ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Ράπτης

 

Όταν η συμφορά συμφέρει, λογάριαζέ την για πόρνη! (Οδυσσέας Ελύτης)

0 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015, 09:20

Θεωρώ ότι αυτό που συμβαίνει με το δράμα των Σύρων προσφύγων, είναι η απόλυτη δοκιμασία για τον Ευρωπαϊκό «πολιτισμό» μας. Δυστυχώς, όπως είπε ο πρόεδρος Μιτεράν, η Ευρώπη αργεί να ανοίξει το στόμα της και, όταν το κάνει, είναι για να χασμουρηθεί. Τώρα της έτυχε να έχει κι έναν αρμόδιο Επίτροπο στο Μεταναστευτικό που τον γνωρίζουμε καλά ως πρωταθλητή του τίποτα. Στο μεταξύ όμως, βλέπουμε τραγικές εικόνες από τρομαγμένα βλέμματα ανθρώπων, και ιδίως παιδιών, που αφού έζησαν την απανθρωπιά του ολοκληρωτισμού στον τόπο τους, γνωρίζουν τώρα και την «πολιτισμένη» αναισθησία του Ευρωπαϊκού «παραδείσου»! emoticon frown

Απορώ πώς συμβαίνει, όταν γίνεται σεισμός ή τσουνάμι σε κάποιο μέρος του Κόσμου, όλη η Ανθρωπότητα να κινητοποιείται και να σπεύδει για ανθρωπιστική βοήθεια και, όταν η συμφορά οφείλεται σε υπαιτιότητα του ανθρώπου αντί της φύσης, η Ανθρωπότητα να αποστρέφει το πρόσωπο! Μοιάζει σαν να μην αντέχει τις ενοχές της. emoticon unsure.

Θεωρώ ότι η Ε.Ε. αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι είναι κατώτερη των αρχών της και ανάξια του πολιτισμού της. Αναμφίβολα, όλες οι κυβερνήσεις προτιμούν να κρατηθούν μακριά απ΄ αυτό το ολοκαύτωμα, προς το συμφέρον των Χωρών τους. Ωστόσο, όπως είπε ο Οδυσσέας Ελύτης, «Όταν η συμφορά συμφέρει, λογάριαζέ την για πόρνη»! emoticon frown.
 
Κι όσο κι αν είναι απονευρωμένο πια το κατ΄ ευφημισμό αποκαλούμενο «Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», οι σημερινοί ηγέτες της Ε.Ε. θα λογοδοτήσουν κάποτε ενώπιον της Ιστορίας για τη σημερινή συστηματική εκπόρνευση της Ευρώπης σε όλες τις κρίσιμες επιλογές τους! Κανένας εγκληματίας και μαστροπός δεν δοξάστηκε ποτέ μακροπρόθεσμα. Αυτό είναι το μεγαλείο της Ιστορίας, που αυτοί οι αγράμματοι το αγνοούν.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.