ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022, 19:58

ΑΡΘΡΑ

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

Ιερατείο Παιδεραστών

3 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 12:11

Θεωρώ την παιδεραστία –όχι μόνον ως πράξη, καθ’ αυτήν, αλλά και εξαιτίας των ολέθριων επιπτώσεων στα αθώα παιδικά και εφηβικά θύματα – ως την ειδεχθέστερη διαστροφή. Όταν μάλιστα προέρχεται από Ιερωμένους, τότε είναι ανήκουστη, ανίερη, ανόσια, ασύγγνωστη.

Μετά την τελευταία έκθεση της ειδικής επιτροπής που ασχολήθηκε για 2,5 χρόνια με το ζήτημα της παιδεραστίας Γάλλων Καθολικών Ιερέων προέκυψαν ανατριχιαστικά, φρικαλέα στοιχεία όπως:

1. Πόρισμα 2.500 σελίδων με απίστευτα γεγονότα που κάλυπταν περίοδο εβδομήντα (70!) χρόνων.

2. 216.000 (αποκλειστικά θύματα Ιερέων /Κληρικών) – 330.000 (συνολικά)!

3. Το 60% των θυμάτων εμφάνισε προβλήματα ψυχικά, σεξουαλικά, κοινωνικά κ. α στην μετέπειτα ζωή του.
Επόμενο ήταν. Διαφωνώ όμως απολύτως με το ποσοστό 60%.

ΌΧΙ! Το 100% υποφέρει, περισσότερο ή λιγότερο. Όποιοι έχουν γνώσεις: κοινωνιολογικές, ψυχολογικές /ψυχιατρικές ή και απλή κοινή λογική και παρατηρητικότητα , θα συμφωνήσουν μαζί μου. Τα ανήλικα κ α τ α σ τ ρ έ φ ο ν τ α ι δια βίου. Κάποια εμφανίζουν αργότερα τάσεις ή και προβαίνουν –τα ίδια – σε πράξεις βιασμού ανηλίκων (!).

Εσχάτως εκκλησιαστικοί κύκλοι και εκπρόσωποί τους δηλώνουν συντετριμμένοι και ζητούν μεταχρονολογημένη συγνώμη. Δεν γνωρίζω αν ο Θεός ή κάποιοι άνθρωποι θα τους συγχωρήσουν. Όμως τα αθώα θύματά τους ποτέ!.

Η αυτονόητη , αναμενόμενη ιεροπρέπεια απέλιπεν το Ι ε ρ α τ ε ί ο των Ι ε ρ ο π α ι δ ε ρ α σ τ ώ ν Καθολικών (δεν είναι βέβαια μόνον οι Καθολικοί). Αντί να ιερατεύουν, ανήλικα αγρεύουν !!!....

Βέβαια οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν ότι υπήρχε κάτι έντονα σάπιο – η δυσάρεστη οσμή ήταν άλλωστε ανυπόφορη – στο Βασίλειο της θρησκευόμενης Δανιμαρκίας. Αλλά επικρατούσε διαχρονική ομερτά. (Σ.Σ Μάλλον επρόκειτο για … μεμονωμένα περιστατικά. Ή συνήθως υποκριτική επωδός).

Κάποιες , θωπευτικές , «τιμωρίες» έτσι για τα μάτια των πιστών, σημειώνονταν ενίοτε. Συζητήσεις για αυτοκάθαρση λάμβαναν κατά καιρούς χώρα, αλλά ήταν άνευ ουσίας.

Δυστυχώς η υ π ο κ ρ ι σ ί α (ένα από τα χειρότερα ανθρώπινα χαρακτηριστικά) φθάνει στην κορυφή/ pick όταν αφορά σε εκκλησιαστικούς κύκλους. Όταν οι Ιεραπόστολοι έχουν ως αποστολή τους την παιδοφιλία /παιδεραστία , τότε οι Θρησκείες πλήττονται βαθύτατα, ανεπανόρθωτα. Ασφαλώς οι διαστροφές, οι εκτροπές , οι εκτροχιασμοί από την ιερή αποστολή ξενίζουν , ιδιαίτερα όταν είναι τόσο εκτεταμένα.

Δεν είναι όμως μόνον οι Εκκλησίες /Ιεραρχίες που θα πρέπει –εχθές- να λάβουν μέτρα αυτοκάθαρσης (Σ.Σ Θα μου πείτε πως, όταν σε όλες τις βαθμίδες υπάρχουν … συνάδελφοι εν αμαρτίες /παιδεραστές;) είναι –κυρίως – οι κοινωνίες, τα κράτη. Γιατί προφανώς δεν είναι το μείζον το αν θα καθαρθεί η Εκκλησία και μόνον. Θεωρώ πως το μείζον είναι η υποχρέωση της Πολιτείας να προστατεύσει τους πολίτες της και κατ ΄ εξοχήν τα ανήλικα παιδιά. (Σ.Σ Δημιουργούνται , με κρατική ανοχή, κινήματα –ίσως αύριο και κόμματα; -παιδόφιλων σε διάφορες χώρες!... Το μεγαλείο του εκφυλισμού). Επιβάλλεται –πέραν των όποιων εκκλησιαστικών κυρώσεων – η κάθε χώρα να τιμωρεί παραδειγματικά , εξοντωτικά, όσους εγκληματούν καταστρέφοντας ψυχές και σώματα.

Η κακουργία των παιδεραστών θα πρέπει να επισύρει την βαρύτερη επιτρεπόμενη ποινή.
Όπου δεν επιτρέπεται η θανατική ποινή (μετά τον ισόβιο εγκλεισμό , χωρίς άδειες εξόδου και με δήμευση της περιουσίας) η απέλαση από τη χώρα ενδείκνυται.

ΥΓ: Δυστυχώς οι ανώμαλες σεξουαλικές συμπεριφορές βιαστών δεν είναι …. «προνομία» ανόσιων Ιερωμένων μόνον.
Στον αθλητισμό, τόπους εργασίας, οικογένειες, συγγενείς κ.ο.κ , έχουμε ανάλογα φαινόμενα.
Κατά την άποψή μου η αυστηροποίηση των ποινών , παράλληλα με την συνεχή ενημέρωση του κοινού, ιδίως των παιδιών, θα συμβάλλει (όχι στην εξάλειψη) στον περιορισμό του φαινομένου!.
 

Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
Περίανδρος Πόποτας 25.11.21
Μπροστά σ'αυτά τα αίσχη που'χουν κάνει κάποιοι άλλοι από τα δυτικά, οι δικοί μας είναι αγγελούδια ρε!! Κατά τα άλλα, τάξη και ηθική!
Απάντηση
Χριστόφορος 24.11.21
Ιησού Χριστέ μας που πιθανόν να βλέπεις τα όσα κάνουν αυτοί οι επί γης εκπρόσωποι σου, τιμώρησέ τους με αφόρητο πόνο όπως οι ίδιοι έδωσαν στα αθώα παιδια - θύματά τους.
Απάντηση
ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ 23.11.21
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΝ ΤΟΣ ΣΤΗ ΓΗ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.