ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΜΑΙΟΥ 2024, 05:37

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Τέλος στα πλαστά προσόντα δημοσίων υπαλλήλων"

0 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013, 16:48

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε σήμερα από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έλεγχο προς εξακρίβωση της εγκυρότητας των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας των δημοσίων υπαλλήλων.

Πρόκειται για τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, που αποτέλεσαν απαραίτητη προϋπόθεση για τον διορισμό 9.873 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ το 2003.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: “Μπαίνει τέλος στο καθεστώς των πλαστών δικαιολογητικών, που για πάρα πολλά χρόνια δηλητηρίαζε τη δημόσια ζωή της πατρίδας μας”.

Πρόσθεσε επίσης: “Οι επιτήδειοι, που παραπλανούσαν την κοινωνία και τους συνυποψήφιους τους, γνωρίζουν ότι πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης των άνομων πράξεών τους. Θα σταματήσουμε μόνον όταν θα έχουμε εντοπίσει και τον τελευταίο επίορκο υπάλληλο”.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπενθυμίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος των δικαιολογητικών και στη Δημοτική Αστυνομία. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος του 57% των δικαιολογητικών (απολυτήρια Λυκείου, πτυχία Πανεπιστημίου, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, διπλώματα οδήγησης και πιστοποιητικά γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών) και έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη πλαστών δικαιολογητικών σε 42 δημοτικούς αστυνομικούς. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.