ΒΟΥΛΑ

Ευθύνες στη διοίκηση Μάντεση για την κακή έκβαση της υπόθεσης της ΜΕΕΚΒ

0 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013, 14:52

Μία μέρα πριν το κρίσιμο δικαστήριο της ΜΕΕΚΒ (Μετοχική Εταιρεία Κτήματος Βούλας), εναντίον του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης για τη διεκδίκηση 12 εκατ. ευρώ ως διαφυγόντα κέρδη από τη μίσθωση του cafe NOTOS στην παραλία της Βούλας, στις 20 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς κάλεσε του δημότες προκειμένου να τους ενημερώσει για την πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση.  Μια υπόθεση που όπως είπε χαρακτηριστικά, "αν τη χάσει ο Δήμος, θα πρέπει να βάλει λουκέτο".

Κάνοντας αναδρομή στο ιστορικό, στις διεκδικήσεις της ΜΕΕΚΒ και στις χαμένες για το δήμο δίκες, μίλησε για καταστροφική αντιμετώπιση της υπόθεσης από το Δήμαρχο Γ. Μάντεση, ο οποίος όπως είπε, έφυγε χωρίς καν να τους ενημερώσει, και για τη λανθασμένη αντιμετώπισή της από την πλευρά της νομικής υπηρεσίας του Δήμου.

Ενημέρωσε το ακροατήριο πως, ενήμερο είναι πλέον και το Δημόσιο, το οποίο ο δήμος κάλεσε να παρέμβει, απέναντι στις διεκδικήσεις της εταιρείας, πράγμα που η προηγούμενη διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε πράξει. 

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη της ενημέρωσης παρέλαβε ο δικηγόρος κ. Τσαντήλης, νομικός του Γραφείου που έχει αναλάβει τη νομική κάλυψη του Δήμου, ο οποίος διευκρίνησε ότι παρέλαβαν μια ήδη διαμορφωμένη κατάσταση την οποία κλήθηκαν να αναδιατάξουν. 

"Κάνουμε", είπε, "όλες εκείνες τις ενέργειες που είναι απαραίτητες για να μειώσουμε τη ζημιά που φαίνεται πως πάει να γίνει". "Υπάρχουν", συνέχισε, "επιχειρήματα σοβαρά τα οποία έχουμε προβάλει. Από την πλευρά του Δήμου σήμερα, έχει γίνει ότι ήταν απαραίτητο για να έχει τη βέλτιστη κατά το δυνατόν θέση".

Στη συνέχεια παρεμβάσεις έκαναν ο Άγγελος Αποστολάτος πρ. Δήμαρχος Βούλας, επί των ημερών του οποίου το δημόσιο υπέγραψε σύμβαση παραχώρησης της συγκεκριμένης έκτασης, και πρ. αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι παρέθεσαν τις δικές τους προσωπικές απόψεις για την υπόθεση.

Χαρακτηριστικό είναι πως όλοι δήλωσαν πως το δημοτικό συμβούλιο ουδέποτε είχε ενημερωθεί από τον Γ. Μάντεση.

 

Συγκεκριμένα ο πρ. δήμαρχος Άγγελος Αποστολάτος  είπε ότι η σύμβαση παραχώρησης έγινε  το 1993 αφού είχε κάνει όλη τη μελέτη διαμόρφωσης της παραλίας. Αυτή η μελέτη είπε είναι κατατεθειμένη, από τότε, στο Δήμο και είναι αδιανόητο να μη τη γνώριζε ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου, επί δημαρχίας Μάντεση!

Αναφέρθηκε ειδικότερα στο γεγονός ότι επί των ημερών του κανένας δεν είχε εγείρει δικαιώματα ιδιοκτησίας και πως "ο νομικός σύμβουλος του Δήμου φέρει, κατ' αυτόν, τεράστια ευθύνη για την κακή έκβαση αυτής της υπόθεσης".

Ο Άγγελος Αποστολάτος εκτίμησε πως θα πρέπει να παρέμβει και ο Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης γιατί, ο Δήμος Βούλας (τότε) στο πρώτο δικαστήριο δικάστηκε "ερήμην", αφού ο Νομικός Σύμβουλος δεν φρόντισε να ενημερωθεί για την ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης, η οποία είχε αναβληθεί λόγω αποχής των δικηγόρων. Κατά την άποψή μου είπε  "έχει μεγάλο λάκκο η φάβα".

Την απορία του εξέφρασε ο Πέτρος Θανόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης παλαιότερα, πως τελεσιδίκισαν έξι δικαστήρια από το 2004 έως το 2010, τη στιγμή που σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις οι υποθέσεις χρειάζονται έως και δέκα χρόνια. 

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι ομιλίες των Κώστα Βενετσάνου και Δημήτρη Κιούκη.

Λάθος ο χειρισμός από τη Διοίκηση Μάντεση

Το συμπέρασμα που αποκόμισαν όλοι όσοι παρακολούθησαν αυτή την ενημέρωση το βράδυ της 20ης Νοεμβρίου, ήταν ότι οι ευθύνες που φέρει η προηγούμενη διοίκηση είναι τεράστιες, αφού ο χειρισμός της υπόθεσης αυτής όπως αναφέρθηκε πολλές φορές, ήταν πέρα για πέρα λανθασμένος.

Εκείνο που θα πρέπει να σημειώσουμε τελειώνοντας είναι ότι, αν και υπήρχε παράλληλη εκδήλωση από τον ΟΑΠΠΑ στην αίθουσα ΙΩΝΙΑ, ο κόσμος που ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί ήταν αρκετός.  Κατά τη γνώμη μας όμως θα έπρεπε να είναι πολύ περισσότερος, αφού αφορά το μέλλον του Δήμου τους. 


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.