ΓΔ: 630,72 -0,36% EUR/USD: 1,1343

ΑΡΘΡΑ

Μαρία Χ. Θεμελή

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει πτυχία Δημοσιογραφίας και Marketing Communications. Εργάστηκε στο χώρο της εταιρικής επικοινωνίας, ως Διευθύντρια Τύπου & Επικοινωνίας σε μεγάλη τράπεζα και διετέλεσε ως Σύμβουλος Επικοινωνίας σε Ίδρυμα Πολιτισμού και Τεχνών. Σήμερα είναι επιχειρηματίας, με δική ...περισσότερα

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει πτυχία Δημοσιογραφίας και Marketing Communications.

Εργάστηκε στο χώρο της εταιρικής επικοινωνίας, ως Διευθύντρια Τύπου & Επικοινωνίας σε μεγάλη τράπεζα και διετέλεσε ως Σύμβουλος Επικοινωνίας σε Ίδρυμα Πολιτισμού και Τεχνών.
Σήμερα είναι επιχειρηματίας, με δική της εταιρεία στο χώρο της επικοινωνίας, ως Marketing and Communication Strategist, με σημαντικό πελατολόγιο.

Ασχολείται ενεργά και διοργανώνει εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς με όραμα μια πιο ανθρώπινη κοινωνία , προωθεί τον εθελοντισμό και βοηθάει μέσω ομάδων τις κοινωνικές δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Συσσίτιο) του Δήμου Π. Φαλήρου, που κατοικεί.

Πιστεύει στην εξέλιξη, αρνείται πεισματικά την κρίση, την κατάθλιψη, τα όρια…

Λατρεύει την θάλασσα, τα ταξίδια, τους ανθρώπους.

Αρθρογραφεί για κοινωνικά θέματα με άρθρα στον τοπικό τύπο και σε πολλά άλλα ΜΜΕ.

Ξεκίνησε να γράφει από μικρή, κείμενα διηγήματα, άρθρα, παραμύθια.
"Η Πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε" είναι η πρώτη της επίσημη επαφή με τον κόσμο των εκδόσεων.

Μέρος των εσόδων του βιβλίου θα δοθούν για την ενίσχυση αυτών των σκοπών.
λιγότερα

Γιατί αυτή μπορούσε…

0 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015, 11:26

Είναι μερικές φορές στη ζωή που βρίσκεσαι στην ευχάριστη θέση να γνωρίζεις έναν άνθρωπο, να σου μιλάει και απλά να σε συγκινεί τόσο πολύ που να σε κάνει να ανατριχιάζεις… Και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερή γιατί μου συμβαίνει όχι συχνά αλλά αρκετές φορές για να με θεωρώ πολύ τυχερή!

Μια τέτοια βραδιά ήταν η χτεσινή. Ο Δήμος Π. Φαλήρου διοργανώνει τα Φαληρικά 2015 και μέσα από πολύ ωραίες και ποιοτικές βραδιές ψυχαγωγίας, δίνει και την ευκαιρία στους ανθρώπους που τις παρακολουθούν αν θέλουν να συμμετέχουν με ότι θέλουν και μπορούν για τη στήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου και συσσιτίου του Δήμου.

Μισό ευρώ, ένα γάλα, τίποτα μόνο ένα χαμόγελο, "θα συνεισφέρω αύριο" ….όλα είναι μια προσφορά γιατί και η γνώση ότι γίνεται μια δράση βοηθείας είναι μια πρώτη μορφή προσφοράς!

Και για να θυμούνται την προσφορά, τους προσφέρουμε ανεξάρτητα της συνεισφοράς να διαλέξουν όσα και ότι αξεσουάρ θέλουν: κοκαλάκια, κορδέλες ροζ και μπλε, χαριτωμένα κλαμεράκια, τσιμπιδάκια με φράουλες και ανανάδες για να ομορφύνουν κοριτσίστικες κοτσίδες…

Η ομάδα εθελοντών της δράσης Κουμπαράς είναι κατά κύριο λόγο γυναίκες… από αυτές που δεν έχουν ηλικία γιατί στέκονται ακούραστες πίσω από ένα πάγκο με κοκαλάκια, σκύβουν σε σακούλες για να βρουν ότι ζητάει το κάθε κοριτσάκι ή η μαμά του, η νονά του, η φίλη του.

Είναι ωραίες γυναίκες, με γεμάτες ζωές, τόσο γεμάτες που ο χρόνος τους είναι πάνω από τις δυνάμεις και όμως είναι εκεί …με τρία παιδιά να ζητάνε νερό, μπισκότα, να πάνε σπίτι, με έφηβες κόρες να στέκονται πιο ντροπαλές πίσω από το πάγκο μαζί τους, με άντρες που περιμένουν να τις δουν να φάνε μαζί …και όμως αυτές είναι εκεί γιατί είναι συγκλονιστικά γεμάτες και ωραίες γυναίκες!

