ΑΡΘΡΑ

Μαρία Χ. Θεμελή

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει πτυχία Δημοσιογραφίας και Marketing Communications. Εργάστηκε στο χώρο της εταιρικής επικοινωνίας, ως Διευθύντρια Τύπου & Επικοινωνίας σε μεγάλη τράπεζα και διετέλεσε ως Σύμβουλος Επικοινωνίας σε Ίδρυμα Πολιτισμού και Τεχνών. Σήμερα είναι επιχειρηματίας, με δική ...περισσότερα

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει πτυχία Δημοσιογραφίας και Marketing Communications.

Εργάστηκε στο χώρο της εταιρικής επικοινωνίας, ως Διευθύντρια Τύπου & Επικοινωνίας σε μεγάλη τράπεζα και διετέλεσε ως Σύμβουλος Επικοινωνίας σε Ίδρυμα Πολιτισμού και Τεχνών.
Σήμερα είναι επιχειρηματίας, με δική της εταιρεία στο χώρο της επικοινωνίας, ως Marketing and Communication Strategist, με σημαντικό πελατολόγιο.

Ασχολείται ενεργά και διοργανώνει εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς με όραμα μια πιο ανθρώπινη κοινωνία , προωθεί τον εθελοντισμό και βοηθάει μέσω ομάδων τις κοινωνικές δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Συσσίτιο) του Δήμου Π. Φαλήρου, που κατοικεί.

Πιστεύει στην εξέλιξη, αρνείται πεισματικά την κρίση, την κατάθλιψη, τα όρια…

Λατρεύει την θάλασσα, τα ταξίδια, τους ανθρώπους.

Αρθρογραφεί για κοινωνικά θέματα με άρθρα στον τοπικό τύπο και σε πολλά άλλα ΜΜΕ.

Ξεκίνησε να γράφει από μικρή, κείμενα διηγήματα, άρθρα, παραμύθια.
"Η Πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε" είναι η πρώτη της επίσημη επαφή με τον κόσμο των εκδόσεων.

Μέρος των εσόδων του βιβλίου θα δοθούν για την ενίσχυση αυτών των σκοπών.
λιγότερα

Μια ξεχωριστή Κυριακή...

0 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014, 15:57

"Την Κυριακή θα έχει ήλιο...όποιος θέλει ας σηκώσει το κεφάλι να τον δει... Όποιος δεν μπορεί ας κρατήσει το κεφάλι του σκυφτό... Την Κυριακή, πάντως, θα έχει Ήλιο!" γράφει ένας φίλος και γιατρός στον τοίχο του στο Facebook, το ασπάζομαι, το δανείζομαι, το μοιράζομαι και είναι η τέλεια αρχή για το ξεκίνημα του άρθρου μου.

Οι φίλοι ξέρουν ότι μου αρέσει να χουζουρεύω τις Κυριακές, με καφέ και εφημερίδες στο σπίτι, ακούγοντας μουσική... και το απολαμβάνω απίστευτα!

Είναι όμως κάποιες Κυριακές που αξίζει να σηκώνεις το κεφάλι για να δεις τον Ηλιο, ένα φώς που πλημμυρίζει όχι μόνο τα μάτια αλλά τη ψυχή και την καρδιά σου.Εκείνο το φως που μόνο η ενεργή συμμετοχή και προσφορά μπορεί να χαρίσει, μια ενέργεια που ξαφνικά ξεχνάς κούραση, προσωπικά προβλήματα και γίνεσαι μέρος ενός συνόλου που δεν θέλει να κρατάει το κεφάλι σκυφτό.

Τρέχουμε πιο γρήγορα από τη σκιά του...και έτρεχαν πάρα πολλοί σήμερα. Με μηνύματα στο πίσω μέρος στο ρόζ μπλουζάκι που σε έκαναν να δακρύζεις: Τρέχω για τη μαμά μου στη μπλούζα ενός μικρού δίχρονου αγοριού , Τρέχω για τη γυναίκα μου στη μπλούζα ενός νεαρού που έτρεχε με το καροτσάκι που μέσα είχε τη μικρή κόρη του, Τρέχω για την Ειρήνη, την Ελένη, Τρέχω για όλες τις γυναίκες...

Και οι μαρτυρίες των γυναικών που μας μίλησαν και μοιράστηκαν την εμπειρία τους μαζί μας, δυνατή, συγκινητική παρακινητική. ΄΄Το ζήσαμε, λυγίσαμε, ουρλιάξαμε, το ξεπεράσαμε και είμαστε εδώ, νικήτριες ζωής με όνειρα και ελπίδα΄΄ Και τα λόγια τους έβαλαν φτερά στα πόδια όλων και όπως μπορούσε ο καθένας, με το δικό του προσωπικό ρυθμό...τα κατάφερε και ξεπέρασε τη σκιά του...

