ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 06:39

ΑΡΘΡΑ

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

Ασέβειες

1 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 22:56

Α) Στην Κηδεία ενός σημαντικού Έλληνα, του Μίκυ Θεοδωράκη, κάποιοι προσήλθαν όχι για να τον τιμήσουν, όπως θα έπρεπε, αλλά για να γιουχάρουν πολιτικούς τους αντιπάλους!

Επονείδιστη ασέβεια προς τον νεκρό!

Β) Καταλήψεις, επιθέσεις, εισβολές, τραμπουκισμοί, αυθαιρεσίες:

Προξενεί αλγεινή εντύπωση η εδώ και δεκαετίες συνεχιζόμενη έλλειψη σεβασμού προς ο,τιδήποτε. Τα ΑΕΙ, αποτελούν (παραδοσιακά πλέον) κοπρώνες όπου ανακουφίζονται δημοσίως πάσης φύσεως τύποι, μικροπωλητές, διακινητές ουσιών, κατασκευαστές εμπρηστικών μηχανισμών και βιαστές. Τα ΜΜΕ … ενημερώνουν απλώς. Μερικά υποδαυλίζουν /εξαγριώνουν. Οι περιδεείς καθηγητές, βουβοί, άφωνοι, αμέτοχοι, ανήμποροι, ωσεί παρόντες. Τα κόμματα... αλληλοκατηγορούνται... 

Βέβαια δεν ευθύνεται μόνον η εκχυλίζουσα βλακεία και αγνόηση της έννοιας της λειτουργίας των κοινωνιών /Κράτους, από τους αρμόδιους, αλλά και η «πλέρια», άκρατη – σε βαθμό ακράτειας … «Δημοκρατία» μας, που απεχθάνεται τους... «Μπάτσους». Εκείνους που όταν σφίξουν τα γάλατα επιζητεί εναγωνίως και κραυγάζει: «Μα που είναι, τι κάνει η Αστυνομία. Γιατί δεν μας προστατεύει;».

Ευτυχώς πετύχαμε να έχουμε … Άσυλο, με πολυπληθείς ασυλίτες, περαστικούς αλήτες και εκκολαπτόμενους τρομοκράτες. Πολλές οι καταστροφές. Οικονομική αιμορραγία, άνευ λόγου. Ιλαροτραγικό πως άλλος γλεντάει (οι μπαχαλάκηδες) και άλλος (εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες) πληρώνει τον λογαριασμό (!). Ποτέ δεν πλήρωσαν εκείνοι –ή οι γονείς τους, αν είναι ανήλικοι -. Γιατί άλλωστε; Δημοκρατία δεν έχουμε; Ασφαλώς. Άρα και μπάχαλο. Έκτακτα!. Το κακό έχει επεκταθεί προς την μέση και δημοτική σχολική βαθμίδα.

Ψυχανεμίζομαι πως είναι ζήτημα χρόνου να μολύνει και τα νηπιαγωγεία (τα βρέφη ετοιμάζονται και αδημονούν). Δεν γνωρίζω ειλικρινά πως αισθάνονται κάποιοι που μας άφησαν –εδώ και χρόνια- χρόνους. Εκείνοι που πρωτοεπέτρεψαν (πρωτοδίδαξαν και πρωτοεπέβαλαν, ορθότερα) τις παντοειδείς, ποικιλώνυμες έκκνομες, αυθαίρετες , αντιδημοκρατικές και ανήκουστες καταλήψεις: Σχολείων, Πανεπιστημίων, Δημοσίων Κτιρίων, Υπουργείων, οδοστρωμάτων, εθνικών οδών κ.ο.κ (Σ.Σ Για προφανείς πολιτικάντικους λόγους). Χαίρονται άραγε; Ή απολαμβάνουν την αγαλματοποίησή τους , τις ονοματοδοσίες τους σε πλατείες και δρόμους;

Δυστυχώς το πράγμα δεν μαζεύεται πλέον. Ούτε και πρόκειται.

Ο βασικός, μολυσματικός παράγων , η γάγγραινα της, η αισχρή, ανέντιμη, αντικοινωνική κομματικοποίηση .
Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ευνοεί τον ακατανόητο διαχωρισμό της παρανομίας σε «δικούς» μας και «απέναντι» εχθρούς μας (!). Αν οι έκνομες πράξεις προέρχονται από Ακροδεξιούς είναι φασιστικές καταδικαστέες (από τους Αριστερο ….ο,τιδήποτε). Αν διαπράττονται από Ακροαριστερούς είναι κοκκινοφασιστικής /ΣταλινοΜαρξιστικής προέλευσης (από τους Δεξιο … ο,τιδήποτε).

Προδήλως η κοινή λογική δεν άντεξε και αποδήμησε. Δεν την σηκώνει το ΝεοΕλληνικό κλίμα. Δεν συμβιβάζεται πλέον με την απλή ιδέα πως ένας φόνος /δολοφονία δεν είναι αυτό που φαίνεται. Το πτώμα είναι ή δεν είναι πτώμα, επειδή εξαρτάται από το είδος του όπλου που χρησιμοποιήθηκε: με καλάσνικωφ, ή 45άρι;

Ίδιο πτώμα, αλλά το είδος του φονικού οργάνου διέφερε. Θέλει πολύ να εκτιμήσετε συμπολίτες μου την (σημαντική;) ειδοποιό διαφορά;

ΥΓ Οφείλουμε να συνέλθουμε έγκαιρα. Άνευ σημασίας ουσιαστικά, τα παραπάνω (παρανομίες, εμμονές, νοσηρές νοοτροπίες /ιδεοληψίες, φθόνος, διχασμός). Εκείνο που πρέπει να διατηρήσουμε –ως κόρη οφθαλμού – είναι η «κομματικοποιημένη Δημοκρατία" μας (τρομάρα μας !!!).

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Λουφης 07.11.21
"κοματικοποιημένη δημοκρατία". Πολύ μου άρεσε!!!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.