ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 13:43

ΑΡΘΡΑ

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Ιατρός, Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

70% ή 50% που η αναλγησία προσφέρει;

0 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 12:25

Φαίνεται πως –και - η κοινωνική μας πολιτική /κρατική μέριμνα/πρόνοια, δεν υστερεί. Απόδειξη η υπόδειξη κάποιων υπευθυνοανεύθυνων , αρμοδίως αναρμόδιων μανδαρίνων, οι οποίοι εισηγούνται την περικοπή της σύνταξης του επιζώντος συζύγου στο 50% (!). Αναντίλεκτα δεν πρόκειται μόνον για εισήγηση παντελώς ακατάλληλων (σε βαθμό επικινδυνότητας) ατόμων, αλλά και ανησυχητικά κοινωνικά ανάλγητων.

Ταυτόχρονα εκθέτουν ανεπανόρθωτα –στα μάτια των πολιτών – την όποια Κυβέρνηση και Κοινοβούλιο ψηφίσει αυτό το αντικοινωνικό και επιβιωκτόνο μέτρο. Ξενίζει , ανατριχιάζει και προκαλεί, ακόμα και η σκέψη, για κάτι τέτοιο . Χρειάζονται άραγε πτυχία/πανεπιστημιακή κατάρτηση, ώστε να μπορεί κανείς να…. μοιράσει δύο γαϊδουριών άχυρα;. Αλλά και να αδιαφορεί παχυδερμικά , παραθεωρώντας το γεγονός πως άνθρωποι με μέση ή μικρή σύνταξη δεν τα φέρνουν βόλτα;

- Αν πχ η σύνταξη είναι 400-700 ευρώ και μειωθεί κατά το μισό (200 -350€) πως θα ζήσει ο άνθρωπος που έχασε τον άνθρωπό του, δεδομένου μάλιστα ότι οι πάγιες /ανελαστικές δαπάνες, δεν μειώνονται μετά την αποδημία εις Κύριον του ενός;

- Αν πχ η σύνταξη είναι 1.000€ (θεωρείται βιώσιμο μέγεθος) τότε πως θα ζήσει ο ένας με 500€;

- Αν πχ είναι 1200€ (=παχυλή σύνταξη;) τότε τα εναπομείναντα 600€ φθάνουν; 

Τι άραγε επιδιώκουν οι… «αρμόδιοι»; Να υποβοηθήσουν την εκδημία –λόγω ασιτίας και ανέχειας – και την σύντομη συνάντηση του ζευγαριού αλλαχού; Αισθάνομαι ήδη γραφικός προσπαθώντας να περιγράψω τα αυτονόητα. Αλλά –ταυτόχρονα – αγανακτώ όταν αντί να υπάρχει πραγματική κοινωνική στοργική μέριμνα, σε μια χώρα που ήδη μαστίζεται από απαράδεκτη ακρίβεια του κόστους ζωής, κάποιοι –βολεμένοι – εισηγούνται παρόμοια, απάνθρωπα μέτρα. Κάποτε θα πρέπει να γίνει αντιληπτό (κυρίως από τους καθ’ ύλην αρμοδίους) ότι αν οι συντάξεις χηρείας μειωθούν κατά 50%, καταδικάζονται εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας, να παύσουν να δίνουν τον αγώνα διαβίωσης και να δίνουν τον απελπισμένο αγώνα επιβίωσης!

Άραγε οι κ.κ ακατονόμαστοι Εξουσιαστές μας και οι «Σοφοί» σύμβουλοί τους , αυτό επιδιώκουν;. Φαιδρή ακούγεται και η νοσηρή παράμετρος που θέλει να ισχύουν άλλα μέτρα για 3 χρόνια και μετά … μια απ’ τα ίδια (τα ασύμβατα με την επιβίωση) όπως και ο … στομαχικός διαχωρισμός των συνταξιούχων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (!).

ΥΓ: Το ζήτημα είναι ιδιαζόντως σοβαρό. Ευελπιστώ ότι οι Κρατούντες θα ρίξουν –ως αντικοινωνικό απόρριμμα- στο κάλαθο των αχρήστων , αυτές τις προτάσεις. Διαφορετικά , ας μην εκπλαγούν αν κάποτε, η σιωπηρή αξιοπρεπής, αναξιοπαθούσα τάξη των … «περήφανων γηρατειών» επαναστατήσει . Τότε πολλοί θα πάνε σπίτια τους με το στίγμα της αναλγησίας και της αντικοινωνικότητας!.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.