Η πρόληψη σώζει ζωές και τρέχουμε όλοι κατά του καρκίνου του μαστού, ήταν το κεντρικό μήνυμα και οι χιλιάδες άνθρωποι που πλημμύρισαν σήμερα το κέντρο της Αθήνας το μετέφεραν με μια φωνή, ας ελπίσουμε να μην ξεχαστεί από κανέναν!

Και εδώ θέλω να μοιραστώ κάτι που σε εμένα και τη φίλη μου που συμμετείχαμε μαζί, μας ξάφνιασε τόσο ευχάριστα.. Ανάμεσα στα χιλιάδες άτομα, από όλες τις ηλικίες, μας έκαναν εντύπωση οι μεγάλες ομάδες από Φιλιππινέζες και Φιλιππινέζους που συμμετείχαν.

Ολοι ξέρουμε ότι η Κυριακή είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό, η ημέρα που οι άνθρωποι αυτοί παίρνουν άδεια για να ξεκουραστούν, να δούν φίλους, οικογένειες, να χαλαρώσουν από μια κοπιαστική εβδομάδα....και όμως η συμμετοχή τους ήταν μεγαλειώδης...μάλλον ήξεραν ότι αυτή την Κυριακή...Θα είχε Ηλιο!

Και όταν βλέπεις ήλιο... ενώ έχει συννεφιά, έχεις μια περίεργη διάθεση να συνεχίσεις, κατηφορίζεις τους δρόμους της Αθήνας, χάνεσαι στα δρομάκια της Πλάκας, μπερδεύεσαι με τους μικροπωλητές στο Μοναστηράκι, μεθάς από τη μυρωδιά της αντίκας και καταλήγεις στην στο Θησείο...΄΄ Πάμε πιο κάτω αξίζει να το δεις΄΄ μου λέει η φίλη μου καθώς προχωράμε.

Μικροπωλητές και στο τέλος του πλακόστρωτου που πέφτει το μάτι ένα καζάνι....

Μια ξεχωριστή κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" , μια κίνηση αλληλεγγύης και ένδειξης αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, με την ελπίδα να αφυπνιστούν συνειδήσεις και να γίνουν και άλλες παρόμοιες δράσεις από άλλους ανθρώπους και ομάδες.

΄΄Δεν κάνουμε φιλανθρωπία, ούτε ελεημοσύνη, μας λέει ο Κωνσταντίνος, μαγειρεύουμε ζωντανά, τρώμε όλοι μαζί και ζούμε όλοι μαζί! Ένα γεύμα με συνανθρώπους μας στο δρόμο. ΄΄

Και είναι συνάνθρωποι που σήμερα είναι σε άσχημη κατάσταση αλλά μέχρι χτες μπορούσαν... και αύριο μπορεί να ξαναμπορούν αν επιβιώσουν των καιρών έστω και με ένα ζεστό κεσεδάκι φαγητό!

΄΄Κορίτσια τώρα θα κάνουμε κιθαράκι με φέτα, τα μακαρόνια εκατό μερίδες δεν έφτασαν, θα συνέχισουμε, ελάτε να σας φιλέψουμε...έχετε φάει?΄΄
Ο άλλος άνθρωπος μέσα μας κρύβεται... "ελεύθερος" και δυνατός! Αυτό είναι το μότο του Κωνσταντίνου της Κοινωνικής Κουζίνας ...και μας προκαλεί να το ακολουθήσουμε με πρόγραμμα γευμάτων και με την πιο απλή αλλά ουσιαστική συμμετοχή....

Και το απόγευμα στο Φάληρο τρέξανε για την Καρδιά του παιδιού, μια άλλη μεγάλη φιλανθρωπική προσπάθεια σε συνεργασία ιδιωτών με το Δήμο Π.Φαλήρου, για την ενίσχυση, την ενημέρωση και τη βοήθεια παιδιών με καρδιοπάθεια.

Μια Αθήνα γεμάτη καρδιές, που σε διαφορετικά σημεία έδιναν παλμό και γέμιζαν με ελπίδα... Μια ξεχωριστή Κυριακή με ένα τεράστιο Ηλιο ...και μια ευχή, μακάρι όλα τα συννεφιασμένα Κυριακάτικα πρωινά να γεμίσουν τέτοιου είδους ηλιαχτίδες. Και είναι στο χέρι μας, είναι στη δύναμη της συμμετοχής μας!

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.