ΓΔ: 633,30 0,65% EUR/USD: 1,1433

ΑΡΘΡΑ

"Ανακύκλωση" μια λέξη της μόδας!

1 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, 19:01

"Ανακύκλωση", είναι η λέξη της "μόδας" εδώ και λίγα χρόνια.

΄Εγινε - και γίνεται ακόμα - ευρεία ενημέρωση του κοινού με έντυπα, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκμπομπές για τη σημασία της ανακύκλωσης ορισμένων απορριμμάτων.


Άραγε το τρίκυκλο αυτό διαθέτει άδεια κυκλοφορίας;  

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έσπευσε να ενημερώσει και εξακολουθεί να ενημερώνει τους κατοίκους για τη σκοπιμότητα της ανακύκλωσης.

Τοποθετήθηκαν οι σχετικοί ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ σε κάθε γειτονιά, πλησίον των σούπερ μάρκετ, σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο.

Ειδικά απορριμματοφόρα - που θα στοίχισαν ένα "κάρο" χρήματα - περνούν καθημερινά, πρωί - πρωί, τουλάχιστον στη γειτονιά μου και συλλέγουν τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα.

Όσα αναφέρω μέχρις εδώ, είναι η κανονική ή και  νόμιμη σειρά της Ανακύκλωσης.

Δηλαδή, ο κάθε πολίτης ή ο κάθε επαγγελματίας απορρίπτει καθημερινά στους ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ότι υλικό μπορεί να ανακυκλωθεί. ΄Ετσι γεμίζουν οι ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ και τα ειδικά απορριμματοφόρα τα συλλέγουν καθημερινά για να τα οδηγήσουν στους χώρους όπου γίνεται η επιλογή, όμως η πραγματικότητα απέχει πολύ από την κανονικότητα ή νομιμότητα.

Υπάρχει ένα "κύκλωμα" από Ρομά(;), που εφοριασμένοι με αυτοσχέδια τρίκυκλα "λυμαίνονται" τα υλικά της ανακύκλωσης από τους ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ. Περνούν σε τακτά χρονικά διαστήματα και αφαιρούν ότι τους ενδιαφέρει.

Καραδοκούν, και γνωρίζουν πότε - κυρίως τα σούπερ μάρκετ - γεμίζουν με συσκευασίες τους κάδους και φροντίζουν αυτοί να "ανακυκλώσουν" τα σχετικά υλικά.

΄Εχω τουλάχιστον  δύο ερωτήματα προς τους ΟΤΑ:  

1. Τι έσοδα έχουν οι ΟΤΑ από την ανακύκλωση; Γιατί δεν περιφρουρούνται - με κάποιον τρόπο - οι ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ από τη λεηλασία τους;  

2. Αυτά τα αυτοσχέδια τρίκυκλα έχουν άδεια κυκλοφορίας;  Μερικά διαθέτουν και "bedroom" για την οικογένεια! (Νομίζω ότι από χρόνια έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία τους ως "επικίνδυνα" για τους λοιπούς οδηγούς και πεζούς.  

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
George 07.04.19
Ψάχνοντας σχετικά βρήκα αυτό το άρθρο, πεταμένο σε μια γωνιά, χωρίς σχόλια, χωρίς καμιά ανταπόκριση, χωρίς καμιά συνέχεια. Κι όμως το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και τα ερωτήματα του συντάκτη σημαντικά. Τελικά ότι δεν εντάσσεται στα κομματικά ρεπερτόρια, ή την ημερήσια πλύση εγκεφάλου των πρωϊνάδικων, κατινάδικων και λοιπών ανοησιών της τιβι και του λαϊφστάϊλ δεν ενδιαφέρει κανέναν. Πραγματικά θα ήθελα να ξέρω ποιος το έγραψε για να τον συγχαρώ και να δω πως εξελίχτηκε η καριέρα του!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.