ΑΡΘΡΑ

Μαρία Χ. Θεμελή

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει πτυχία Δημοσιογραφίας και Marketing Communications. Εργάστηκε στο χώρο της εταιρικής επικοινωνίας, ως Διευθύντρια Τύπου & Επικοινωνίας σε μεγάλη τράπεζα και διετέλεσε ως Σύμβουλος Επικοινωνίας σε Ίδρυμα Πολιτισμού και Τεχνών. Σήμερα είναι επιχειρηματίας, με δική ...περισσότερα

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει πτυχία Δημοσιογραφίας και Marketing Communications.

Εργάστηκε στο χώρο της εταιρικής επικοινωνίας, ως Διευθύντρια Τύπου & Επικοινωνίας σε μεγάλη τράπεζα και διετέλεσε ως Σύμβουλος Επικοινωνίας σε Ίδρυμα Πολιτισμού και Τεχνών.
Σήμερα είναι επιχειρηματίας, με δική της εταιρεία στο χώρο της επικοινωνίας, ως Marketing and Communication Strategist, με σημαντικό πελατολόγιο.

Ασχολείται ενεργά και διοργανώνει εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς με όραμα μια πιο ανθρώπινη κοινωνία , προωθεί τον εθελοντισμό και βοηθάει μέσω ομάδων τις κοινωνικές δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Συσσίτιο) του Δήμου Π. Φαλήρου, που κατοικεί.

Πιστεύει στην εξέλιξη, αρνείται πεισματικά την κρίση, την κατάθλιψη, τα όρια…

Λατρεύει την θάλασσα, τα ταξίδια, τους ανθρώπους.

Αρθρογραφεί για κοινωνικά θέματα με άρθρα στον τοπικό τύπο και σε πολλά άλλα ΜΜΕ.

Ξεκίνησε να γράφει από μικρή, κείμενα διηγήματα, άρθρα, παραμύθια.
"Η Πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε" είναι η πρώτη της επίσημη επαφή με τον κόσμο των εκδόσεων.

Μέρος των εσόδων του βιβλίου θα δοθούν για την ενίσχυση αυτών των σκοπών.
λιγότερα

Να μάθεις να επιλέγεις….

1 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 13:06

Μου αρέσει να γράφω, είναι μια ωραία διέξοδος που συνήθως σε μαθαίνει τις σκέψεις σου, ξέρετε εκείνες που στριφογυρίζουν στο μυαλό σου, που ξέρεις ότι σε πνίγουν αλλά ωριμάζουν μέρα τη μέρα και κάποια στιγμή …

Μου αρέσει να ακούω πριν μιλήσω ή γράψω, μου αρέσει να παρατηρώ, να διαβάζω κείμενα , άρθρα, καταστάσεις, ανθρώπους, σιωπές.

Στην τελευταία μου απόπειρα γραφής είχα κίνητρο την υγειονομική πανδημία που ζούμε…και σήμερα δυστυχώς αυτή έχω. Ένα κίνητρο δύσκολο πρωτόγνωρο, φοβιστικό.

Και το πιο φοβιστικό είναι ότι αυτό το κίνητρο, ο ιός είναι αόρατος και ασυμπτωματικός, όχι μόνο ιατρικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά.

Χτυπάει κοινωνίες, δεδομένα αιώνων, σχέσεις, δουλειές, πιστεύω, νόμους, δικαιώματα, -σχεδόν αθόρυβα παρεμβαίνει- στα όνειρα, στα φιλιά και στις αγκαλιές μας.

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έκανα Πάσχα στο μπαλκόνι δακρύζοντας με τον γείτονα που φώναζε.. «Δεν σας ξέρω αλλά χρόνια πολλά Γειτόνοι, Υγεία, του χρόνου από κοντά » και τώρα διαβάζω άρθρα με τίτλους «Ξεχάστε τα Χριστούγεννα…», διαβάζω οδηγίες «Απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους 12.30-5.30», ακούω ημερομηνίες
«Μέσα Νοεμβρίου θα μας ξανακλείσουν…. για ένα μήνα», ακούω πολιτικούς σε όλο τον κόσμο με μάσκα να μας προτρέπουν « Θα το συνηθίσουμε, θα ζούμε με μάσκα, απόσταση, αντισηπτικό!»

Αν πριν από ένα χρόνο τα βλέπαμε σε ταινία, θα βγαίναμε από τον κινηματογράφο και θα λέγαμε «Ωραία ταινία αλλά υπερβολική νομίζω… μα γίνονται αυτά!’»

Και τώρα τα ζούμε, ο καθένας διαφορετικά ίσως αλλά και αυτό έχει ενδιαφέρον. Κάποιοι δεν το πιστεύουν ακόμα, θέλουν να δουν να συμβαίνει σε κάποιον γνωστό τους αλλιώς μιλάνε για θεωρίες συνωμοσίας, άλλοι φοβούνται πολύ ή είναι θυμωμένοι πολύ!

