κατευθύνσεις στοχοποιούνται και υβρίζονται.
Πριν λίγους μήνες στοχοποίησαν το vimaonline.gr, κατηγoρώντας το για "πολιτική αλητεία" επειδή δημοσίευσε φωτογραφίες από τα επεισόδια στο δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας, προειδοποιώντας μάλιστα, με "δυναμική απάντηση..." με ότι και αν σημαίνει αυτό.
Από την άλλη πλευρά πάλι, αρκετές ήταν και οι επιθέσεις αντεκδίκησης εκ μέρους της Χρυσής Αυγής ιδιαίτερα πριν την προφυλάκιση του Ν. Μιχαλολιάκου, τροφοδοτώντας έτσι την αλυσίδα της σκληρής αντιπαράθεσης και του μίσους.
Μετά την δολοφονία του Φύσσα και των Φουντούλη, Καπελώνη, έντονη ήταν η φημολογία για χτύπημα στην Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής στα Νότια προάστια.
Αυτός θεωρείται πως ήταν και ο λόγος που τα συγκεκριμένα γραφεία στην συμβολή της παραλιακής Λ. Ποσειδώνος με την Αμφιθέας, με τις μεγάλες ταμπέλες του κόμματος, ξενοικιάστηκαν και μεταφέρθηκαν κάποια τετράγωνα πιο κάτω.
Πρόσφατη ήταν και η επίθεση στη εφορία Γλυφάδας με χειροβομβίδα που ευτυχώς δεν έσκασε. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι το εκτελεστικό μέρος της ενέργειας αυτής, ανέλαβε μικρή ομάδα νεαρών ατόμων, υπό την έμπειρη καθοδήγηση "παλαιότερων" στελεχών που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και στρατολογούν νέα μέλη από συγκεκριμένες ομάδες αντι-εξουσιαστών στα νότια προάστια.
Πρίν από μερικές ημέρες επίσης, εμπρηστική επίθεση δέχτηκαν τα γραφεία και της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας δημοκρατίας στην Άνω Γλυφάδα με συνέπεια να καταστραφούν ολοσχερώς.
ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ
Γεγονός είναι ότι ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών σε συνδυασμό και με το πολωτικό πολιτικό κλίμα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, τέτοια πρωτόγνωρα φαινόμενα για τις τοπικές κοινωνίες στα νότια προάστια, θα ενταθούν.
Ήδη ανώτατοι αξιωματικοι της ΕΛΑΣ μιλούν για ριζοσπαστικοποίηση αυτών των οργανώσεων. To ενδεχόμενο δε, εντυπωσιακότερου χτυπήματος εξετάζεται με πολύ προσοχή, καθώς στα νότια προάστια υπάρχει πληθώρα σημείων όπου μπορεί να συγκεντρωθεί η "προσοχή" τρομοκρατικών οργανώσεων.
"Τα νότια προάστια αποτελούν εύκολο στόχο για τέτοιου είδους χτυπήματα καθώς προσφέρουν αρκετές εναλλακτικές οδούς διαφυγής” αναφέρει πηγή της ΓΑΔΑ.
“Η προσοχή μας μέχρι τώρα εστιαζόταν στο κέντρο της Αθήνας. Τώρα θα πρέπει να κατέβουμε και στα νότια”, συνέχισε, προσθέτοντας ότι “μετά και τα τελευταία γεγονότα είμαστε σε διαρκή επιφυλακή".
Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στα Νότια Προάστια
27
30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013, 19:52

Σχόλια Αναγνωστών
27 Προσθήκη σχολίουΣας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.