ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023, 11:53

ΑΡΘΡΑ

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

Δημοκρατική Απογύμνωση

0 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 17:54

Προδήλως πάσχουμε από σύγχυση φρενών εξαιτίας της νοσηρής νοοτροπίας μας. Φαντασιωνόμαστε πως έχουμε Δημοκρατία και μάλιστα χωρίς Αστυνόμευση (!).

Το Κ.Δ.Πολίτευμα /Δημοκρατία μας λειτουργεί ως παραισθησιογόνο, με συνέπεια να … νομίζουμε πως η ευνομία μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την εφαρμογή των νόμων και άνευ Αστυνομίας (!). Μόνον Δημοκρατική Απογύμνωση θα επέλθει αναπόφευκτα.

Το ΚΔΠολίτευμα /Δημοκρατία έχει εκφυλιστεί, παρακμάσει, σαπίσει, όζει ανυπόφορα. Εξυπακούεται πως δεν πρόκειται να βελτιωθεί με την κατάργηση της Αστυνόμευσης. (Σ.Σ Κάτι εντελώς βέβαια άσχετο με την βελτίωση της εκπαίδευσης των Αστυνομικών).

Θλιβερά τα όσα συνέβησαν στο Πέραμα. Όμως είναι διαφορετικό πράγμα όποια επιχειρησιακή αστοχία, καθώς και η ανεπαρκής εκπαίδευση των Αστυνομικών , από την απαίτηση είτε του «αφοπλισμού των Αστυνομικών» ή της παραδοχής πως: «Κυκλοφορούν δολοφόνοι /καθάρματα με στολή που εκτελούν όχι μόνον αθώους (;) πολίτες, αλλά και την ίδια την Δημοκρατία». Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιοι συμπολίτες μας δεν καταλαβαίνουν και μπερδεύουν ανόμοια πράγματα.

Ποιός νουνεχής άνθρωπος θα χαρεί ή θα επικροτήσει τον χαμό ενός νέου ανθρώπου , οιασδήποτε προέλευσης, φυλής, θρησκείας, ή ιδεολογίας; Ουδείς. Όμως κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα συναινέσει στον ευνουχισμό, τον αφοπλισμό, την περιθωριοποίηση της Αστυνομίας , γιατί αυτό –αυτόματα - καταργεί το Κράτος, άρα και την Δημοκρατία.

Αλλά και κανείς συνειδητοποιημένος Δημοκράτης δεν διανοείται ότι μπορεί να λειτουργήσει οποιοδήποτε –άρα και το Κ.Δ. Πολίτευμα- χωρίς νόμους, τάξη, αστυνόμευση.

Είναι άραγε τόσο δύσκολο να το αντιληφθεί αυτό και ο τελευταίος πολίτης (έστω και αν είναι … «Δημοκράτης;»).
Είναι άραγε τόσο διεφθαρμένοι οι κομματικοί ινστρούχτορες που είτε σφυρίζουν αδιάφορα, είτε αποφεύγουν να καταδικάσουν, ή υποδαυλίζουν αντιπαλότητες πολιτών και αστυνομικών; Όσοι θεωρούν ή οραματίζονται μια Δημοκρατία χωρίς Αστυνομία ή –έστω – με... αφοπλισμένη Αστυνομία που θα αντιμετωπίζει με γλαδιόλες και γαρύφαλλα τους έκνομους, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Όσο για τους Ρομά –και όχι μόνον – η πολιτεία οφείλει:
• Να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης και (εκ)παίδευσής τους .
• Να αυστηροποιήσει , παράλληλα, τις ποινές των αδικημάτων.
• Να δώσει προθεσμία μιας εβδομάδας να παραδώσουν τα όπλα τους, καθώς και τα ναρκωτικά που διακινούν.
• Η οπλοκατοχή και η διακίνηση ναρκωτικών να επισύρει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης , χωρίς ελαφρυντικά.
• Να μπορεί η Αστυνομία –όπως σε όλες τις γειτονιές (βλ.και τα … ιστορικά /διαβόητα Εξάρχεια) να περιπολεί και να αστυνομεύει τις περιοχές των Ρομά.

Όταν δεν υπάρχει Κράτος , η παρανομία ανθεί. Δεν φταίνε μόνον οι Ρομά, οι ληστές, οι βιαστές, οι κλέφτες, οι δολοφόνοι γερόντων και ανήμπορων συμπολιτών μας. Δεν ευθύνεται μόνον η Αστυνομία όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Φταίει κυρίως η –ε κ ά σ τ ο τ ε- πολιτεία με την κραυγαλέα ανικανότητά της, τις σκοπιμότητες /πολιτικό κόστος να επιβάλλει: Κράτος Δικαίου, έννομης τάξης, κοινωνικής γαλήνης.

Διάφορα κομματικά καρκινώματα , ευθύνονται γιατί δεν συναινούν στη λήψη σκληρών , πλην αναγκαίων μέτρων ευνομίας!.
Απαιτείται κομματική ομοψυχία (σχήμα οξύμωρο;) άμεσα. Διαφορετικά: Δ η μ ο ψ ή φ ι σ μ α !
Να δούμε τι επιτέλους θέλει και η πλειονότητα των πολιτών , όχι μόνον οι θλιβερές μειοψηφίες.

ΥΓ Ρωτήστε –όσοι ψηφίζετε- αυτούς (που ψηφίζετε):
«Γιατί δεν θέλετε (διαχρονικά και ανεξάρτητα ποιο κόμμα κυβερνά) την διεξαγωγή Δ η μ ο ψ η φ ί σ μ α τ ο ς;.
Θα πληροφορηθείτε άσχετες αιτιάσεις ή θα εισπράξετε την … αιδήμονα σιγή τους (που όμως θα σας πει περισσότερα και... α ν τ ι δ η μ ο κ ρ α τ ι κ ό τ ε ρ α !!!).
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.