ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 03:22

ΑΡΘΡΑ

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Ιατρός, Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

«Μωραίνει Κύριος …»

0 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 18:26

«Τ’ είχες Μεμέτη μου, τ’ είχα πάντα».

Είναι πλέον άχαρο , γραφικό, και αχρείαστο να ασχολείται κανείς με τους ποικιλώνυμους , ποικιλόμορφους , πολυεπίπεδους Τουρκισμούς. Οι γείτονες αυτά μπορούν, αυτά κάνουν, και θα συνεχίσουν να κάνουν, ακόμη και αν καταφύγουμε σε εξορκισμούς (!). Αμετανόητοι , ακαλλιέργητοι , απολίτιστοι, συμπλεγματικοί, φθονεροί για κάθε έργο τέχνης/μνημείο/πολιτισμικό επίτευγμα. Αδυνατώντας –διαχρονικά- να δημιουργήσουν δικά τους αξιόλογα έργα, αντιδρούν … κομπλεξικά: Απαξιώνουν, προσβάλλουν, μετατρέπουν ή –και – καταστρέφουν τα έργα των άλλων !.. Είναι δε τέτοιο το μένος τους , που προβαίνουν και σε… αντιθρησκευτικούς παραλογισμούς, επιχειρώντας να προσευχηθούν ακόμη και σε Χριστιανικούς Ναούς, Μωαμεθανοί όντες (!). Βέβαια φροντίζοντας πρώτα να τους βαφτίσουν… Τζαμιά (!). Τραγικές «θρησκευόμενες» φιγούρες που αμαρτάνουν, προσβάλλουν την θρησκεία τους, προσευχόμενοι μέσα σε καθιασμένους τόπους λατρείας… «απίστων» Χριστιανών. Πιστεύω πως κανένας Χριστιανός δεν θα έκανε ποτέ το Σταυρό του μέσα σε Τζαμί !...

Η Τουρκική αυτογελοιοποίηση είναι πράγματι κωμικοτραγική, η δε υποκρισία τους, , ξεπερνά τα όρια της αθλιότητας. Για να μην προκαλείται ο ευσεβής Μουσουλμάνος (σ.σ μήπως και για να μην παρασυρθεί /μπερδευτεί και σταυροκοπηθεί;), σκεπάζουν τις εικόνες , τα ψηφιδωτά, τις μορφές των Αγίων της Χριστιανοσύνης , με αυτοσχέδια καλύμματα –κουρτίνες , διάφορες καλύπτρες /μπούρκες /φερετζέδες , ώστε (υποκριτικά και βλακωδώς) να αυθυποβάλλονται οι προσκυνητές, πως , τάχα, βρίσκονται σε … αυθεντικό Τζαμί!!

Το έκαναν με την Αγία –Σοφία, το συνεχίζουν με την Μονή της Χώρας . Προδήλως υπάρχει –ευλαβικός; - σχεδιασμός … αποχριστιανοποίησης.

Να ξηλωθεί ό,τι θυμίζει άλλους, καλύτερους , σπουδαιότερους , ευσεβέστερους και πολιτισμένους. Βέβαια η μπουνταλοσύνη των μεμέτηδων, τους ευνουχίζει και τους τυφλώνει , αφού αδυνατούν να διακρίνουν ακόμη και τα τουριστικά οφέλη από την ύπαρξη στην χώρα τους έργων τέχνης (άλλων φυσικά). Ίσως φαντάζονται πως αν τα ξεριζώσουν , οι τουρίστες θα πολλαπλασιαστούν, αφού παθιάζονται όταν βλέπουν… Τζαμιά, Τεμένη και Μιναρέδες (!). Το μεγάλο στοίχημα / πρόβλημα όμως δεν είναι ο... εκπολιτισμός της Τουρκίας. (Αδύνατος άλλωστε εξ ορισμού /παράδοσης καταστροφών και γενοκτονιών/ αταβισμού) αλλά η εγκληματική αδιαφορία της «πολιτισμένης» Δύσης καθώς και του Ιερατείου των Χριστιανών, όπου Γης, και όχι μόνον εκείνων). Είδατε κάποια –έντονη – αντίδραση /ξεσηκωμό όταν έγινε Τζαμί η Αγία –Σοφία της Πόλης; Τι έκαναν οι Κυβερνήσεις, οι Διεθνείς Οργανισμοί, οι Εκκλησίες , οι άθεοι –πλην πολιτισμένοι κουλτουριάρηδες –των εκφυλισμένων δυτικών κοινωνιών;

Τίποτα!... Τί έκανε η γνωστή ΟΥΝΕΣΚΟ; Πως προστάτευσε ανεπανάληπτα ιστορικά και θρησκευτικά Μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς; Με ευχολόγια ή αιδήμονα σιωπή αντέδρασαν όλοι τους. Είναι ντροπή για την «πολιτισμένη» (μήπως επειδή απέκτησε την ροπή να μεταλλαχτεί σε... 
πολυπολιτισμένη», πιθανώς και σε αμιγώς Ισλαμική) ανθρωπότητα. Ακόμη είναι ζήτημα /πρόβλημα των Ορθοδόξων και μόνον; Δεν θα έπρεπε και οι Καθολικοί, οι Προτεστάντες, κ. α Χριστιανοί να ενωθούν και να αντιδράσουν; Εκτός και αν, από ταπεινοφροσύνη , έχουν κατά νου στην τελετή του Νιπτήρος, να πλύνουν και τα πόδια του πολυχρονεμένου Νεοθωμανού Σουλτανίσκου. για να τον... εξευμενίσουν (!).

Ετούτη η κατάντια της «πολιτισμένης» , «θρησκευόμενης», «ποιοτικής» Ανθρωπότητας είναι που με ενοχλεί και με αηδιάζει. Όταν ισχυρίζομαι προφορικά και γραπτά (βλ. το βιβλίο μου «Αξιοπρεπώς ζην», εκδόσεις Πελασγός) ότι επιβάλλεται: Εκπολιτισμός του πολιτισμού μας. 'Εχω άδικο;

Αν αδυνατούμε να δημιουργήσουμε μεγαλειώδη παρόμοια έργα, ας έχουμε το ήθος και το ανάστημα να προστατεύσουμε τουλάχιστον τα υπάρχοντα ανεπανάληπτα έργα τέχνης.

ΥΓ:  Αν ούτε αυτό δεν είμαστε ικανοί, τότε ας θυμηθούμε το (παραφρασμένο δικό μου) «Μωραίνει Κύριος ους Αλλάχ βούλεται απολέσαι"!

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.