ΑΡΘΡΑ

Μαρία Χ. Θεμελή

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει πτυχία Δημοσιογραφίας και Marketing Communications. Εργάστηκε στο χώρο της εταιρικής επικοινωνίας, ως Διευθύντρια Τύπου & Επικοινωνίας σε μεγάλη τράπεζα και διετέλεσε ως Σύμβουλος Επικοινωνίας σε Ίδρυμα Πολιτισμού και Τεχνών. Σήμερα είναι επιχειρηματίας, με δική ...περισσότερα

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει πτυχία Δημοσιογραφίας και Marketing Communications.

Εργάστηκε στο χώρο της εταιρικής επικοινωνίας, ως Διευθύντρια Τύπου & Επικοινωνίας σε μεγάλη τράπεζα και διετέλεσε ως Σύμβουλος Επικοινωνίας σε Ίδρυμα Πολιτισμού και Τεχνών.
Σήμερα είναι επιχειρηματίας, με δική της εταιρεία στο χώρο της επικοινωνίας, ως Marketing and Communication Strategist, με σημαντικό πελατολόγιο.

Ασχολείται ενεργά και διοργανώνει εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς με όραμα μια πιο ανθρώπινη κοινωνία , προωθεί τον εθελοντισμό και βοηθάει μέσω ομάδων τις κοινωνικές δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Συσσίτιο) του Δήμου Π. Φαλήρου, που κατοικεί.

Πιστεύει στην εξέλιξη, αρνείται πεισματικά την κρίση, την κατάθλιψη, τα όρια…

Λατρεύει την θάλασσα, τα ταξίδια, τους ανθρώπους.

Αρθρογραφεί για κοινωνικά θέματα με άρθρα στον τοπικό τύπο και σε πολλά άλλα ΜΜΕ.

Ξεκίνησε να γράφει από μικρή, κείμενα διηγήματα, άρθρα, παραμύθια.
"Η Πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε" είναι η πρώτη της επίσημη επαφή με τον κόσμο των εκδόσεων.

Μέρος των εσόδων του βιβλίου θα δοθούν για την ενίσχυση αυτών των σκοπών.
λιγότερα

Κοινωνική Ωριμότητα

0 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014, 13:23

"Οι περιγραφές του σύγχρονου ανθρώπου έχουν κάτι που προξενεί φόβο. Ο άνθρωπος ανατινάζει τις γέφυρες με το παρελθόν, ζώντας στιγμή τη στιγμή εγκαταλείπεται στην κατάσταση και στην τύχη", είναι μια από τις αναφορές του Κάρλ Γιάσπερς για τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα και τη συμπεριφορά του ατόμου μέσα σε αυτή.

Οι άνθρωποι σήμερα διαμορφώνουν μια συγκεκριμένη οπτική της πραγματικότητας μέσα από το πρίσμα ενός νόθου και συχνά φλύαρου προβληματισμού που όχι μόνο δεν συμβάλλει στην απόκτηση κοινωνικής ωριμότητας και στην αλλαγή αλλά καταφέρνει να φθείρει και ζωτικά στοιχεία τόσο της προσωπικότητας όσο και της γενιάς του.

Ο σωστός προβληματισμός πηγάζει μέσα από τη σωστή αντίληψη των πραγμάτων και λειτουργεί θετικά όταν καλλιεργείται με το διάλογο.

Και σίγουρα το like ή το tweet δεν μπορεί να αποτελέσει πηγή διαλόγου, ούτε οι απανωτές selfies μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη για επικοινωνία και εξωτερίκευση συναισθημάτων και ιδεών.
"Οι καιροί δεν αφήνουν την καρδιά να φτάσει στα χείλη , το αίσθημα , την ιδέα να γίνουν άνθη του λόγου" και η παράλογη αυτή στάση δημιουργείται από την αντίφαση ανάμεσα στον πόθο του ανθρώπου για αλλαγή και καλυτέρευση και την παράξενη σιωπή του...

Και φυσικά δεν φταίνε τα social media, φταίει όμως η χρήση τους, που φανερώνει απελπισμένη κραυγή που δυστυχώς γράφεται, καταγράφεται αλλά σπάνια εκτονώνει και ενεργοποιεί.

Η ωριμότητα σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο είναι αποτέλεσμα της συνειδητοποίησης και μόνο μέσω αυτής σε συνδυασμό με τη βούληση και την απόφαση είναι δυνατόν ο σύγχρονος άνθρώπος να μεγαλώσει τον ευατό του, να αποκτήσει υπευθυνότητα, να αναθεωρήσει, να αλλάξει , να κοπιάσει και να διακινδυνεύσει...

Και διακινδυνεύεις μόνο όταν εκτίθεσαι και όχι κρυμμένος πίσω από μια οθόνη. Και αναθεωρείς όταν διαβάζεις, ενημερώνεσαι, ενδιαφέρεσαι για το τι γίνεται στον κόσμο και όχι μόνο στο μικρόκοσμό σου. Και κοπιάζεις, όταν κυνηγάς τα ονειρά σου, που μοιάζουν με χίμαιρες στις ημέρες μας, αλλά τουλάχιστον είσαι σε κίνηση και όχι ακινητοποιημένος από το φόβο και την απογοήτευση.
"Θελω να μεγαλώσω τον εαυτό μου σε τέτοιο βαθμό, να τον εξαντλήσω, ώστε όταν έρθει ο θάνατος να μη βρεί τίποτα για να πάρει".
Νίκος Καζαντζάκης.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.