«Δεν θα φορέσω μάσκα, θα πάω σε παράνομο πάρτι, θα φιλάω και θα αγκαλιάζω όποιον θέλω…» και κάποιοι άλλοι «Δεν μπορεί να κολλήσω εγώ και να κολλήσω …μια γρίπη είναι γιατί να το κάνω θέμα και φυσικά δεν θα κάνω εμβόλιο!».

Η συγγραφή αγαπάει όπως καταλάβατε να παρουσιάζει αυτούς που κάνουν την περισσότερη φασαρία.
Εμένα όμως με ενδιαφέρουν αυτοί που δεν κάνουν τίποτα… αφέθηκαν, έπεσαν και δεν σηκώθηκαν ποτέ!
Αυτοί που εφαρμόζουν τα μέτρα όχι από επιλογή για προστασία για πρόληψη αλλά γιατί είναι πεσμένοι και όλα συνηγορούν να μείνουν σε αυτή την κατάσταση!

Αυτοί που φοράνε τη μάσκα και φαίνονται νομοταγείς αλλά μπορεί να μην την έχουν πλύνει ποτέ ή να χρησιμοποιούν τη μιας χρήσης συνέχεια… και το ίδιο κάνουν και για τα παιδιά τους.

Αυτοί που κατηγορούν όποιον συμπεριφέρεται διαφορετικά από αυτούς, όποιον πιστεύει κάτι άλλο και στο βάθος σχεδόν ανακουφίζονται που δεν θα υπάρχουν γιορτές. «Επιτέλους, μια κατάσταση που δεν θα περνάει κανείς καλά!»

Και οι δυο κατηγορίες δεν επιλέγουν… παρασύρονται στην επανάσταση ή στον αργό θάνατο!

Να μάθεις να επιλέγεις! Να επιλέγεις τι ακούς, τι διαβάζεις, ακόμα και τι σκέφτεσαι και τι συζητάς.
Να μάθεις να επιλέγεις με Ενθουσιασμό αλλά και Σύνεση.

Και φυσικά δεν χρειάζεται να το συνηθίσεις και φυσικά δεν πρέπει να σου αρέσει και φυσικά θες να αγκαλιαστείς, να χορέψεις, να στροβιλιστείς, να γελάσεις, να ξενυχτήσεις, να τραγουδήσεις, να χορέψεις και να είναι όλη η παρέα μαζί όχι ανά τετράδα!

Και φυσικά θες να δείξεις το κατακόκκινο κραγιόν σου, να φορέσεις τις γόβες σου και το καλό φόρεμα πριν γίνεις.. κολοκύθα στις 12.00!

Και φυσικά θες να δουλεύεις στο γραφείο σου, να μην χάνεις ευκαιρίες λόγω πανδημίας, να κάνεις επέκταση όπως το είχες σχεδιάσει, ανακαίνιση, να κανονίσεις ένα ταξίδι.

Να μάθεις να επιλέγεις μέρα τη μέρα…
Γιατί αυτή έχεις σήμερα και μπορείς να τη σκηνοθετήσεις όπως μόνο εσύ επιλέξεις και θέλεις!
«Με Μάσκα;»
«Ναι με μάσκα!!»
«Μέχρι τις 12.00;» «Ναι μέχρι τις 12.00!»

Να μάθεις να επιλέγεις τη μέρα σου... Να μάθεις να επιλέγεις εσένα. Υγιή προστατευμένο αλλά βάση συνθηκών ενθουσιασμένο!

Και να της βάλεις χαμόγελα που φαίνονται στα μάτια και να της βάλεις έντονα χρώματα στα μάτια και στο στόμα, κάποτε τη βγάζεις τη μάσκα,… παίξε μαζί της!

Και να ντύνεσαι όλα αυτά που επιθυμείς, λες και πας για την μεγαλύτερη εξαγορά ή το καλύτερο πάρτι της ζωή σου, -ναι,- στο σπίτι, στο γραφείο, σε ένα απλό φαγητό, ακόμα και σε ένα zoom!

Να μάθεις να επιλέγεις τη ζωή σου, γιατί είναι ωραία η ζωή και θέλει ευγνωμοσύνη, θάρρος, δύναμη, ανθρώπους, θέλει όραμα, σχέδιο, δράση, φαντασία και θέλει και ενθουσιασμό, φασαρία, πείσμα!

Να μάθεις να επιλέγεις, δεν γίνονται όλα εναντίον σου, δεν συνωμοτεί η ανθρωπότητα για να σε καταστρέψει, άλλωστε το κάνεις τόσο καλά μόνος σου!

Και θα δεις μόλις επιλέξεις εσένα ως ενεργό μέλος αυτής της κοινωνίας, ως αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου, όλα θα αλλάξουν!

Να μάθεις να επιλέγεις, να νοιάζεσαι! Όλα προχωράνε πιο εύκολα τότε, γιατί έχεις παρέα… Είμαστε όλοι μαζί!

«… Ό,τι επιθυμείς να το φωνάζεις δυνατά, αγρίμι να γίνεσαι. Δεν ταιριάζει η μετριότητα με τη λαχτάρα», Νίκος Καζαντζάκης

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 28.10.20
Εξαιρετικό!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.