ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΜΑΙΟΥ 2024, 01:26

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Η αλήθεια για την επέκταση του Μετρό

Δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης "Νέα Δημοτική Κίνηση" 0 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011, 14:18

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος με καμάρι επί αρκετή ώρα διατυμπάνιζε το “κατόρθωμά” του, ότι σχεδόν έπεισε το υπουργείο Μεταφορών και την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, προκειμένου να φτάσει το Μετρό μέχρι την Ηλιούπολη, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Είχε προηγηθεί σχετικό δελτίο τύπου από το Γραφείο Γύπου του Δήμου στις 20 Ιανουαρίου, όπου γινόταν λόγος για “συνεχείς επαφές που είχε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος με τον Πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Χρήστο Τσίτουρα και στελέχη της Εταιρείας, μαζί με τον τεχνικό σύμβουλο του Δήμου και μέλος του Δ.Σ. της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Κίμωνα Παπαγεωργίου” για τον ίδιο σκοπό.

Η μόνη λεπτομέρεια που ξέχασε να μας πει ο κ. Βαλασόπουλος είναι ότι η απόφαση του Υπουργείου για την επέκταση του Μετρό προς την Ηλιούπολη είναι ειλημμένη από πολύ παλαιότερα, όπως αποδεικνύεται και από το δελτίο τύπου του Υπουργείου, με ημερομηνία 4 Νοεμβρίου 2010. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

“Θέματα που αφορούν στο Μετρό, την επέκταση των υφιστάμενων γραμμών αλλά και τη χάραξη και κατασκευή νέων στο μετρό της Αθήνας, ήταν αυτά που συζητήσαμε σήμερα με την ηγεσία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Η Γραμμή 4, από το Άλσος Βεϊου μέχρι τον Ευαγγελισμό, με την επέκταση που προβλέπουμε προς Βύρωνα και Υμηττό έχει ήδη προμελετηθεί από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ... Το έργο αυτό της Γραμμής 4, είναι ένα έργο στο οποίο με την αναμόρφωση του σχεδιασμού που κάνει το Μετρό, προβλέπονται τρεις επεκτάσεις.

Οι επεκτάσεις αυτές θεωρούνται αναγκαίες. Η μία είναι αυτή προς Βύρωνα, Υμηττό, όρια Ηλιούπολης, η άλλη είναι αυτή η οποία φέρνει το Μετρό μέχρι τον Περισσό από το Άλσος Βεϊκου και η άλλη επέκταση από το Μαρούσι μέχρι τη Λυκόβρυση, την Εθνική οδό. Το συνολικό μήκος της γραμμής αυτής είναι 33 χιλιόμετρα και το συνολικό κόστος εκτιμάται ότι είναι 3,3 δισ. ευρώ.”.

Τι έχει να απαντήσει η Δημοτική Αρχή για το παραπάνω: Πώς η απόφαση του Υπουργείου που ανακοινώθηκε πριν ακόμα από τις δημοτικές εκλογές, μετατράπηκε σε “επίτευγμα” του Δημάρχου, ύστερα από ¨συνεχείς επαφές” με τους αρμοδίους; Πρόκειται ξεκάθαρα για μια προσπάθεια του κ. Βαλασόπουλου να καρπωθεί προς όφελός του μια ειλημμένη απόφαση, παραπλανώντας το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και τους πολίτες. Κακό ξεκίνημα κύριε Δήμαρχε!

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.