ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 04:34

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Το Μετρό φτάνει στην Αγία Μαρίνα

0 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011, 12:56

Μετά από συνεχείς επαφές που είχε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος με τον Πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Χρήστο Τσίτουρα και στελέχη της Εταιρίας, μαζί με τον τεχνικό σύμβουλο του Δήμου και μέλος του Δ.Σ. της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Κίμωνα Παπαγεωργίου, η Δημοτική Αρχή είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους πολίτες της Ηλιούπολης, και ιδιαίτερα τους κατοίκους της Αγίας Μαρίνας, ότι ο κλάδος της νέας γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ προς Βύρωνα – Υμηττό θα έχει ως καταληκτικό σταθμό ένα νέο σταθμό ΜΕΤΡΟ στην Πλατεία Ανεξαρτησίας της Αγίας Μαρίνας. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι τοπογραφικές και γεωτεχνικές μελέτες του έργου.

Η επιλογή αυτή για την τελική χάραξη του εν λόγω κλάδου της νέας γραμμής 4, την οποία σθεναρά στηρίζει η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα και με τα επιστημονικά στοιχεία και τα συγκοινωνιακά μοντέλα της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, είναι η βέλτιστη από τεχνική και λειτουργική άποψη, τόσο στην παρούσα φάση, όσο και για την περίπτωση πιθανής μελλοντικής επέκτασης του κλάδου για να ενωθεί με τη γραμμή του ΜΕΤΡΟ προς Ελληνικό.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί εξαιρετικό γεγονός και μεγάλη επιτυχία για την Ηλιούπολη, διότι αναβαθμίζεται μία από τις πιο υποβαθμισμένες και πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης μας. Επίσης η Ηλιούπολη αποκτά άλλον έναν σταθμό ΜΕΤΡΟ, που ανήκει μάλιστα σε διαφορετική γραμμή του ΜΕΤΡΟ, κάτι που θα συμβάλει αποφασιστικά στη βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης, στην καλύτερη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των Ηλιουπολιτών, και στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων της Ηλιούπολης, και ιδιαίτερα της Αγίας Μαρίνας.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.