ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 28 ΜΑΙΟΥ 2024, 13:31

ΑΡΘΡΑ

Άννα Καραμανλή

Βουλευτής Β' Αθηνών ΝΔ, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, Δημοσιογράφοςπερισσότερα

Βουλευτής Β' Αθηνών ΝΔ, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, Δημοσιογράφοςλιγότερα

H απίστευτη ελαφρότητα του... ΣΥΡΙΖΑ

0 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015, 12:52

Είναι λυπηρό, δυστυχώς, στις μέρες μας, να διεκδικούν στον τόπο μας την εξουσία πρόσωπα που δεν προτάσσουν το καλό της οικονομίας και της χώρας, αλλά το προσωπικό τους συμφέρον. Η εξουσία μόνο για την εξουσία. Η εξουσία αυτοσκοπός!

Αυτό πιστοποιούν καθημερινά οι «άναρθρες κραυγές» των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν επιφορτιστεί με τη σύνταξη και παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του «μοντέλου» που επιθυμούν να ακολουθήσει η χώρα.

Ουδείς φυσικά μέχρι τώρα μπορεί να πει ότι έχει αποκωδικοποιήσει τί ακριβώς κρύβεται στο μυαλό των διεκδικητών της εξουσίας.

Θέλουν το ευρώ ή όχι, θέλουν την ευρωζώνη ή όχι, επιθυμούν επιστροφή στη δραχμή ή όχι, θα προβούν σε μονομερείς ενέργειες ή όχι, θα πληρώσουν τους τόκους των ομολόγων ή όχι;

Λογικό λοιπόν είναι η πολυγλωσσία, οι πολυφωνίες, η εκ διαμέτρου αντίθετη αντιμετώπιση του προβλήματος της οικονομίας, κάθε άλλο παρά εφησυχασμό δημιουργεί στους ψηφοφόρους και στις αγορές.

Κι αν δεχτούμε ότι οι αγορές, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, έχουν πάντα έτοιμο ένα Plan B για τη χώρα μας, που μπορεί να είναι από το «στραγγαλισμό» των Τραπεζών και της ρευστότητας, μέχρι τη χρεοκοπία και το Grexit, οι έλληνες ψηφοφόροι δεν έχουν Plan B!

Θέλουν λύσεις εδώ και τώρα, θέλουν προγράμματα με αρχή, μέση και τέλος, και κυρίως κοστολογημένα. Όχι νεφελώματα, όχι ουτοπικές λύσεις, όχι αοριστίες που δεν κοστίζουν απολύτως τίποτα σε όσους τις εκτοξεύουν σήμερα.

Αλλά αύριο θα κοστίσουν πολύ ακριβά σε όσους τις πιστέψουν. Μόνο που τότε θα είναι πολύ αργά, γιατί μετά την απομάκρυνση από το ταμείο...

Καθημερινά προσπαθούν να κρύψουν τα... ψιλά γράμματα που περιλαμβάνει η «σύμβαση» μαζί τους.

Κάνουν τα πάντα για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Είναι δυνατόν ο κ. Αλέξης Τσίπρας να αγνοεί ότι η χώρα δεν μπορεί να καλύψει τα ομόλογα του Μαρτίου με την έκδοση εντόκων, γιατί έχουν καλυφθεί οι εκδόσεις ήδη από το Δεκέμβριο και επομένως η χώρα χρειάζεται την έγκριση των δανειστών για νέες εκδόσεις.

Είναι δυνατόν να διακηρύσσει ότι οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες, αγνοώντας ότι αυτό ισχύει μόνο στην περίπτωση που η Ελλάδα παραμένει στο πρόγραμμα προσαρμογής καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, η ΕΚΤ θα κλείσει τη στρόφιγγα και τη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες και η πραγματική οικονομία θα πεθάνει την ίδια στιγμή από ασφυξία;

Αν δεν τα γνωρίζει, είναι επικίνδυνος. Αν τα γνωρίζει και τα αποκρύπτει το «έγκλημα» είναι μεγαλύτερο, γιατί κοροϊδεύει και τον ελληνικό λαό.

Οι πολίτες όμως σήμερα γνωρίζουν και δεν παρασύρονται από τα όμορφα λόγια τα μεγάλα και τα κούφια.

Έχουν πάθει και δεν επιθυμούν νέα δεινά.

Γιατί μόνο δεινά για τον τόπο και την οικονομία κρύβει το νεφελώδες, ουτοπικό και αόριστο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα πρόγραμμα παροχών που τινάζει την «μπάνκα» στον αέρα!

Ένα πρόγραμμα και ένα σχέδιο οικονομικής πολιτικής που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια μακριά από την οικογένεια της Ευρώπης.

Και ο δρόμος αυτός δεν έχει επιστροφή... μόνο αίμα και δάκρυα!

Η κα Άννα Καραμανλή είναι υποψήφια βουλευτής στη Β΄Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.