ΑΡΘΡΑ

Μαρία Χ. Θεμελή

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει πτυχία Δημοσιογραφίας και Marketing Communications. Εργάστηκε στο χώρο της εταιρικής επικοινωνίας, ως Διευθύντρια Τύπου & Επικοινωνίας σε μεγάλη τράπεζα και διετέλεσε ως Σύμβουλος Επικοινωνίας σε Ίδρυμα Πολιτισμού και Τεχνών. Σήμερα είναι επιχειρηματίας, με δική ...περισσότερα

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει πτυχία Δημοσιογραφίας και Marketing Communications.

Εργάστηκε στο χώρο της εταιρικής επικοινωνίας, ως Διευθύντρια Τύπου & Επικοινωνίας σε μεγάλη τράπεζα και διετέλεσε ως Σύμβουλος Επικοινωνίας σε Ίδρυμα Πολιτισμού και Τεχνών.
Σήμερα είναι επιχειρηματίας, με δική της εταιρεία στο χώρο της επικοινωνίας, ως Marketing and Communication Strategist, με σημαντικό πελατολόγιο.

Ασχολείται ενεργά και διοργανώνει εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς με όραμα μια πιο ανθρώπινη κοινωνία , προωθεί τον εθελοντισμό και βοηθάει μέσω ομάδων τις κοινωνικές δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Συσσίτιο) του Δήμου Π. Φαλήρου, που κατοικεί.

Πιστεύει στην εξέλιξη, αρνείται πεισματικά την κρίση, την κατάθλιψη, τα όρια…

Λατρεύει την θάλασσα, τα ταξίδια, τους ανθρώπους.

Αρθρογραφεί για κοινωνικά θέματα με άρθρα στον τοπικό τύπο και σε πολλά άλλα ΜΜΕ.

Ξεκίνησε να γράφει από μικρή, κείμενα διηγήματα, άρθρα, παραμύθια.
"Η Πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε" είναι η πρώτη της επίσημη επαφή με τον κόσμο των εκδόσεων.

Μέρος των εσόδων του βιβλίου θα δοθούν για την ενίσχυση αυτών των σκοπών.
λιγότερα

Να μάθεις να πέφτεις….

2 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020, 12:51

Ζούμε ένα απρόσμενο μαύρο κύκνο. Έναν ιό που ξεκίνησε πριν από μήνες στην Κίνα, πολύ μακριά και γίναμε όλοι Κινέζοι.. στα social media μόνο! Λυπόμασταν για τους νεκρούς, εκφράζαμε την υποστήριξη με φωτογραφίες στο Facebook και ήταν εύκολο γιατί δεν μας άγγιζε, πολύ μακριά…Κίνα!

Και αφού γιορτάσαμε, υποδεχτήκαμε τον καινούργιο χρόνο, γλεντήσαμε, κάναμε ταξίδια και γράψαμε όλοι στόχους για μια υπέροχη χρονιά, 2020…ο ιός πλησίασε πιο κοντά Ευρώπη, πρώτο κρούσμα Ιταλία!

Και τότε κάναμε πάλι τους κινέζους! Κρίμα για τους γείτονες, μια φάτσα μια ράτσα… αλλά εμείς συνεχίσαμε κανονικά. Θα συμμετείχαμε σε συνέδρια, πλανάραμε τους επόμενους μήνες με ταξίδια, συναντήσεις, εκδηλώσεις.

Έτσι έχουμε μάθει στα social media, ανεβάζουμε τη σημαία της χώρας που πλήττεται, τα τραγούδια της και συνεχίζουμε τη ζωή μας.

Μόνο που αυτή τη φορά το σενάριο το έγραφε κάποιος με πολύ αρρωστημένη φαντασία και ο covid 19 ξεκίνησε σαν ταινία τρόμου να σκορπάει πανικό, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, ΗΠΑ, ….το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα!

Και εκεί δεν είμασταν σίγουροι αν μας άγγιζε, Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε από μια κυρία που πήγε στο Μιλάνο! «Ζω Αθήνα, δεν πήγα Μιλάνο, μάλλον δεν με αφορά!», σκεφτήκαμε και μην αναρωτιέστε, πολλοί σκέφτηκαν το ίδιο!