Και κάθε βράδυ γιορτάζουν τις εκδηλώσεις του Δήμου μας και τη χαρά της προσφοράς…. Και γεμίζει ο κουμπαράς και κάθε βράδυ το γιορτάζουν με μηνύματα χαράς και ενθάρρυνσης για την επόμενη ατελείωτη ημέρα… αλλά είπαμε αυτές είναι ωραίες γυναίκες και σε καθηλώνουν με την ομορφιά τους περισσότερο και από το μπλε της θάλασσας που κοιτάς.
Υπήρξε όμως μια γυναίκα που δεν τη θαύμασα απλά, μια γυναίκα που με καθήλωσε και με συγκίνησε γιατί απλά….. μπορούσε!

Ανάμεσα στους πολλούς που συνεισέφεραν στον κουμπάρα, παιδάκια, γυναίκες, άντρες , στάθηκε μπροστά μας, χαμογέλασε..’’Μπράβο κορίτσια χαίρομαι τόσο πολύ που είστε εδώ, μπράβο που βοηθάτε και εθελοντικά σε όσα προσφέρει ο Δήμος μας.’’ Χαμογελούσε με ένα τόσο ζεστό τρόπο που μόνο οι πολύ σπουδαίοι άνθρωποι μπορούν και μας κοίταζε στα μάτια. "Εδώ και δύο χρόνια ο Δήμος εξασφαλίζει γάλα στην εγγόνα μου, ο γιός μου ψάχνει κάθε μέρα για δουλειά αλλά και στην τελευταία τον απέλυσαν. Και η νύφη μου είναι 27 χρονών καλή κοπέλα ψάχνει, βρίσκει κάτι ευκαιριακό και μετά πάλι ανεργία. Τελευταία λύγισα, κορίτσια ντράπηκα που είμαι Ελληνίδα και απέτυχα στη χώρα μου! Ντρεπόμουν και δεν ήθελα να πάω στο κοινωνικό συσσίτιο, δεν ήθελα να πω το όνομα μου, να δώσω τα στοιχεία μου… αλλά το μωρό είναι 2 χρονών …και πήγα!" 

Δεν μιλούσε με στεναχώρια, δεν μιλούσε με θυμό, μας μιλούσε και χαμογελούσε με την απεραντοσύνη του ανθρώπου που παραδέχεται: ‘’ Μια κακή στιγμή ήταν πέρασε, είμαι ξανά εδώ’’. Άνοιξε ένα καφετί μικρό φθαρμένο πορτοφόλι. Έβγαλε ψιλά των 10 σεντς και μέτρησε ενάμιση ευρώ.
"Για την προσφορά σας θέλω να βοηθήσω, κρατήστε σας παρακαλώ ενάμιση ευρώ από εμένα, είναι τόσο καλός ο σκοπός σας, αξίζει να συμμετέχουμε όλοι όσο μπορούμε κορίτσια μου".

Λίγες ώρες πριν παρακολουθούσα τα αεροπλάνα στο Φάληρο να κάνουν επιδείξεις και σχηματισμούς που σου έκοβαν την ανάσα, αυτή όμως η γυναίκα ήταν πιο δυνατή από το καλύτερο μαχητικό. Ένας πιλότος ζωής, της δικής της και ανθρώπων που στηρίζονταν σε αυτή. Και ήξερε να ακουμπάει τον αφρό της θάλασσας και να ξανασηκώνεται …και τα δικά της χρώματα ήταν τόσο πολύχρωμα και λαμπερά που μετέτρεψαν τη φθινοπωρινή βραδιά σε Αυγουστιάτικο πρωινό.
Τη κοιτούσαμε με θαυμασμό, γιατί για αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορείς να αισθανθείς οίκτο ή λύπηση και τη βάλαμε να διαλέξει πολύχρωμα κοκαλάκια για αυτή, τη νύφη την εγγόνα της!
"Όχι κορίτσια μου, μη σας τα στερήσω, να τα δώσετε αλλού εγώ απλά ήθελα να προσφέρω" και πήγε να φύγει.
"Κρατήστε ένα να θυμάστε ότι συνεισφέρατε’’ την παρακαλέσαμε. " Ένα θα πάρω και σας ευχαριστώ που μου το προτείνατε με αυτό τον τρόπο, ένα για να θυμάμαι ότι σήμερα βοήθησα έστω και λίγο… γιατί σήμερα μπορούσα"

Η βραδιά με μουσική από μελοποιημένο Καββαδία, έφτανε στο τέλος της. Οικογένειες έκαναν βόλτες, πήγαιναν για φαγητό σε ωραία εστιατόρια, καλοντυμένοι άντρες και γυναίκες συχνά μας προσπερνούσαν, μπορεί και να μην μας πρόσεχαν, μπορεί να είχαν τα δικά τους προβλήματα, η βραδιά έκλεινε όμως πανηγυρικά. Με γεμάτο κουμπαρά και μια απλή καθημερινή γυναίκα που ξεπέρασε τον εαυτό της, ξέχασε τα προβλήματα της και φώτισε τις ζωές μας με το παράδειγμά της…. Γιατί αυτή μπορούσε!!!!!

Υσ. Τα Φαληρικά 2015 διαρκούν μέχρι και τη Τετάρτη 16-09-2015. Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο χώρο του Μπάτη από τις 20.00 - 22.30 θα υπάρχει το καλάθι του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.