ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 05:45

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Πολλά τα προβλήματα της Δημοτικής Επιχείρησης Ηλιούπολης

0 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011, 12:22

Μεγάλο οικονομικό άνοιγμα αντιμετωπίζει σήμερα η Δημοτική Επιχείρηση της Ηλιούπολης "Ευώνυμος Α.Ε.".
Αυτό διαπίστωσε η νέα δημοτική αρχή από τα πρώτα οικονομικά στοιχεία που ήρθαν στο φως.

Οι συμβάσεις των εργαζομένων που έληξαν στις 25 Δεκεμβρίου 2010, το πρόστιμο που της επιβλήθηκε από τον ΕΦΕΤ και η αδυναμία της να λειτουργήσει λόγω παραίτησης πολλών μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου, είναι μερικά από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η "Ευώνυμος Α.Ε.", επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά ότι, οι περισσότερες Δημοτικές Επιχειρήσεις των Δήμων είναι προβληματικές.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Ιανουαρίου 2011, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Γ. Νικηφοράκος, πρότεινε να γίνει έλεγχος από ορκωτούς λογιστές και να καταβληθεί  προσπάθεια για τη σωτηρία της επιχείρισης και εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ιδιαίτερα όσων είχαν πάνω από δύο επαναλαμβανόμενες συμβάσεις, ενώ  παράλληλα να γίνει σύγκλιση έκτατης Γ.Σ. των μετόχων, που απαρτίζεται από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο την αποτίμηση της κατάστασης και τη λήψη αποφάσεων για το μέλλον της.

Από την πλευρά του ο νέος Δήμαρχος κ. Βαλασσόπουλος πρότεινε να διερευνηθούν οι αιτίες που οδήγησαν τη Δημοτική Επιχείρηση σ' αυτή την κατάσταση και να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα, εκτός της "Λαϊκής Συσπείρωσης (λευκό) και με επιφύλαξη της ψήφου του κ. Πατσαβού, την εισήγηση του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης για σύγκληση στις 21 Φεβρουαρίου έκτακτης Γενικής Συνέλευσης  με θέματα τον ορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου, την έγκριση του ισολογισμού, την εκτίμηση της οικονομικής θέσης της επιχείρησης, την πιθανή απόφαση για διαχειριστικό έλεγχο, αν κριθεί ότι χρειάζεται, και τη λήψη απόφασης για το μέλλον της.

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.