Οι μαύροι κύκνοι εμφανίζονται απρόσμενα ξαφνικά και γρήγορα… Δημιουργούν σοκ αλλά γρήγορα γίνεται συνειδητοποίηση, παίρνονται μέτρα, αντιμετωπίζονται.

Όταν οι Ιστορικοί του μέλλοντος θα αναφέρονται στο 2020 και στον covid 19 θα αναφέρουν ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί του κόσμου μιλώντας στους λαούς τους κάθε ημέρα, σταδιακά από χώρα σε χώρα, περιέγραφαν ότι ζούμε έναν Πόλεμο με ένα αόρατο εχθρό.

Και οι Άνθρωποι; Θα ρωτάνε τα παιδιά! Οι άνθρωποι χωρίστηκαν σε 4 κατηγορίες.

Σε αυτούς που δεν το πίστεψαν αρχικά και μετά παρακολουθούσαν ειδήσεις και μετρούσαν νεκρούς με πανικό!
Σε αυτούς που μούδιασαν, ένιωθαν όλα τα συμπτώματα του ιού, αγόρασαν όλα τα αντισηπτικά, φόρεσαν μάσκες, φώναζαν υπερβολικά να μην βγαίνει κανείς, κρύφτηκαν.

Σε αυτούς που το παρακολουθούσαν από την πρώτη στιγμή και χάραζαν πορεία μέρα με την ημέρα.

Και σε αυτούς που βρήκαν ευκαιρία να φτιάξουν γλυκά, να διαβάσουν βιβλία να γυμναστούν, να παίζουν παιχνίδια…

Και οι 4 κατηγορίες… πέσαμε! Είτε το παραδεχθήκαμε στην αρχή ή σήμερα ή θα το κάνουμε αύριο το πρωί!

Να μάθεις να πέφτεις! Γιατί αν δεν πέσεις τώρα, πότε θα πέσεις;

Αν δεν πάθεις κρίση πανικού , ταχυκαρδία, διαταραχή ύπνου, αν δεν αισθάνεσαι ένα σφίξιμο στο στήθος, σήμερα, με τόσους νεκρούς, με κίνδυνο το θάνατο των αγαπημένων σου, τότε πότε;

Έχει σπουδαία σημασία να πέφτεις, με όποιον τρόπο, χωρίς καμία ενοχή, γιατί από εκεί κάτω μπορείς να πάρεις μια βαθιά ανάσα…και να θυμηθείς.

Την εποχή που όταν έπεφτες όλοι το θεωρούσαν χαριτωμένο. Τότε στα δύο σου χρόνια πάνω κάτω, που σε κάθε βήμα έπεφτες, κοίταζες προς τα πάνω και όλοι σου χαμογελούσαν! « Τι ωραία που περπάτησες δύο βήματα , έλα σήκω»!! και εσύ ξεκαρδιζόσουν στα γέλια και σηκωνόσουν για να ξαναπέσεις μέχρι που τα κατάφερνες με το δικό σου πάντα ρυθμό!

Να μάθεις να πέφτεις, όπως τότε και να σηκώνεσαι όπως τότε!

Οση ώρα και αν σου πάρει, θα τον βρεις το ρυθμό, θα το βρεις το βήμα. Οι άνθρωποι έχουμε μάθει να επιβιώνουμε , τι ωραία θα ήταν αν μαθαίναμε και να Ζούμε!

Αν όλοι εμείς, κοιτάμε τον δίπλα που πέφτει και δεν τον κατηγορρούμε, δεν αφήνουμε τις πεποιθήσεις μας να κάνουμε καταστροφικές προβολές και απλά, του δίναμε το χέρι και του λέγαμε , «Σήκω, Πάμε μαζί!» Και για να το κάνει ο άλλος, για να το κάνει η κοινωνία, πρέπει πρώτα να το κάνεις εσύ!

Να μάθεις να πέφτεις, να κοιτάς από κάτω, να παίρνεις βαθιά ανάσα και να σηκώνεσαι!

