ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Ενωτικό μήνυμα από το Γιάννη Τσαρπαλή

0 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011, 11:38
"Ενότητα και όχι διάσπαση χρειάζεται ο Δήμος", επισημαίνει ο τ. Δήμαρχος και καλεί τις τρεις παρατάξεις στην ανάδειξη κοινού υποψηφίου.

Αγαπητές μου συμπολίτισσες,
Αγαπητοί μου συμπολίτες,


Βιώνοντας μια δύσκολη συγκυρία στη χώρα μας με αβέβαιη έκβαση και την ανασφάλεια των πολιτών να έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Το μήνυμα που μας έστειλαν οι πολίτες στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 είναι σαφές και ξεκάθαρο και συμπυκνώνεται στην φράση « κάντε ΤΩΡΑ έργο και βοηθήστε τις πόλεις να αναγεννηθούν και να ξαναβρούν τη χαμένη τους ταυτότητα». Δεν υπάρχουν άλλες ευκαιρίες για χάσιμο και ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί για να επιτευχθεί αποτέλεσμα είναι μακρύς, δύσκολος και δύσβατος.

Στην πρόσφατη αναμέτρηση για το νέο καλλικρατικό μας δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης έδωσαν τη μάχη 6 δημοτικές παρατάξεις, αριθμός που καταδεικνύει αφενός τα νέα ήθη ενός βαθιά δημοκρατικού πλουραλισμού, αφετέρου δε τις αυξημένες ανάγκες εκπροσώπησης των δημοτών μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από έναν και μόνο συγγενή ιδεολογικό χώρο εκπροσωπήθηκαν τρεις δημοτικοί συνδυασμοί που έδωσαν τον «αγώνα τον καλό» με σεβασμό πάνω από όλα στο νέο δήμο και στους δημότες μας.

Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη για όλους μας, η πρόκληση είναι μεγάλη και το στοίχημα που θα πρέπει να κερδηθεί εξαρτάται από την προσπάθεια και τη συμμετοχή του καθενός ξεχωριστά και όλων συνολικά. Μεσούσης της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας, οι πολίτες μάς χρειάζονται δίπλα τους σε κάθε τους βήμα, είμαστε η βαθμίδα της πυραμίδας εκείνης που μπορούμε να είμαστε κοντά τους και να φανούμε αντάξιοι της προτίμησης και των προσδοκιών τους.

Όμως, το όραμα για την αναγέννηση του νέου Δήμου μας απαιτεί ενότητα και όχι διάσπαση. Προϋποθέτει σύμπλευση, συστράτευση και συμπόρευση όλων των κοινωνικοπολιτικών δυνάμεων που απαρτίζουν τις δημοτικές παρατάξεις και τις ομάδες πολιτών που επιθυμούν να συνδράμουν. Ιδιαίτερα όταν ξεκινούν από κοινή ιδεολογική αφετηρία και στοχεύουν στις ίδιες αξίες και στην υλοποίηση κοινών οραμάτων είναι χρέος να μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη και να στοιχηθούμε πίσω από τον κοινό στόχο.

Έχοντας την ενότητα ως κριτήριο και το καλό του Δήμου μας ως κίνητρο θα ήθελα να προτείνω σήμερα ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση Ελληνικού - Αργυρούπολης» να συμφωνήσουμε οι τρεις συγγενείς παρατάξεις του νέου Δήμου μας («Αναγέννηση », «Σύγχρονη Πόλη», «Αγώνας για το Μέλλον») να συνεργαστούμε. Να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες και να αγωνιστούμε από κοινού για την ανάδειξη και την ανάπτυξη του Δήμου μας. Να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις δημοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για τη συνένωση των τριών δημοτικών παρατάξεων σε μία, εκλέγοντας έναν κοινό υποψήφιο που θα μας εκπροσωπήσει στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Η συνεργασία αυτή κρίνεται απαραίτητη, καθώς οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά με καινούργια προβλήματα που απαιτούν νέες θεωρητικές προσεγγίσεις, νέες πρακτικές εφαρμογές, αλλά και σύμπνοια, συνεργασία και ενότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
Η δημοτική μας παράταξη ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ είναι έτοιμη να υπηρετήσει αυτόν το στόχο από όποιο μετερίζι χρειαστεί και υπόσχεται να συνεργαστεί με όλες τις δημοτικές παρατάξεις προς όφελος των πολιτών του νέου Δήμου μας.


Με εκτίμηση,

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΠΑΛΗΣ
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.