ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 12:39

ΑΡΘΡΑ

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

Ας τους φωτίσει ο Θεός

0 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022, 16:37

Ποτέ καμία ελληνική Κυβέρνηση δεν το μπόρεσε, ούτε το θέλησε.
Άφηναν πάντοτε απείραχτα τα πειραγμένα αντικοινωνικά άτομα, όπως το Κ.Π (=πολιτικό κόστος) αλλά και η Π.Δ (=πολιτική δειλία ή Π.Δ =πολιτική ανεπάρκεια /ανικανότητα) επέβαλε.

Ήμουν νιός και γέρασα, αλλά ούτε το κατενόησα ούτε το προσπέρασα.

Όσοι περάσαμε μέσα ή απλώς απ’ έξω από ξένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, διακατεχόμαστε από μια μόνιμη θλίψη. Ένα πελώριο «γιατί» ορθώνεται ωσάν κύμα οργής έτοιμο να μας πνίξει. Πουθενά στον (πολιτισμένο) κόσμο δεν έχουν μετατραπεί τα ΑΕΙ σε πεδία συγκρούσεων ,διακίνησης ναρκωτικών , τέλεσης βιασμών, κλοπών, κατασκευής εμπρηστικών μηχανισμών ή σε κοπρώνες όπου ανακουφίζονται δημόσια, ακόμη και περαστικοί.

Κανένα Σύνταγμα και ουδεμία συντεταγμένη , ευνομούμενη Πολιτεία δεν αποδέχεται την ύπαρξη –πολυετών – καταλήψεων στα Πανεπιστήμια από περιθωριακούς ενδο και εξω πανεπιστημιακούς τύπους που κατασκευάζουν εμπρηστικούς μηχανισμούς (!). Στο Ελλαδιστάν της πλέριας (σε βαθμό ελευθεριότητας και ασυδοσίας) ελευθερίας και …. «Δημοκρατίας» οι αντικοινωνικές μειονότητες (υπερ) προστατεύονται και θεωρούνται διαχρονικό, εκ των ουκ άνευ, είδος διατηρητέο το οποίο επιτρέπεται να δρα χωρίς φραγμούς.

Χτίζονται μέσα στα γραφεία τους , καθηγητές, πρυτάνεις διαπομπεύονται /προπηλακίζονται. Και οι αρμόδιοι κομματοκράτορες , ακκίζονται. Αυτή η κατάντια δεν συνάδει όχι μόνον με πολιτισμένη χώρα, αλλά ούτε και με «κράτη» της Κεντρικής Αφρικής. Αναζητούνται ευθύνες των … μεν , από τους δε, των προηγουμένων από τους επόμενους και αντίστροφα μέχρι …. πτώσεως τελικής (!).

Τελικά … ουδείς ευθύνεται και, φυσικά, κανείς ποτέ δεν τιμωρείται λόγω ποντιοπιλατικής τακτικής και κρατικής ανοχής.

Έχουν κατά καιρούς ακουστεί πολλά ως –αδικαιολόγητες- δικαιολογίες που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αγανακτούν τους πολίτες.

Αξέχαστη /αλήστου μνήμης η αιτιολόγηση Πρύτανη του Πολυτεχνείου ο οποίος –όταν ρωτήθηκε γιατί οι καθηγητές ανέχονται την επί δεκαετίες κατάληψη αιθουσών του Ιδρύματος και χρησιμοποίησή τους για κατασκευή εμπρηστικών μηχανισμών /μολότοφ κ. α –απάντησε: «Επειδή έτσι ελέγχουμε (τους ταραξίες) καλύτερα». Αυτά τα αποστομωτικά, τα απίστευτα !...

Πρόσφατα συνέβησαν ενδιαφέροντα (sic) γεγονότα στο Αριστοτέλειο. Οι μπαχαλάκηδες έδωσαν το δικό τους αγώνα, τον τίμιο: Γκρέμισαν ό,τι είχε χτιστεί για την ολοκλήρωση ανέγερσης βιβλιοθήκης στο Πανεπιστήμιο .

Ο κος Υπουργός Προστασίας δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι:

Ι. Η Πολιτεία θα κάνει ό,τι χρειαστεί για την ασφάλεια Καθηγητών και Φοιτητών.

ΙΙ. Το φως θα νικήσει το σκοτάδι και μέσα στα Πανεπιστήμια.

Έχω κάπως μπερδευτεί ομολογώ με τις δηλώσεις αυτές.

- Τι θα κάνει η Πολιτεία δηλαδή; Θα ιδρύσει … κατασκευαστικό κλάδο στις σχολές της Αστυνομίας, ώστε Αστυνομικοί με ειδικότητα χτίστη, να αναλαμβάνουν να ολοκληρώσουν των ΑΕΙ τις κατασκευές;

- Το φως και το σκοτάδι – ως φυσικά φαινόμενα – δεν βρίσκονται σε σχέση πολεμικής αντιπαλότητας. Αλλά εναλλαγής, διαδοχικότητας.

Κανένα λοιπόν δεν νικά το άλλο. Υπάρχει όμως και ένα και που πρέπει ιδιαίτερα να αξιολογηθεί: «Το φως θα νικήσει το σκοτάδι και μέσα στα Πανεπιστήμια». Σοβαρά; Παντού υπάρχει άπλετο φως διαύγειας, διαφάνειας, ισότητας, δημοκρατικότητας, αλληλεγγύης, αλληλοκατανόησης, κομματικής ομοψυχίας, και τώρα ήρθε η σειρά του «φωτός» να καταυγάσει και τα (πανεπιστημιακά) Άσυλα ανιάτων Α σ υ λ ι τ ώ ν και αλητών; Από πού , ποια οπτική γωνία θεώνται όλα αυτά;

ΥΓ Ίσως ο κος Υπουργός και συλλήβδην το Κ.Σ= Κομματικό Σύστημά μας (πρώην Π.Σ =Πολιτικό Σύστημα) να έχουν τυφλωθεί από την λάμψη του φωτός του Κ.Δ.Πολιτεύματος και να αδυνατούν να διακρίνουν το έρεβος που επικρατεί αποκαρδιωτικά.
Μακάρι να φωτίσει ο Θεός τους Κομματανθρώπους να αναβλέψουν και να δημιουργήσουν μια ευνομούμενη, αξιόπιστη Πολιτεία/ Κράτος , με τα δικαιώματα ΌΛΩΝ –ακόμη και της πλειονότητας- να γίνονται σεβαστά!.... 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.