ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 03:41

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Οργιάζουν οι φήμες για τις συγχωνεύσεις σχολείων

0 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011, 12:50

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 

Τις τελευταίες μέρες ο Δήμος παρακολουθεί με ενδιαφέρον, αγωνία και ερωτηματικά τις ανακοινώσεις φορέων της πόλης μας, με θέμα συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολικών μονάδων και συμπτύξεις τμημάτων.

Οι ανακοινώσεις αυτές προσδίδουν μία διάσταση υποβάθμισης της ποιότητας του δημόσιου σχολείου και αποδίδουν στις πληροφορίες αυτές μυστικοφανείς διαδικασίες!

Στην προσπάθειά μας να πληροφορηθούμε την ακριβή διάσταση του ζητήματος, πήραμε την απάντηση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής ότι πρόκειται για διαδικασία η οποία βρίσκεται στο στάδιο της προεργασίας, αφού δεν έχει βγει η σχετική εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας.

Από τη δική μας πλευρά θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια και θα είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα, ώστε η επίσημη έναρξη της διαδικασίας αυτής - στην οποία ο Δήμος έχει λόγο μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας - να περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία και την πληροφόρηση, τα οποία θα οδηγούν στην υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, και θα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη μόρφωση των παιδιών μας.

Για το σκοπό αυτό απευθυνθήκαμε ήδη εγγράφως στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, και ζητάμε όχι μόνο τη σχετική εγκύκλιο, αλλά και κάθε πρόταση που αναφέρεται στο Δήμο μας, μαζί με τα απαραίτητα στοιχεία που χαρτογραφούν με ακρίβεια το σχολικό και μαθητικό δυναμικό της πόλης μας.

Εκτιμούμε ότι η όλη κατάσταση απαιτεί σύνεση και επαγρύπνηση. Σύνεση, γιατί δεν έχει κανείς το δικαίωμα να διαταράσσει τον οικογενειακό προγραμματισμό των συμπολιτών μας, στηριζόμενος σε φήμες και αδιαφανή πληροφόρηση. Επαγρύπνηση, γιατί το δημόσιο σχολείο πρέπει να έχει μέλλον.

Καλούμε τον οποιοδήποτε φορέα της πόλης μας διαθέτει στοιχεία και σαφή πληροφόρηση για το ζήτημα, να μας τα προσκομίσει. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.