Να χαμογελάς εσύ στον εαυτό σου πρώτα από όλους! Η μεγαλύτερη τόνωση, ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι η αυτοεκτίμηση και η αγάπη!

Να μάθεις να πέφτεις και να σηκώνεσαι κάθε φορά, δεν είναι εύκολο, είναι κουραστικό, πάλι;
Εχεις δίκιο, όμως πάλι!!!

Και να μην φοβάσαι να φοβάσαι, να τρέμεις μήπως κάποια στιγμή δεν αισθάνεσαι! Γιατί και τον Φόβο θα τον ξεπεράσεις…Και να αγανακτείς, να αγανακτείς πολύ, να γκρινιάζεις για τα σχεδόν ασήμαντα, που δεν μπορείς να βγεις, που η ρίζα στα μαλλιά μεγάλωσε που δεν κουρεύεσαι, που σου λείπουν οι φίλοι, οι αγκαλιές τα φιλιά, τα φαγητά τα ποτά , η δουλειά σου, η Άνοιξη που πέρασε και έχασες και τα σημαντικά, οι άνθρωποι που χάθηκαν!

Γιατί είσαι άνθρωπος και σε αυτή την κατάσταση θα βρεθείς και θα πέσεις, μέχρι να σηκωθείς!

Και αν είσαι τυχερός, αν δηλαδή δημιουργείς και σχεδιάζεις κάθε ημέρα την τύχη και τη ζωή σου θα σηκωθείς και θα δεις… ένα Τανκ!

Με έχουν εκπλήξει πόσοι άνθρωποι στη ζωή μου σηκώθηκαν, και το είδαν!

Αναρωτιέστε τι λέω;

Θυμάστε την ιταλική ταινία «Η Ζωή είναι ωραία»; Ο πρωταγωνιστής αποφασίζει ότι ακόμα και στη διάρκεια του πολέμου, όταν τον μεταφέρουν μαζί με το γιό και τη γυναίκα του στο Άουσβιτς, θα κρατήσει το γιό του μακριά από τη φρίκη και μετατρέπει το πιο άγριο ταξίδι, σε παιχνίδι με έπαθλο, αν ο μικρός συμμετέχει στο παιχνίδι και αντέξει, ένα τάνκ!

Το υπέροχο είναι ότι πέφτοντας κάθε ημέρα σηκωνόταν την επόμενη πιο δυνατός και δυνάμωνε και το γιο του και τη γυναίκα του και το υπέροχο είναι ότι ο μικρός το είδε το τανκ, το κέρδισε, η ζωή είναι ωραία!

Εύχομαι να δείτε το τανκ, ότι είναι για τον καθένα σας το έπαθλο , να κερδίσετε τη ζωή σας και την επομένη φορά που θα βρεθούμε να αγκαλιαστούμε όλοι πιο δυνατά, να κόψουμε την ανάσα μας μόνο με φιλιά, μόνο με γέλια!!!!

Και μην φοβάστε αν πέσατε …Μάθατε!

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Αλήθεια.... 10.04.20
.... πόση αλήθεια! Πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια τρομερής οικονομικής κρίσης που έφερε αυτοκτονίες, φτώχεια, εξευτελισμούς ανθρώπινης αξιοπρέπειας στους περισσότερους. Το απόλυτο..."πέσιμο"!Καταφέραμε όμως και σηκωθήκαμε.Και τώρα ξανά στο "πέφτουμε".Και μετά πάλι στην φτώχεια και στη προσπάθεια να σηκωθούμε.Άραγε τι μας περιμένει ακόμα;Πόσο θα αντέξουμε; Ε, δεν είμαστε και από ατσάλι!
Απάντηση
Ilias 10.04.20
Υπέροχο άρθρο. Αξίζει να διαβασθει από όλους και προπάντων από νέους, που αντιμετωπίζουν προβληματα. Η ζωή είναι μπροστά τους και δεν χρειάζεται απογοητευση αλλά δύναμη να σηκωθούν. Συγχαρητήρια...
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.